İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

google tamamda ya diğerleri ?

M

M@l@tyasporlu

Misafir
arkadaşlar googleı biliyoruz prdir seodur subdomaindir v.s v.s peki ya diğerlerinde bu işler nasıl yürüyor yahooda msnde ilk sıralara kendimizi nasıl atarız bir fikri olan var mı ? tşk.

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
M@l@tyasporlu,

gene aynı mantık. yalnız diğer arama motorları google kadar detaylı listeleme yapmıyor. diğerlerinde advanced search özelliğini kullanmak gerekiyor tam istediğimiz sonuca ulaşabilmek için. google bunu google.com.tr ve türkçe sitelerde ara gibi özellikleriyle aşıyor. + google hiti diğer arama motorları toplamından fazla gibi birşey. ve benim tecrübelerime göre diğer arama motorlarında domain isimleri google`a nazaran çok daha önemli arama kriteri olarak.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben daha yahoo'da tek sayfa indexletebildim. birazcık nazlı diğerleri. ama keyword, desc ve title'a çok bağımlı diğer arama motorları.

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
M@l@tyasporlu,

google kadar gelişmiş olmasa da mutlaka bir sayfa değerlendirmesi yapıyordur ünlü arama motorları. ploop`un da dediği gibi meta özelliklerini iyi ayarlamalısın. yahoo msn gibi sitelerde çok önemli kelimelerde ilk sayfalarda çıkan sitelerim var fakat iyi hit almıyorlar. yabancı sitem hariç. yani asıl sorun sitenin türkçe olması.

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
M@l@tyasporlu,

sen ayalarını yap. onlar zaten seni listeler. yani google için yaptığın herşey onlar için de etkili olur. ayrı bir emeğe gerek yok. zaten google kadar hit göndermezler. tabi genel konuşuyorum. istisna siteler çıkabiliyor.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
msn atağa kalktı şu an bana göre. arama motorlarından gelen 20 hitten 1 tanesi msn. yahoonun adı geçmiyor. msn en çok title'a bakıyor benim tespitime göre bu arada.

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
msn in beta arama motoru gerçekten iyi. microsoft masa üstüne falan ya da msn messengera entegre bir arama motoru boxı koysa google ile yarışır hale gelir rahatlıkla. bakalım neler olacak. şimdilik kral google :)

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
türkler google kullanıyor ama amerikada yahoo çok popülerdir.yahoo dünyanın çok ziyaret edilen sitesidir.
bize az geliyor diye küçümsememek gerek.
yahoo nun amerika dışında bir kaç yerde datacenterı var ama google hemen hemen her büyük ülkede datacenter kurmuş.daha bölgesel aramalar yaptıgından etkili sonuçlar buluyor.

M

mfk_1868

Misafir
su google da seoyu detaylı bir biçimde anlatacak arkadas varmı hiç bilmiyorumda

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mfk_1868' Alıntı:
su google da seoyu detaylı bir biçimde anlatacak arkadas varmı hiç bilmiyorumda
forumu okursan özellikle google optimizasyon bölümünü sorularına cevap bulabilirsin.
yoktur, benim bu yahoo'da indexlenememe sorunuma çözüm var mı ya:)

M

M@l@tyasporlu

Misafir
yani şöyle diyebilirmiyiz ; yahoo ve msnde belirli bi kriter yok herşey rasgele doğrumudur ?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5