İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google

F

fenerli

Misafir
Google iletişim ağı, dünya ülkelerinin "kalıplaşmış alışkanlıklar"ını değerlendirirken Türkiye’ye "silah kullanma" yargısını uygun gördü. Google iletişim ağı adına Alman Philipp Lenssen’in hazırladığı "Önyargılar Haritası"nda ülkelerin özdeşleştiği alışkanlıklara yer verildi.

Haritada Küba’ya "caz müziği", Brezilya’ya "bikini", Kenya’ya "kros koşusu", Japonya’ya "teknoloji" yakıştırılırken, Türkiye’nin karŞısına "silah kullanmak" yazıldı. Google, Norveçlileri "balık tutkunları", İtalyanları "makarna aşıkları", Almanları "biracılar", Yeni Zelandalıları "hoşgörülüler", Rusları "acımasızlar", Filistinlileri "intihar saldırganları" Çinlileri "imitasyoncular", Endonezyalıları "masajcılar", Güney Afrikalıları da "saflar" diye niteledi.

kaynak : http://hurriyet.com.tr/yasam/3822064.asp?m=1&gid=69

-----------------------------
Ben Türkiye için "en çok tatil yapan ülke" dolayısı ile "en az çalışan ülke" derdim

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Diğerlerine göre iyi bir şey gibi geliyor???

Rusları "acımasızlar", Güney Afrikalıları da "saflar"

P

Paraemon

Misafir
Benmi göremiyorum ? Amerikaya birşey denilmemişmi ? :s

B

bedafocb

Misafir
walla amerikaya ne dese yalan olur :) .
ama TR'ye silah yakıştırması bence saçma olmuş.çok daha belirgin özelliklerimiz var....

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.