İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Googledaki siteye girince google sırası değişirmi?

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
Tıklanılan siteyi nasıl saydığını bana izah edermisin. tıklamayı sayıyordur diyorsunuzda nasıl sayıyordur. Göz var nizam var saymıyor!
sayıyormu saymıyormu bilemiyorum ama
google adsense reklamlarda reklamın üstüne farenin kaç kere gittigini sayabiliyor. istese yapabilir veya yapıyordur

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
google ın kendi scriptinden yapılan çıkışları saymıyor/sayamıyor demek hiç mantıklı olmaz. ama yapılan tıklamayla sitede ne kadar kalındığını, üye olarak aramadıysanız, adsense yoksa, toolbar yoksa, analitik yoksa bilmesi pek mümkün durmuyor. ama bunlar dahilinde aramayla yapılan tıklamaların önemli olduğunu düşünmek yanlış olmaz. google kendi teknolojisini kullandırtmak istiyor ve kullananları ödüllendiriyor. böyle bakıldığında önemi ortaya çıkabilir.
google ın müthiş bir teknolojisi var. peep in yazdığı gibi adsense tıklamalarını vs artık geçtik, adsense ile referer tuttuğu gibi, reklam üzerinde fare hareketlerini bile tutuyor.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
google ın kendi scriptinden yapılan çıkışları saymıyor/sayamıyor demek hiç mantıklı olmaz. ama yapılan tıklamayla sitede ne kadar kalındığını, üye olarak aramadıysanız, adsense yoksa, toolbar yoksa, analitik yoksa bilmesi pek mümkün durmuyor. ama bunlar dahilinde aramayla yapılan tıklamaların önemli olduğunu düşünmek yanlış olmaz. google kendi teknolojisini kullandırtmak istiyor ve kullananları ödüllendiriyor. böyle bakıldığında önemi ortaya çıkabilir.
google ın müthiş bir teknolojisi var. peep in yazdığı gibi adsense tıklamalarını vs artık geçtik, adsense ile referer tuttuğu gibi, reklam üzerinde fare hareketlerini bile tutuyor.

Bundan zaten şüphemiz yok ve zaten bunu görebiliyoruz. Benim demek istedigim. Google kendi sisteminden dışarı çıkanları saymıyor. Sayabilmesi icin bizim sistemimizde google a ait tracker olmasi gerekiyor. Boyle bisey soz konusu bile degilken siralamadaki sitelerin hangisinin daha cok tercih edildigini bilmeleri mumkun degil.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
sayıyormu saymıyormu bilemiyorum ama
google adsense reklamlarda reklamın üstüne farenin kaç kere gittigini sayabiliyor. istese yapabilir veya yapıyordur

Bak agzinla adsense olanlarin diyorsun. Neyse uzatmayacagim madem o ince detayi goremiyorsunuz, gorebilenler okusun o halde.

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Google kendi sisteminden dışarı çıkanları saymıyor. Sayabilmesi icin bizim sistemimizde google a ait tracker olmasi gerekiyor..

peki şöyle sorayım; sen bir tane hitlist yazdın ya da herhangi bir site açtın. o sitede olan linklere kaç kere tıklanmış bunu bilemiyor musun? illa sitende olan linklerde webservis mi olması lazım? webservis de sayıyor sitesinden yapılan çıkışları.

farklı frekanslarda mı geziyoruz yoksa, ya da ben anlamadım tam olarak soruyu.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Vay be nadar çok konuşacak insan varmış.Bi konu açtık bütün millet patladı :D
Bence googleda yapılan aramalara tıklanınca googleın bilgisi oluyordur..

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Ben sunu izah ediyorum;

Google arama sonuclarinda siteleri listeliyor ve listeliyorken linkleri http://www.bilmemne.com gibi veriyor. Bu sekilde verdigi icinde google arama sonuclarinda cikan sitelerin ne kadar hit aldigini bilemiyor.

Ancak asagidaki gibi olsaydi google bu arama sonucundaki şu siteye kac kisi gondermis bilebilirdi diyorum.

http://google.com/say/site?=http://www.bilmemne.com

Umarim anlatabilmisimdir. Eger google bu sekilde cikislari sayamiyorsa, link verdigi site uzerinde kendisine ait bir tracker system olmasi gerekiyorki refererlar araciligi ile bu siteye kac kisi gondermis anlayabilsin.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu sorunun cevabı: Hayır. (yorum)

Neden olarak; (tıklamanın sayılabildiğini varsayalım)
1- Tıklamanın SERP'e etkisi demek, üst sıralar ile alt sıralar arasındaki dinamizmin düşmesi demek(olumsuz faktör), üst sıraların doğal olarak alacağı fazla tıkın bu alanı domine etmesi anlamına gelir, bunun bir algoyla çözülebildiğini düşünelim
2- Kullanıcı bir linke tıklarken, bu linkin hedefinin ilintiliği veya kalitesini oylamıyor, title ve description'ın, yani webmaster'ın öntanıtım kabiliyetini oyluyor denebilir, bu da site için bir kalite faktörü olamaz, örneğin bir aramada başlıkda yer alan cinsellikle ilgili bir kelime çok alakasız olmasına rağmen o linke yönelimi artırabilir.
3- Üst sıralarda ana kelimelerde 1-2-3.. siteler için yaklaşık bir tıklanma oranı var, 1nci site değilseniz ortalama kullanıcının sizin sitenize totalde 1nciden daha fazla girmesi neredeyse imkansız bir durum bu da iddiayı iyice karmaşıklaştırıyor.
4- Bu tip bir sistem blackhat tekniklerine karşı olabildiğine savunmasızdır, otomatize botlarla query'ler üretip kendi sitenize tıklatarak yükselebilirsiniz ki bunun da pek bir bilinen çaresi olmaz.
5- Bişi daha vardı unuttum.. neydi ya harbi :confused:

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Bu sorunun cevabı: Hayır. (yorum)

Neden olarak; (tıklamanın sayılabildiğini varsayalım)
1- Tıklamanın SERP'e etkisi demek, üst sıralar ile alt sıralar arasındaki dinamizmin düşmesi demek(olumsuz faktör), üst sıraların doğal olarak alacağı fazla tıkın bu alanı domine etmesi anlamına gelir, bunun bir algoyla çözülebildiğini düşünelim
2- Kullanıcı bir linke tıklarken, bu linkin hedefinin ilintiliği veya kalitesini oylamıyor, title ve description'ın, yani webmaster'ın öntanıtım kabiliyetini oyluyor denebilir, bu da site için bir kalite faktörü olamaz, örneğin bir aramada başlıkda yer alan cinsellikle ilgili bir kelime çok alakasız olmasına rağmen ona linke yönelimi artırabilir.
3- Üst sıralarda ana kelimelerde 1-2-3.. siteler için yaklaşık bir tıklanma oranı var, 1nci site değilseniz ortalama kullanıcının sizin sitenize totalde 1nciden daha fazla girmesi neredeyse imkansız bir durum bu da iddiayı iyice karmaşıklaştırıyor.
4- Bu tip bir sistem blackhat tekniklerine karşı olabildiğine savunmasızdır, otomatize botlarla query'ler üretip kendi sitenize tıklatarak yükselebilirsiniz ki bunun da pek bir bilinen çaresi olmaz.
5- Bişi daha vardı unuttum.. neydi ya harbi :confused:
Bu senin yazdigin apayri bir mevzu zaten, google bunu yapmaz, neden yapmaz sorusunun cevabi.

Benim dedigim ise google bunu "BU SEKILDE" yapamaz. Yapmak isteyipte yapamaz demedim asla.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Soru zaten etki eder mi etmez mi, isterse edebilir mi edemez mi değil. Yada ben öyle anladım. İsterse edebilir mi sorusuna evet derim, edebilir isterse.

ooppsss

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google la pek uğrasmam ancak arastırmacı bir insanımdır.Biz suan burda bu konuyu tartısırken adamlar 3. nesil şehir kuruyorlar.Yani Google artık aşmıs bir durumda arama motoru ile kalmıyor artık.Google a artık internet bile diyebiliriz :D Yani sunu düşünüyorum internet te Google ın yapamayacağı şey YOKTUR!! altını çiziyorum bunun.Yarın öbürgün Google internet kelimesiyle eş anlamlı olursa beni hatırlarsınız. :)

Gemlikli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google la pek uğrasmam ancak arastırmacı bir insanımdır.Biz suan burda bu konuyu tartısırken adamlar 3. nesil şehir kuruyorlar.Yani Google artık aşmıs bir durumda arama motoru ile kalmıyor artık.Google a artık internet bile diyebiliriz :D Yani sunu düşünüyorum internet te Google ın yapamayacağı şey YOKTUR!! altını çiziyorum bunun.Yarın öbürgün Google internet kelimesiyle eş anlamlı olursa beni hatırlarsınız. :)

çok şey öğrendik saol:)

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18

Google ile eşit gidebilseydik zaten google bugün bu boyutlara gelmezdi.Adamlar zoru yaptıkları, güncel oldukları için GOOGLE oldular..

Bence arama sonuçlarından çıkdığımız sıradan hit almamızın bize bir katkısı, arama sıralamarında yükselmemize etkisi olmaz.Çünkü zaten bizi oralara google getiriyor.Yani eğer etkisi oluyor olsaydı, ilk sırada çıkan site daima yerinde kalırdı, güncelleme mantığı olmazdı. Ama...

Sitemizde örnek olarak saç bakımı kelimesi geçiyor, bu kelime googlede aranıyor ve çok hit alıyorsak, google sizi ilk sıralara çıkartıyor.Örnek olarak ; bir sitem müzikle ilgiliyken içeriğini genişlettim ve alt klasörlere sağlık makaleleri ekledim.Saç diyeti diye bir makalem vardı, pek fazla eğilimi yoktu o zamanlar.Googlede saç diyeti diye aradığınızda direkt sitemin geçtiğini gördüm.İlk sıralardaydı ve hemen ana siteme, alt klasöre değil, Saç Bakımı kelimesinide eklediğimde, üst sıralara çıktığımı gördüm.Tabiki burada bir içerik bağdaşmasıda söz konusu ama bence google, aranan kelimelere dikkat ediyor..

Googlede bir kelimede ilk sıradaysanız, bot zaten sürekli sitenize giriyor size hit kazandırıyor.Yukarıda arkadaşımızında dediği gibi, bir kişi arama motorundan bir kelime arayıp sitenize girdiği anda, arama botuda sitenize giriyor.Ziyaretçi hangi sayfaları gezdiyse, botta o sayfaları geziyor.

Strathmore

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google arama sonuçlarında sitelerin yer alabilmesi için bir dizi faktörler uyguluyor ve bu kriterlere nekadar uyduğunuz göz önünde bulundurularak sizleri arama sonuçlarında iyi ya da kötü şekilde sıralamalara yerleştiriyor.. Benim şahsi kanaatim etkisi olduğu yönünde, Google bir sayaç sitesimi ki analythics'in sitenizde ekli olması gereksinimi duysun? Zaten size ziyaretçiyi gönderen google ve muhtemelen bu ziyaretçi yönlendirmesi google tabanında bir veri olarak yer alıyordur. Unutmayalım ki kişiler google aramalarında "x araması" diye bir arama sonucuna ulaşarak 1. ya da 2. sırada ki siteye girmek yerine 9. sırada ki bu konu ile ilgili iyi bir site olduğu düşünülen ve devamlı olarak ziyaretçi akışı alan bir site yer alıyorsa, kullanıcıda kendisini bu arama sonucunda 1. 2. ya da 3. site yerine o siteye yönlendiriyorsa doğal olarak bu google nazarında site adına + bir etki sağlıyor, bir süre sonra google ziyaretçisinin arama sonuçlarından bu siteye devamlı girmesi halinde kullanıcı artık "x araması" yerine "x aramasındaki site adı" şeklinde sorgulama yapmaya başlıyor ve bu o site için ++++ etki sağlamaya başlıyor. Durum o dur ki kullanıcı google aramalarında 1. ya da 2. sıradaki sitelere giriş yapmak yerine alt sıralarda yer alan sitelere yönleniyorsa bu google nazarında o sitenin avantaj sağlamaya başladığı ve ilerisi için parlak sonuçlar alabileceğinin kesin bir göstergesidir.

Not : konuyu açan arkadaşa şunu belirtmek isterim sen arama yapıp kendi sitene girip çıkarsan bu bir değişiklik sağlamaz bu bir azınlıkla değil çoğunlukla sağlanır. Bu tamamen kullanıcı iradesinin karar verip gireceği siteyi seçmesi ile birlikte gelişir ve o site örneğin 5. ise ve insanlar 1. site yerine hususi o siteye girmek için o aramayı yapmaya başlamışsa ve sık bir ziyaret almakta ise bu avantajı elde edersiniz tabi zaten durum bu şekilde gelişince örneğin biyografi sonuçları kelimesi yerine strathmore biyografi sonuçları diye aratmaya başlarlar yani site adı olan "strathmore" markalaşmaya başlar bu şekilde arama yapıldıkçada site kalitesi artar ve sorunda yer alan cevaba evet yanıtını almaya başlarsın.
Bakın bu da googleden birincil olarak çıkartılmış canlı bir örnek sonucu ;
şu kelimeyi arayalım
bu adresi açtığınızda google size nediyor ? " Bunu mu demek istediniz? trsohbet " markalaşmak, kalıplaşmak derken ifade etmek istediğim aslında tam olarak bu.

Strathmore

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim, google'nin analythics'i kullanıma sunmasındaki en büyük nedenlerden biri olarak gördüğüm şudur ; tamamen kullanıcı bazlı olduğudur yani kullanıcıya yönelik, kullanıcının kendi sitesinin istatistiklerini görebilmesi adına verdiği bir hizmet insanlar extremeye ihtiyaç duymasın biz GOOGLE'IZ, sizin her beklentinizi karşılarız diye bir göğüs kabartma olduğu inancındayım. Tabi bunun haricinde sebepleride olduğu muhakkak ancak bu önemli etkenlerden biri yani sizin sitenizi daha iyi izlemek için böyle bir uygulamayı hizmete sunmadıkları aşikar. Kaldıki neden bu olsa idi ozaman illegal site çalışmaları yapan hiç kimse bu uygulamayı kullanmaz ve googlenin daha derin bilgi almasını engellemiş olurdu ki ki ki googlenin "analythics" uygulaması ile aldığı bilgilere hiç mi hiç ihtiyacı yok onun botcukları her türlü bilgiyi alır ve ulaşması gereken yere ulaştırır.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Benim, google'nin analythics'i kullanıma sunmasındaki en büyük nedenlerden biri olarak gördüğüm şudur ; tamamen kullanıcı bazlı olduğudur yani kullanıcıya yönelik, kullanıcının kendi sitesinin istatistiklerini görebilmesi adına verdiği bir hizmet insanlar extremeye ihtiyaç duymasın biz GOOGLE'IZ, sizin her beklentinizi karşılarız diye bir göğüs kabartma olduğu inancındayım. Tabi bunun haricinde sebepleride olduğu muhakkak ancak bu önemli etkenlerden biri yani sizin sitenizi daha iyi izlemek için böyle bir uygulamayı hizmete sunmadıkları aşikar. Kaldıki neden bu olsa idi ozaman illegal site çalışmaları yapan hiç kimse bu uygulamayı kullanmaz ve googlenin daha derin bilgi almasını engellemiş olurdu ki ki ki googlenin "analythics" uygulaması ile aldığı bilgilere hiç mi hiç ihtiyacı yok onun botcukları her türlü bilgiyi alır ve ulaşması gereken yere ulaştırır.

analythics bilgiyi toplamak için değil, webmastere sunmak için ven bir hizmet bence.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.