İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google'ın Kötü Bir Dmoz Uygulaması?

SonSahne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar, Google'da belirli kelimelerde üstteyim. Ama bir anda google'da sitemin titlesi yerine dmozda kayıtlı olan 2 kelimelik title ile değişti arama sonuçlarında. Buda bana büyük bir ziyaretçi kaybına yol açtırdı, Daha yeni olan birşey. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? cache baktığımda sayfanın title kodları bile gözüküyor ama dmoz'daki title'yi çıkarıyor. Nedendir bu geçicimidir? bir bilgisi olan varmı acaba. teşekkürler..

SonSahne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sonuca Ulaştım. bu googlenin bir özelliğiymiş ve msn search'tede mevcutmuş. Dmozdaki titleleri ve description'ları listesine taşıyormuş.. Çözümü ise

Tüm odp verilerini kullanan tüm arama motorları için
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOODP">

Sadece google için ise :
<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="NOODP">

Metataglara eklenen bu kod sayesinde eski haline dönüyormuş. Ama merak ettiğim şey. Bu kod koyulduğunda odp ile ilişkiyi kesmezmi google? yoksa directory'de ve directorynin etkilerinde kalmaya devam ederiz ama sadece title ve description'u siteye göremi düzenler bu konuda bir bilgisi olan var mı?

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu metayı Matt Cutts'ın blog'u da kullanıyor.

Anladığım kadarıyla off-site seo alakalı değil sitemap alakalı bir konu olduğu için DMOZ linkim geçersiz mi olur sorusuna(öyle anladım) hayır denilebilir, ama yorum olarak söylüyorum.

SonSahne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet Matt Cutts'de Kullanıyormuş, O kadarda zararlı birşey değildir Sanırım. Kullanmaya başladım. Umarım yeni title geri geldiğinde alt sayfalarda yer almam :) Kendime özgü description'da ekledimde. Teşekkürler..

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eski yazılarımda belirtmistim bu kodu. Hiç bir sekilde zararı yoktur, güvenle kullanabilirsiniz.

HighVoltage

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
title değil ama bazı arama sonuçlarında benim sitemin description kısmıda dmozdaki gibi çıkıyor nedense..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.