Arkadaşlar Tüm yorumların ortak noktasında Türkiye den para kazanan bir şirketin yine Türkiye ye vergi vermek istememesi. Bu noktada da malesef Büyük bir ülke olan Türkiye yi google gibi bir şirket tınlamıyor. hatta muhatap alıp telefonlarına bile bakmıyor (ulaştırma bakanı diyor). bu şekilde olduğunda elbette yaptırımlar olcaktır olmak zorundadır da ülke olmanın gereğidir.
Bu yaptırımlar karşısında da yasakcı bir ülke algısı doğal olarak insanların beynine yerleşiyor. kimse bilmiyor yukarda olan yasal hakları. sadece güclü bir şirketin çıkarlarını savunmaya çalışıyor herkes 73 milyonu görmezden geliyor..
yerli arama motoru için sadece devlet değil özel sektörden de destek olması gerekir.
Örneğin yerli işletim sistemi pardusu ele alırsak devlet milli işletim sistemi diye destekliyor ama devlet kurumlarında windows kullanılıyor. bu bir çelişkidir..
ben sonuna kadar pardusu desteklemekteyim. pardusun tabiki bazı eksiklikleri vardır ancak insanlar kullanmaya başladıkça bu eksikliklerle ilgili taleplerde gelcektir ve pardusu yapanlar bu taleplere mecburen cevap vermek durumunda kalacaklardır.
öncelikle devlet hem pardusu destekleyip hemde kurumlarında başka işletim sistemi kullanmaya son vermeli ve insanlar teşvik edilmelidir.
arama motoru da böyledir. eminim milli bir arama motoru yapılmış olsaydı pardus gibi önce teşvik edenler kullanmayacaklardır...
))