İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

gösterim başına alınan para

emircan

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
evet arkadaşlar sorum kısa.şimdi adsende bize tıklama başına bir para veriyor diyelim site 100 tekil hit aldı.tek tıkı 0.01 dolar desek 100 tıktan 1 dolar mı kazanmış oluyoruz.yoksa o 100 kişinin reklamlara mı tıklaması gerekiyor?
ayrıca bazı kelimelere diğer kelimelere göre daha fazla para veriliyor.bunun nedeni nedir.şimdi inşaat ile ilgili foruma çimento reklamı daha fazla para getiriyor mantık bu mu?benim genel forumum var bir kaç ay sonra reklam alınca ne yapmam lazım daha fazla kazanmak için?anahtar kelimemi değiştirmeliyim yoksa hangi konuda reklam alacağımı kendim mi seçiyorum.forum com.nu üzerinden free kurdum mybb kurdum.free olduğu için reklam almada sorun olur mu?şimdiden teşekkürler r10-webmaster sitesi için üyelik kovalarken bu siteyi buldum ve çok rahatladım acaba bu forum smf mi vbulletin mi

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
soru: evet arkadaşlar sorum kısa.şimdi adsende bize tıklama başına bir para veriyor diyelim site 100 tekil hit aldı.tek tıkı 0.01 dolar desek 100 tıktan 1 dolar mı kazanmış oluyoruz.yoksa o 100 kişinin reklamlara mı tıklaması gerekiyor?
cevap: 100 tıklama yapılmalı, adsense tıklamaları hite bağlıdır ancak 100 ziyarete 100 tıklama alınması büyük bir başarıdır.

soru: ayrıca bazı kelimelere diğer kelimelere göre daha fazla para veriliyor.bunun nedeni nedir.şimdi inşaat ile ilgili foruma çimento reklamı daha fazla para getiriyor mantık bu mu?
cevap:
hangi kelimelerin ne kadar verdiğini kestirmek zor değil, reklamlarını kanallar aracılığıyla izlersen hangi reklam biriminin ne kadar verdiğini görebilirsin. sıradan bir firma reklamının 1 dolar verdiği de görülmüştür. 1 kuruş verdiği de görülmüştür. bu firmanın cebine bakar.

soru: benim genel forumum var bir kaç ay sonra reklam alınca ne yapmam lazım daha fazla kazanmak için?
cevap
: genel forumunuz ne kadar genel bunu bir sorgulamak lazım, mp3 indirme, korsan yazılım indirme, dizi film yayını yapan bir genel forumsa adsense geliriniz olmaz çünkü kısa sürede şikayet edilirsiniz, hesabınız bloke olur. illegal işlere girmeyen forumunuzda kullanabilirsiniz. genel bir forum olduğu için konu çeşitliliğinden dolayı farklı farklı reklamlar gösterebileceksiniz. çok kazanmaktan ziyade yavaş yavaş sisteminizi oturtacağınız için geliride olacaktır.

soru:anahtar kelimemi değiştirmeliyim yoksa hangi konuda reklam alacağımı kendim mi seçiyorum.
cevap: anahtar kelimeleriniz değiştirmenize gerek yok, güncel konuları özgün bir biçimde forumunuza eklerseniz zamanla forum kendi kelimelerini çıkartacaktır. bunu wm tools üzerinden belirli bir süre sonra görebilirsiniz. sitenize analytics kodlarını eklemeyi unutmayın. Sitenizi sürekli bu araçtan kontrol edebilirsiniz.

soru:forum com.nu üzerinden free kurdum mybb kurdum.free olduğu için reklam almada sorun olur mu?
cevap
: genel inanışa göre (tecrübelere göre) free forumların ömrü çok uzun olmuyor. tam hitlendim, adsense tıklanıyor derken free forum dağıtan kşi forumunuzu elinizden alıyor. peki bunu neden ypıyor? çünkü hitlenmiş bir forumunuz var ve bu hit sunucuya azda olsa zarar veriyor, bellek tüketiyor. Karşı tarafta "ya parasını verin ya da forumu kapatırız" diyorlar. free foruma para verilmeyeceğini bildiğini için, otumu kapatıyorsunuz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.