İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

grup halinde sandbox yedim..

Hobichat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
s.a. arkadaşlar.
ilğinç bir durum yaşıyorum 3 sitem aynı anda sandbox a girdi hepsi aynı dc lerde. vallahi google ekmeğimize kan doğradı hadi birini soksa neyse diyecem hadi ikisi soksa neyse diyecem ama üçünü birden sandbox a aldı :) sizce hostdanmı kaynaklanıyor hostmu değişmem gerek acaba bilmiorum ne yapayım. sitelerimde spam v.s. bişi yok hatta bi sitem 2,5 yıldır faaliyetde biride 1 yılı geçdi diğeri 6 aylık. domainler eski sayılır.hatta bazı arkadaşlar özgün içerikden bahsediyordu sitelerde özgün içerik bulunuyordu yemin ediyorum dünyada eşi benzeri olmayan bir kaç sayfam var.
sanırım google eski site manteritesinide değiştirdi arkadaşlar.

Hobichat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
kardeşlerim teşekkurler.
bide dmoz kaydı olan siteler sandbox a düşmüor sanırım varmı böle birşey ya.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
sitelerini görmeden ben yorum yapayım. Hepsi aynı IP üzerindemi ? veya 127.0.0.* yıldız koyduğum yerdeki rakamlar serimi ? hepsine aynı yerden aldığın backlink'ler varmı. Aramalarda aynı kelimelerde çıktığı art arda çıkıyorlarmıydı.

Google bu dediklerimden bazılarını tespit etmişse sitelerin sahibininde aynı kişi olduğunu biliyordur.

Hobichat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
89.149.***.173
89.149.***.167
89.149.***.169

bu şekilde hocam yıldız olanlar farklı birbirinden. aynı sayfalardan backlinkleri var evet doğru.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Aynır ns üzerindelermi veya benzer ns ler?

Yapacak birşey yok benzer Ip adreslerinde barındırdığınız sitelere dikkat edin. Arık google hepsine yaptırım uyguluyor. Çok öncedende vardı ama şimdilerde abarttı biraz.

1 server alıp 10 larca spam site yapanlardan başka ne şekilde kurtulabilirki. Kurunun yanında yaş :(

Hobichat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
peki host degişsem bi faydası olurmu sence ipler de degişcek.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sandbox dan çıkma teorisine her ne kadar herkes bir teori üretsede tam olarak kimse ne tbir cevap veremez. Bende veremem. Fakat sitelerine bu güne kadar ne yaptıysan aynı şekilde devam et.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
Bir sitem bu dalgalanmadan kötü etkilendi.Dalgalanma diyorum çünkü bu sandbox değil tahminime göre pr güncellemesi geliyor

PieRLuGi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
google pr güncellemesinide 6 ayda bir yapcak sanırım ve pr yi geriye attı eski önemini vermiyor.

arkadaşın sendbox sebebide aynı dc da barındırıyor ns ler aynı ve siteler birbirine linklidir muhtemelen.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bir sitem bu dalgalanmadan kötü etkilendi.Dalgalanma diyorum çünkü bu sandbox değil tahminime göre pr güncellemesi geliyor

Benimde pr güncellenmesi içime doğdu. Çünkü indexli sayfaları tamda pr güncellemesi yapmadan önceki gibi açık aralıkarla göstermeye başladı bir kaçgündür.

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
*siber* söylediklerin çok çok doğru ve daha fazla aydınlandım teşekkürler bu güzel nacizane bilgilerin için.
aynı durumda olan birisi olarak artık birçok şeyde bizimde googleden daha uyanık davranmamız lazım diye düşünüyorum, katılmayan olursa kendi adıma söylüyorum :)
Birtek sunucuda seri degilde farklı farklı ip adresleri ile farklı nslar oluşturup mümkünse aynı ip serisindeki siteleri aynı aramalarda çıkarmamak ve birbirlerine link vermek çok yanlış gibi görüyorum.
3 sitem sandbox tarzı bir durumda ama dalgalanma oldugunu düşünerek kendimi motive etmekten başka çarem yok, eğer dalgalanma degilse sadece 2 veya maximum 3 site kalacak şekilde elimde, diğerlerini çıkartıp sabit sitelerle ilgilenecem ve ip,ns adresleri tamamen farklı olacak.
Googlenin algoritması varsa Türk'ün de çok özel algoritmaları vardır :)

Hobichat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
hocam sizler daha iyi bilirsiniz ama ben şöle düşünüorum.
bence google algoritması çökdü. haksız yere bir çok site sandbox da
bence algoritmayı deiştirsinler artık seo demek backlink oldu resmen :p en buyuk etken bu olmasın artık link değişimi yapmakdan sıkıldım valla :p google duy sesimi

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.