İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

gülünç değilde nedir ?

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Sitemi değişeli bir ay oldu google değiştiğim sitemi yeni indexlemiş. Bu sayfaların hepsi 404 şuan google sayfa indexleme olayında çok gecikiyor bazen böyle geciktiğinde beni ve ziyaretçilerini mağdur bırakıyor. Acaba bu konuda ne gibi çalışmaları vardır yani bunu çözmeleri lazım gerçekten artık sayfa indexletmek yılan hikayesine döndü.

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Webmasterlar biraz bencillik yapıyor bende dahil. Hep ben, hep benim sitelerim diyoruz....Biraz kendimizi google yerine koyarsan olayı anlarız.Google hergün açılan onbinlerce websitesinin hangi birini indexlesin, eski web siteleride sürekli yeni sayfalar ekliyor, bunların hangi birini indexlesin hangi birine yetişsin adamlar :rolleyes: Her geçen gün bilgi çıg gibi büyüyor.Önümüzdeki günlerde bu indexleme süresi dahada uzayacağı kesin.Google daha çok datacenter açması daha çok kişi çalıştırması gerek ki, ancak yetişebilsin bu kadar yeni siteye.Ama tüm bunları yapmakta büyük maliyetli yatırımlar ister.Bu yatırımlara girerler mi orasını Allah bilir.Zaten adamlar arama motoru piyasasında açık ara öndeler rakiplerinden.Yeni datacenterlar para vermektense, riske girmektense, başka şeylere yönelmeyi tercil ediyorlar.AOL yi alacaklar yakında.Bu demek oluyorki icq tekrar eski günlerine dönebilir..

Google add url kısmında yazıyor zaten.Her sitenin her sayfasını indexleyecegimize garanti veremeyiz.işinize geliyorsa ekleyin sitenizi.Bizde kabul etmiş oluyoruz zaten başta bu durumu. :D
O yüzden beklemekten başka çare yok.Sabreden derviş google indexlenmesine ermiş :p

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
yoktur burada anlatmak istediğimi anlamamışsın. Ne kadar büyük oldukları bizim sorunumuz değil ayrıca "benim anlatmak istediğim ziyaretçilerine en az 1000 sayfa daha 404 verecekler bir süre" anlıyormusun. Büyük başın büyük belası olur biliyorum ama ne olursa olsun bu kadar çok db için daha değişik stratejiler izlemeleri gerekiyor bence.

Bu yavaşlığın nedenini anlayabiliyoruz Tabikide kaliteli arama sonuçları çıkarmak için. Şahsen ben her zaman aynı sonuçları görmekten bıkıyorum artık. Sizcede öyle değilmi ?

mexut

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arama sonuclarında cıkan sayfaların 404 ise 404 sayfasını direk ana sayfaya yonlendirirsen en azından ziyaretci kaybetmemiş olursun. Google eski indexlerini silip yenilerini indexlemesi biraz zaman alıcaktır..

TRinsanRehberi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mexut' Alıntı:
arama sonuclarında cıkan sayfaların 404 ise 404 sayfasını direk ana sayfaya yonlendirirsen en azından ziyaretci kaybetmemiş olursun. Google eski indexlerini silip yenilerini indexlemesi biraz zaman alıcaktır..

Bunu yapmıyorsanız kesinlikle yapın. eskiyi iptal etmeden önce eskiye uğranılmadığının kesinleşmesi lazım. iptalden kastım adının iptali yoksa içerik gerekli değilse iptal edin tabiki.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
ziyaretçiye ihtiyacım yok google düşünsün banane uyuz oldum. Sizde yerimde olsaydınız aynını yapardınız.

komikhane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
404.shtml diye bi dosya oluşturun ve anasayfanıza yönlendirme yapın. ! en iyi çözüm ben uyguluyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5