İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Güneş enerjisi sağolsun !

AlemTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
“Sun21” adlı katamaran türü tekne, tek damla yakıt harcamadan sırf güneş enerjisinden yararlanarak Atlas okyanusunu geçmeyi başardı. 5 ay önce İspanya'nın Cadix limanından demir alan “Sun21”, Atlantik'te 13 bin km yol katettikten sonra New York limanına ulaştı. Cenevre'deki “Transatlantic 21” adlı dernek, 5 kişilik tekne mürettebatının dün gece New York'a vardığını açıkladı. Yelkenleri olmadığı için rüzgardan da yararlanmayan beyaz katamaranın her tarafı güneş panelleriyle kaplıydı. 60 metrekarelik panellerin topladığı güneş enerjisi, elektrik enerjisine çevrildi ve tekne yelkenli hızıyla Atlantik'i geçti.

Haber3

M

maiL

Misafir
ilginç. büyük cesaret işi bence. ama başarıyla sonuçlanmış buda güzel.

AlemTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Hava kapalı olursa tabiki demir atacak denize, yada depoladığı güneş enerjisi ile ne kadar giderse orada durur.

senolcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yelken ve güneş enerjisi birlikte çok daha hızlı götüreceklerdir tekneyi.Ama bir tanker için pek birşey ifade etmiyor olsa gerek bu enerjiler.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Yelken ve güneş enerjisi birlikte çok daha hızlı götüreceklerdir tekneyi.Ama bir tanker için pek birşey ifade etmiyor olsa gerek bu enerjiler.

1(küsüratıda vardı)mb lik disk alanlari yapildiginda microsoft göbek atmış, IBM'de bunun bir devrim oldugunu daha ilerisi olamayacagini soylemişti.. Ben sana bekle ve gör diyorum sadece.. Adım adım oluyor bu işler ;)

Eklenti:
1956 - IBM firması 50 adet 61 cm çapında diskten oluşan 5 MB'lık 305 RAMAC'ı üretti. (2 buzdolabi buyuklugunde ve birkac ton agirligindaydi) kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Sabit_disk

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
okyanustan nasıl geçmişler acaba biraz küçük geldi bana tekne

sun21_Boot.jpg

sun21-lahnstein.jpg

mehmetgk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dikkat!!

arkadaşlar ülkemizde 2004 yılında yapılan çalışmalarla sonuca ulaşmış sıfır maliyet %100 güneş enerjisi ile kışın 70° sıcak su sağlayan sistem geliştirilmiş.
%100 TÜRK %100 gerçek
http://www.buhar-isi.com/
linki yukarda ilginize sunulur

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.