İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Guvenlik için onerileriniz

gulut91

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Resim upload scripti yazdım ama internette herkez iyi niyetli olmadıgı için kişilerin sırf fake için sitenin bwsini harcamak için resim upload edebilme olasılıkları var.buna karşı nasıl 1 onlem alsam

image kodu yada ip kontrolu yaptırım 1 saat içinde belirli 1 upload limitimi koysam onerisi olan arkadaşlar lutfen yazsın (ornek kod yazarlarsa cok daha iyi olur onu geliştiririm)

SadeceDownload

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
dostum asp olsa yardımcı olurdum, php bilgim yok ama bunu üç şekilde yapabilirsin.

1. Üyelik yaparsın her kullanıcının günlük upload limitini 5 koyarsın kişi 5 den fazla yükleyemez. Hatta ki bu şekilde parada kazanabilirsin yani premium hesap sistemi kurarsın adam premium oldumu sınırsız upload etme hakkı olur.
2. Çerez sistemi ile kişinin bilgisayarına çerezi atarsın siteye girdiğinde site onu tanır ve üzgünüm günlük limiti doldurdunuz cinsinden bir yazı çıkar ( Bunun kodunu hazır scipritlerde çok rahatlıkla bulabilirsin)
3. İp kontrol sistemi ile; upload sayfası ile upload edilen resimlerin linklerini farklı tutarsın ve her girenin ip'sinin databaseye yazarsın ve klasik bir fake kontrol sistemini sitene koyup (24 saate ayarlarsın) kişi upload linkine tıkladıktan sonra site kişi siteye fake atıyor düşüncesi ile ip'sini 24 saate ayarladığın için banlar bu sayede kişi ikinci upload etmeye tıkladığında hata sayfası çıkar karşısına ve 24 saat beklemek zorunda kalır...

gulut91

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dostum asp olsa yardımcı olurdum, php bilgim yok ama bunu üç şekilde yapabilirsin.

1. Üyelik yaparsın her kullanıcının günlük upload limitini 5 koyarsın kişi 5 den fazla yükleyemez. Hatta ki bu şekilde parada kazanabilirsin yani premium hesap sistemi kurarsın adam premium oldumu sınırsız upload etme hakkı olur.
2. Çerez sistemi ile kişinin bilgisayarına çerezi atarsın siteye girdiğinde site onu tanır ve üzgünüm günlük limiti doldurdunuz cinsinden bir yazı çıkar ( Bunun kodunu hazır scipritlerde çok rahatlıkla bulabilirsin)
3. İp kontrol sistemi ile; upload sayfası ile upload edilen resimlerin linklerini farklı tutarsın ve her girenin ip'sinin databaseye yazarsın ve klasik bir fake kontrol sistemini sitene koyup (24 saate ayarlarsın) kişi upload linkine tıkladıktan sonra site kişi siteye fake atıyor düşüncesi ile ip'sini 24 saate ayarladığın için banlar bu sayede kişi ikinci upload etmeye tıkladığında hata sayfası çıkar karşısına ve 24 saat beklemek zorunda kalır...

uyelik işi biraz saçma geliyor bizim turk milletini bilirsiniz üye olmaya üşeniyor siteden direk cıkarlar

ip işi için biraz yardıma ihtiyacım war :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.