İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

H1 Etiketi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Arkadaşlar basit bir soru olabilir mazur görün:

H1 etiketinin SEO açısından önemi devamlı vurgulanır. Wordpress altyapısı ile oluşturduğum bir sitemde kullandığım tema H1 etiketi içermiyor.

Daha doğrusu konu başlıkları H2 ile etiketlenmiş. Bunun çok bir önemi var mı?

Cevap evet ise ben bunu değiştirebilir miyim?

Yardımcı olabilecek var mı?

Teşekkürler..

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Sitende hiç h1 etiketi var mı? Logoda vs.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Siteni inceledim Hiç H1 kullanılmamış H2 kullanılmış hep. Konu başlıklarını h1 yapman bence yerinde olur. CSS den H1 için tanımlama yapman gerekebilir. Ayrıca sitende <b> tagı çok kullanılmış. Önem verdiğin kelimelerde <strong> kullanmanı öneririm. Bu konu sana yarar sağlayabilir.

Bunlar hepsi çok küçük ayrıntılardır, etkileri çok küçük de olabilir.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Siteni inceledim Hiç H1 kullanılmamış H2 kullanılmış hep. Konu başlıklarını h1 yapman bence yerinde olur. CSS den H1 için tanımlama yapman gerekebilir. Ayrıca sitende <b> tagı çok kullanılmış. Önem verdiğin kelimelerde <strong> kullanmanı öneririm. Bu konu sana yarar sağlayabilir.

Bunlar hepsi çok küçük ayrıntılardır, etkileri çok küçük de olabilir.

Tezinizi çürütmek gibi olmasın ama, tüm sitedeki konu başlıklarında h1 etiketi kullanmak o etiketin kalıbına gölge düşürecektir.

Yapılması gereken işlem siteniz ile alakalı makismum üç adet anahtar kelimeye footer da yer vermek veya üç kelime yerine 1 kelimeye header da logo altında h1 ile yayınlamak daha fazla fayda sağlayacaktır.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
1 kelimeye header da logo altında h1 ile yayınlamak daha fazla fayda sağlayacaktır.

Bu şekilde kullanılabilir. Ama o zaman bütün sayfaların H1 i aynı kelime olacak. Bu genel olarak düşünüldüğünde site açısından bir avantaj sağlayabilir. Ama sayfa sayfa optimizasyon yapmak istersek her sayfanın h1 inin farklı olması daha iyi etki yapacaktır. (sadece ana sayfalara alınacak backlinkle, alt sayfalara da alınacak backlinklerin sağladığı yararın farklı olduğu gibi)

Tabii unutulmaması gereken sayfanın yükselmesi için bir tek h1 tagına güvenmek de doğru olmaz.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Bu şekilde kullanılabilir. Ama o zaman bütün sayfaların H1 i aynı kelime olacak. Bu genel olarak düşünüldüğünde site açısından bir avantaj sağlayabilir. Ama sayfa sayfa optimizasyon yapmak istersek her sayfanın h1 inin farklı olması daha iyi etki yapacaktır. (sadece ana sayfalara alınacak backlinkle, alt sayfalara da alınacak backlinklerin sağladığı yararın farklı olduğu gibi)

Tabii unutulmaması gereken sayfanın yükselmesi için bir tek h1 tagına güvenmek de doğru olmaz.

Sürekli savunduğum bir konu var oda 500 tane alt sayfadan hit alacağıma tek bir ana kelimeden hit almaktır. Çalışmalarımda hep bu yöndedir sitelerime her içeriği ve her konuyu eklemem sadece zamanı gelince güzel geri dönüşüm olacak içerikleri tercih etmekteyim. Bunun içinde yaptığım işlem dönem dönem popüler olacak kelimelere ana sayfamda ve alt sayfalarımda sürekli olarak yer vermektir.

Ayrıca h1 tagları sizlerinde bildiği gibi büyükten küçüğe önem arzına göre dizilir. Benim uyguladığım çalışmalarda konu başlığı h3 ( konu içerisi h 4 5 6 ) kategori h2 ve ana sayfa popüleritesi çok yüksek kelimeler h1 olarak sıralanır.

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Eif incelemen için çok teşekkür ederim. Çok yardımsever biri olduğunu itiraf etmeliyim :)

Bu arada şu sayfada yazılan mesajlar oldukça değerli, teşekkürler herkese.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Sürekli savunduğum bir konu var oda 500 tane alt sayfadan hit alacağıma tek bir ana kelimeden hit almaktır.

Benim eski site optimizasyon mantığım da tam olarak buydu. Ana sayfayı yükseltebileceğim kadar yükseltmek, ana kelimemden hit almak.

Blog sitelerimde ise alt sayfalarımın her birini güçlendirdiğimde daha fazla verim almaya başladığım için özellikle bloglarda her sayfanın anahtar kelimelerinin farklı olmaları ve bu kelimelere göre optimizasyon yapılması gerektiği kanısına vardım. Bu amaca yönelik yaptığım deneme yanılmalarımdan memnunum.

Ama sitelerim için eski yöntemi uygulamaya devam ediyorum.

Eif incelemen için çok teşekkür ederim. Çok yardımsever biri olduğunu itiraf etmeliyim :)

Bu arada şu sayfada yazılan mesajlar oldukça değerli, teşekkürler herkese.

Güzel sözlerin için çok teşekkürler retrospektif. Siten için başka öneriler aklıma gelirse sana yazacağım.

Gizemli LORD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim eski site optimizasyon mantığım da tam olarak buydu. Ana sayfayı yükseltebileceğim kadar yükseltmek, ana kelimemden hit almak.

Blog sitelerimde ise alt sayfalarımın her birini güçlendirdiğimde daha fazla verim almaya başladığım için özellikle bloglarda her sayfanın anahtar kelimelerinin farklı olmaları ve bu kelimelere göre optimizasyon yapılması gerektiği kanısına vardım. Bu amaca yönelik yaptığım deneme yanılmalarımdan memnunum.

Ama sitelerim için eski yöntemi uygulamaya devam ediyorum.

Güzel sözlerin için çok teşekkürler retrospektif. Siten için başka öneriler aklıma gelirse sana yazacağım.

Merhabalar hocam benim siteme (www.hayalcin.com) de öneri alabilir miyim ? :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.