fikirler için tşk arkadaşlar. newsturk.com ile başlıcam bu işe, ayrıca benzer düşüncesi olan arkadaşlara bilgi olması açısından İHA aylık 250 USD + KDV fiyat teklifi vermiş.
peki bu teklifin içeriği nedir?tüm haberler mi?videoları haberler oluyor onlar dahil mi?birde haber ajansları içindeki en makul teklif mi?fikirler için tşk arkadaşlar. newsturk.com ile başlıcam bu işe, ayrıca benzer düşüncesi olan arkadaşlara bilgi olması açısından İHA aylık 250 USD + KDV fiyat teklifi vermiş.
peki bu teklifin içeriği nedir?tüm haberler mi?videoları haberler oluyor onlar dahil mi?birde haber ajansları içindeki en makul teklif mi?
teşekkürler
Diğer arkadaşların yazdıkarını okumadım uzun olduğu için.
Bu konuda sadece şunu söyleyebilirim..
Tüm yerel gazeteler belli bir ücret karşılığı İhlas Haber Ajansı ve benzeri ajanslardan haber alıyorlar.. Direk internet sitelerinden tabiki.
Benden sana küçük bir tavsiye daha...
Tek bir haber sitesinden bilgi alma.. Farklı kategorilerde onlarca farklı alanında iyi olan sitelerden bilgi al. Özellikle "Yerel Haberler" e ağırlık ver.
EDİT : Haber konusunda en güzel ve tatlı bilgi RSS lerden gelir.. Bunu kesinlikle gözardı etme.
Şimdi faturalara baktım da 2005 de aylık 100$+KDV imiş, şu anda 250$ ise epey zamlanmış
diğer haber ajanslarının teklifini bekliyorum, yarın gelir muhtemelen, gelmezse de ben arayacam. ama hepsinin ortalama aynı fiyattır. bir de buna video haberler dahil değil sanırım. yarın akşam detaylı bilgi veririm
RSS dışında tüm sölediklerine katılıyorum benim de aklımda birden fazla ajansla çalışmak var, ayrıca yerel haberlerde dediğin gibi gerçekten önemli. fakat rss falan kullanmıcam, çünkü yarım yamalak ve altında asıl siteye link olan haberler işime gelmez, onun tam tersi olarak ben haberleri full bi şekilde linki ile beraber, bi üyelik sistemi çercevesinde en azından belli bir süre free dağıtmayı düşünüyorum. (ajanslar buna itiraz etmezse tabii)
RSS kullanırken sitene giren insanları başka sitelere göndermek zorunda değilsin. RSS bilgisini nasıl aldığına bağlı.. Ama dediğin gibi.. Sadece kısa haberler alabilirsin RSS ile...
O zaman RSS yerine başka sitelerden otomatik bilgi alma yoluna git..
Örneğin çoğu büyük site tasarımlarını değiştirmiyor..
Bilmemne TAG i ile bilmem ne TAG leri arasındaki bütün bilgileri al falan diyebilirsin kodunda. Ama bu işi otomatik hale getirmek için biraz kasman gerekiyor. servertransfer tarzı birşey kullanarak ve birkaç eklenti yaparak bile başka sitelerin içeriğini kendi sitenin içerisinden gezdirebilirsin ziyaretçilerine.. Biraz ucuk ama güzel bi fiki bence