İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Haber Sitesi İçin

rootworm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar
Haber scripti üzerinde çalışıyorum bir yerde takıldım.
Bir kategorinin içeriğindeki haberlerleri listelememde bir sorun var.
Şimdi yanlış anlaşılmasın örnek olarak bir haber sitesini veriyorum aşağıda haberleri buna benzer bir şekilde listelemek istiyorum ve her 10 haberden sonra ayrı bir sayfa olmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabiliriz.Panelimden haber eklediğimde otomatik olarak eklenmesini?Buna benzer birşey.
Uzun bir kod istemiş olabilirim.Yol göstersenizde olur.Teşekkürler

rootworm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kaynaklar için teşekkürler
Tam olarak çözemedim biraz daha araştırayım

Edit:Hazırcılık olucak ama kategori.php?kategori=bilgisayar diye bir sayfadan geldik diyelim haberleri ayrı ayrı ilk mesajdaki gibi nasıl listeletebilirim hala yapamadım :D

rootworm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İnceledim ama tık yok :D
Ücretli yapan varsa pm atabilir

eRLySL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
PHP:
<?php

$sql = mysql_query("select * from table where kategori='".$_GET['kategori']."'");

?>

bu sql cümlesi, kategori data'sına yüklenen veri ne ise, "table" database inden onu çeker.

rootworm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
PHP:
<?php

$sql = mysql_query("select * from table where kategori='".$_GET['kategori']."'");

?>

bu sql cümlesi, kategori data'sına yüklenen veri ne ise, "table" database inden onu çeker.
Orda bir sorunum yok baştan anlatayım
Şimdi siteme haberleri ekliyorum
Bilgisayar kategorisi olsun örneğin
kategoriler.php?kategori=bilgisayar
Burada haberler tablosundaki, kategorisi bilgisasay olan tüm haberleri toplayıp,
alt alta table içerisinde vermek istiyorum.Tüm haber siteleri gibi.İlk mesajımda bir örnek var.Div tagı içerisinde resim, haberin başlığı,özeti...
Her haber için ayrı ayrı alta alta bu şekilde yapmak istiyorum.Bir döngü ile yapabilirmiyiz?
Birde mesala div tagı içerisinde 10 tane haberi alta alta verdik diyelim.Otomatik olarak sayfaları ayırsın.:D
Şimdi sen kaç sayfalık şey istiyosun diyeceksiniz biliyorum.:D
Ücretli yapanlarda pm atabilir.Ücretsiz yaparsanız daha makbule geçer :D.

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
1. Haber tablosuna kategori isimli bir alan ekleyip haberleri kategorilere göre sınıflandıracak ve listeleme yaparken de o sınıflamaya göre listeleteceksiniz.

PHP:
$kat_id = $_GET['kat_id'];
$query = "SELECT * FROM haber WHERE kategori='$kat_id'";
Linkiniz: kategori.php?kat_id=1 gibi olmalıdır.

2. Bir sayfalama classı kullanmalı ve yukarıdaki koda bu classı adapte ederek limitleme yapmalısınız.

PHP:
$query = "SELECT * FROM haber WHERE kategori='$kat_id' ORDER BY tarih DESC LIMIT 0, 10";
Burada sayfalama classınıza göre LIMIT'ten sonraki bölüm değişken olmalı ve sayfa=2 olduğunda LIMIT 11, 20 değerini almalıdır.

3. Sıralamayı haberlerinizin eklenme tarihine göre yapmalısınız ki en son eklediğiniz en üstte görünsün. Bunun için de haber tablonuzda bir tarih alanının olması gerekir.
PHP:
$query = "SELECT * FROM haber WHERE kategori='$kat_id' ORDER BY tarih DESC LIMIT 0, 10";

4. Son olarak da sayfalama linklerini yazdırıp onlara aşağıdaki gibi link vermelisiniz.
HTML:
<a href="kategori.php?kat_id=1&sayfa=2">2</a>
<a href="kategori.php?kat_id=1&sayfa=3">3</a>

Az buçuk PHP bilginiz varsa bu mantıkla kendiniz yaparsanız balık tutmayı öğrenmiş olursunuz.
Eğer ki hiç bilmiyorsanız bilen birine yaptırmanız en doğrusudur.

rootworm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bilgim var ama bazen zorlanıyorum
Cevaplar için teşekkürler

Edit:Anlattığın şekilde yaptım.Tablomda kat_id si 1 olan 2 haber var fakat 1 tanesini çekiyor yazdırıyor.Çok oldum galiba:D

Virtuozzo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Sorgunuzda while kullanmalısınız ki ilk kaydın arkasından eğer varsa belirttiğiniz kriterlere uygun diğer kayıtlar da listelenen.
Aşağıdaki örnekte baslik, tablonuzdaki var olduğunu varsaydığım baslik alanıdır, tablo yapınıza göre ayarlamanız gerekir.
Ayrıca detay, hit, tarih vs. gibi alanlar da varsa onları da sorguya ekleyip yazdırılmasını sağlayabilir, <br />, <strong> gibi HTML kodları kullanarak şekillendirme yapabilirsiniz.

PHP:
	$result = mysql_query ($query) or die ("Tablo bulunamadı");
	while ($line = mysql_fetch_array($result)) {
		echo $line["baslik"]."<br />";
	}

rootworm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sorgunuzda while kullanmalısınız ki ilk kaydın arkasından eğer varsa belirttiğiniz kriterlere uygun diğer kayıtlar da listelenen.
Aşağıdaki örnekte baslik, tablonuzdaki var olduğunu varsaydığım baslik alanıdır, tablo yapınıza göre ayarlamanız gerekir.
Ayrıca detay, hit, tarih vs. gibi alanlar da varsa onları da sorguya ekleyip yazdırılmasını sağlayabilir, <br />, <strong> gibi HTML kodları kullanarak şekillendirme yapabilirsiniz.

PHP:
	$result = mysql_query ($query) or die ("Tablo bulunamadı");
	while ($line = mysql_fetch_array($result)) {
		echo $line["baslik"]."<br />";
	}

Sorunu halletim çok teşekkürler.Şimdi biraz şekillendirilem.Cevaplar için teşekkürler

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.