İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hangi servisler Google'a ait? İşte Google Servisleri

SebastiHan

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ekim 2002
Mesajlar
395
Reaction score
85
Konum
Almanya - Flensburg
Google internetin her alanında kullanıcı dostu olmaya devam eden her geçen gün devleşen yapısı ile hayatımızın her alanında. Biz de sizler için bilinen ve bilinmeyen kullanışlı Google servislerini derledik.

Google Servisleri.jpg


1- Adsense
İnternet sitesi sahiplerinin ve yayıncılarının sitelerindeki konular ile alakalı reklamlar bu servis ile gösterilmektedir. Reklamlar, ziyaretçilerin sitede aradıkları konulara ve ilgi alanlarına uygun olarak düzenlenir. Bu sayede yayıncıların hem sayfaları zenginleştirir hem de siteden para kazanma olanağı sağlanır. Adsense servisinde internet sahipleri gösterim başı ve tıklama başı olmak üzere iki şekilde kazanç sağlayabilirler. Google’ın en çok kullanılan ve sahiplerine para kazandıran servislerinden biri budur.

2 – Adwords
Google Adwords, Google’ın sunmuş olduğu bir reklamcılık hizmetidir. Google AdWords ile reklam veren kullanıcıların reklamları, aranan kelimeyle ilişkilendirilerek; Google arama sayfasında arama sonuçlarının en üstünde, en altında ve sonuç sayfasının sağında yer almaktadır. Google’ın gelirlerinin yaklaşık %90’nını reklam hizmeti oluşturmaktadır.
Reklam sahibi, yayınlamasını istediği reklamı başlık, reklam metni, url girerek bir bütçe belirler. Reklam verenler reklamların gösterileceği ülke, bölge veya şehri seçebilir. Reklamlar Google arama sonuçlarında, anahtar kelimeler ile ilişkilendirilerek metin reklamı olarak gösterilir. Tıklama başına maliyetler, sektöre göre değişkenlik gösterir ve sektördeki rekabete göre belli olur. Reklam veren, reklamı için bir bütçe belirler ve ödeme yapar. Reklamların görüntülenmesi ücret gerektirmez; yalnızca tıklama başına, belirlenen ücret ödenen miktardan düşülür.

3 – Youtube
YouTube, bir video barındırma web sitesidir. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’deki San Bruno, Kaliforniya şehrindedir. 15 Şubat 2005’te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur. Kasım 2006’da Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınmıştır. Günümüzde Google’ın yan kuruluşlarından biri olarak faaliyetine devam etmektedir. Site, kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkanı sunmaktadır. Medya şirketleri ve kullanıcı üretimi videoların gösterimi için WebM, H.264 ve Adobe Flash Video teknolojilerini kullanır. Genel olarak; Video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, video bloglar, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikler yayınlanmaktadır.

4- Google Maps (Haritalar)
Google Haritalar (İngilizce: Google Maps), Google tarafından hizmete koyulmuş ve ücretsiz çevrimiçi haritalama servisidir. Google Haritalar ayrıca diğer sitelerin de hizmetten yararlanması için API (uygulama programlama arayüzü) desteği de sunmaktadır.

Google Haritalar’ın yazılım versiyonu olan Google Earth; Windows XP, Windows Vista ve Linux tabanlı işletim sistemleri üzerinde çalışabilmektedir. Google Haritalar servisinde üç boyutlu bina modelleri de sunulmaktadır.

5- Google Earth
Google Earth, tüm Dünya’nın uydularından çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğrafların görüldüğü, Google Labs tarafından satın alınan Keyhole adlı şirketin geliştirdiği bir bilgisayar yazılımıdır.

Yoğun yerleşim olan bazı bölgelerin ayrıntılı görüntüleri, İnternet üzerindeki sayfasını ziyaret ederek indirilen yazılımı bilgisayara yükleyerek incelenebilir. Temmuz 2005’te sadece ABD’nin tamamına yakınının görece yüksek çözünürlükte fotoğrafları bulunurken, Haziran 2006’dan itibaren dünyadaki şehirlerin büyük bir bölümünün ayrıntılı görüntüleri bulunmaktadır.

Yazılımda, koordinatları verilen noktaya ulaşmak mümkündür.
Google Earth pek çok özellikle birlikte gelir. Bunlardan başlıcaları şunlardır:

Yıldızları, Mars’ı ve Ay’ı gezebilme,
Tarihi görüntülerle değişiklikleri görebilme,
Okyanus diplerine dalabilme,
Tur kaydedebilme,
Dağları ve tepeleri üç boyutlu görebilme,
Belirli yerlere arama çubuğuna yazarak hızlıca gidebilme,
Yerel işletmeleri bulabilme,
3 boyutlu binalar,
Harita katmanları,
Yer işareti atayabilme,
Uçuş simülatörü,
Sokakları net görebilme.

6- Google Play
Google Play (eski adıyla Android Market), Google’ın Android için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve elektronik medya dağıtım/satış platformudur.

Müzik, film, kitap ve Android için uygulamalar ve oyunlar için çevrim içi satış hizmeti ve aynı zamanda bir de Cloud ortam oynatıcısı içerir. Bu servise web üzerinden, Android’lerde Play Store telefon uygulamasından ve Google TV’den ulaşılabilir. Satılan içeriklere de tüm bu uygulama ve platformlardan erişilebilir. Google Play, 2012 Mart’ında Android Market ve Google Müzik servislerinin birleştirilmesi ve marka değişimi ile duyuruldu.

7 – Blogger
Üye sayısı’nın 2 milyon civarında olduğu tahmin edilen Blogger.com, Pyra Labs tarafından geliştirilip Google tarafından satın alınan, İnternet’teki ilk blog hizmet sağlayıcısıdır. Günde 18 milyon civarında tıklanma ile en çok ziyaret edilen ilk 10 ağ sitesinden birisidir. Türkçe dahil onlarca dil desteği ile birlikte hizmet vermektedir. Kullanıcılarına isim.blogspot.com şeklinde ücretsiz alan adı tahsis etmektedir.

8 – Google Drive
Google Drive Google tarafından oluşturulmuş ve yönetilen bir dosya depolama ve senkronizasyon hizmetidir. Bu hizmet kullanıcıların bulutta doküman depolayabilmelerini, dosya paylaşabilmelerini ve işbirliği yaptıkları kişilerle dokümanları düzenleyebilmelerini sağlar. Google Drive, dokümanların, elektronik tabloların, sunumların, çizimlerin, formların ve daha fazlasını işbirliği halinde düzenlenebilmesini sağlayan, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar’dan oluşan bir ofis paketidir. Google Drive’da genele açık olarak paylaşılan dosyalar internet arama motorları tarafından aranabilir.

Google Drive 24 Nisan 2012 tarihinde hizmete sunulmuştur ve 2014 yılı Ekim ayı itibarıyla aylık aktif kullanıcı sayısı 240 milyondur.

9 – Google Street View
Google Street View, Google Maps ve Google Earth teknolojileri ile bütünleşik olarak dünyadaki birçok kamuya açık alanlardan caddeler boyunca panoramik görüntülerin izlenebilmesini sağlayan teknoloji servisine verilen isimdir. 2007 yılında ABD’nin çeşitli şehirlerinde başlamış ve o tarihten bu yana kırsal alanları da kapsayacak şekilde dünya genelinde sürekli olarak büyümüştür. Google Haritalar üzerinde Street View ile görüntülenmiş olan alanlar mavi çizgiler ile belirtilmektedir.

Google Street View panorama görüntülerini, çekilen fotoğrafların birleştirilmesi ile elde etmektedir. Çoğunlukla fotoğraflamada araçlar kullanılsa da, araçların giremediği bölgelerdeki görüntülemeler yaya trekkerlar, üç tekerlekli bisikletler, yürüyüşler, tekneler, kar motorsikletleri, develer ve su altı aparatları ile yapılmaktadır. Bunun yanı sıra bireysel olarak akıllı telefon uygulamaları ya da yine akıllı telefonlarda bulunan ışık küre uygulamaları ile elde edilerek, Google Maps üzerine aktarılabilmektedir.

10 – Google Analytics
Google Analytics Google’ın Urchin firmasını satın alması sonrasında duyurduğu ücretsiz web site performans analizi servisidir. Kullanışlı arabirimi ve ücretsiz olması sayesinde kısa sürede bloglardan büyük kurumsal web sitelerine kadar geniş yelpazede yaygınlaşmıştır. Temel web sitesi raporlarının yanında oldukça gelişkin özellikleri de içinde barındıran Google Analytics adresinden edinilebilir.

Web, sosyal bir alandır ve Google Analytics, sosyal medya programlarınızın başarısını ölçer. Ziyaretçilerin sitenizdeki paylaşım özelliklerini (Google+1 düğmesi gibi) nasıl kullandığını ve sosyal platformlarda içeriğinizle nasıl etkileşime geçtiğini analiz edebilirsiniz.İçerik raporları, müşterilerinize daha iyi bir deneyim sağlayabilmeniz için, web sitenizin hangi kısımlarının iyi performans gösterdiğini ve en popüler sayfaların hangileri olduğunu anlamanıza yardımcı olur.

11 – Admob
AdMob, mobil reklamcılık sektöründe faaliyet gösteren Omar Hamoui tarafından kurulmuş bir şirkettir. AdMob sözcüğü, mobilde reklamcılık anlamındaki “Advertising on mobile”in birleştirilerek kısaltılmasınden gelmektedir. Şirket 2006 yılında kurulmuştur ve merkezi San Mateo, Kaliforniya’dadır. Kasım 2009’da Google tarafından 750 milyon ABD dolarına satın alınmıştır.
Admob; mobil reklam ekleyerek para kazanmak olarak ifade edilebilir. Mobil reklam alanında android uygulamalarıyla para kazanmanın fırsatlarının yakalanmasını sağlayan uygulamadır. Google Adsense ile Google Admob’un karıştırılmaması gerekir.

12 – Google Code
Google’ın açık kaynaklı yazılımları desteklemek ve google ilgili programların geliştirilmesi için api ve kaynak kodu yayınlanan google hizmeti. Ayrıca projenizi google serverlerinde host edebilir wiki ve svn kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

13- Google My Business
Google My Business; işletmelerin, markaların, sanatçıların ve kuruluşların Arama ve Haritalar da dahil olmak üzere Google’daki çevrimiçi varlıklarını yönetmelerini sağlayan ücretsiz ve kullanımı kolay bir araçtır. İşletme bilgilerinizi doğrulayarak ve düzenleyerek hem müşterilerin sizi bulmasını sağlayabilir, hem de onlara işletmenizin hikayesini anlatabilirsiniz.

Google My Business’taki bilgilerini doğrulayan işletmelerin tüketiciler tarafından saygın bulunma olasılığı iki kat daha fazladır. Kullanıcılar sizi bulduğunda, çalışma saatleriniz, web siteniz ve açık adresiniz gibi bilgilere erişebildiklerinden emin olun.Müşterilerinizden gelen yorumları okuyun ve yanıtlayın. Ayrıca, neler yaptığınızı gösteren fotoğraflar yayınlayın. Girişlerine fotoğraf ekleyen işletmeler, eklemeyen işletmelere göre, Google Haritalar’da %42 daha fazla yol tarifi isteği ve web sitelerine %35 daha fazla tıklama almaktadır.

14 – Google Akademik
Bu linkten sadece makaleleri arayabilirsiniz. Çok kullanışlı.

15 – Google Görsel Arama
Google Görseller (Orijinal ad: Google Images), Google’ın Aralık 2001’de hizmete aldığı, kullanıcıların her türlü ve boyda görsel aramalarını kolaylaştıran arama motoru. Bu hizmetin hazırlanmasında Jennifer Lopez’in 2000 Grammy Ödülleri’nde giydiği elbisenin de etkisi olmuştur. İstediğiniz görseli arama çubuğa sürükleyin ve ne olduğunu bulun.

16 – reCAPTCHA
Google tarafından satın alınan reCAPTCHA’nın ne yaptığına belki de bilmeden şahit olmuşsunuzdur. Bir siteye girmek istediğinizde karşınıza çıkan karışık metinleri bir kutucuğa yazarak insan olduğunuzu ispat etmenizi isteyen sistem spam koruması ve güvenlik için önemli bir araç.

Ama bundan da önemli bir yan var. Her çözdüğünüz metinle aslında eski bir kitabın dijital hale getirilmesine, resim altı yazılar oluşturulmasına katkıda bulunuyorsunuz. Her gün 200 milyon CAPTCHA çözüldüğünü düşünürsek, bunun önemli bir katkı olduğunu görmezden gelmek zor.

17 – Google Trends
Dünya üzerinde hangi kelimelerin ya da konuların internet üzerinde arandığını detaylı istatistiklerle gösteren siteyi zaman geçirmek, merak gidermek ya da araştırma yapmak için kullanabilirsiniz. İstatistikler arasında aranma sayısı, ülke ve bölgelere göre aranma sıklığı gibi bilgiler olduğu gibi, zaman içinde bir konuya yönelik ilginin nasıl değiştiğini interaktif haritalar üzerinden de izleyebilirsiniz.

18 -Goo.gl URL Kısaltıcısı
Herhangi bir nedenle uzun bir web adresini kısaltmanız gerektiğinde, Google’ın bu URL kısaltma hizmetini kullanabilirsiniz.

19 – Hangouts
Google Hangouts ile videolu konferanslar düzenlemek çok kolay. Hangouts’u Google+ hesabınız olmadan kullanmak istiyorsanız, onu Gmail içinden direkt olarak açabilirsiniz. Hangouts, aynı anda 10 kişiye kadar videolu konferans yapmanıza izin veriyor.

20- Art Project
Google Art Project, tıpkı Google Street View’da olduğu gibi müze, sanat galerileri ve bu tip sanal turlara imkan veren bir servis. Binden fazla sanat eserini müzede görebileceğinizden daha yakından görerek inceleyebileceğiniz uygulama ile müzeler ayağınıza geliyor.

21 – Şifreli Arama Motoru
encrypted.google.com ise kullanıcıların daha güvenli bir şekilde arama yapmasına izin veriyor.Eğer google aramalarınızın izlenmesini istemiyorsanız bu adres aracılığıyla güvenli sorgulamalar yapabiliyorsunuz.
 

yasarkavus

Onaylı Üye
Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
159
Reaction score
51
Google Code, Google My Business, Google Akademik, reCAPTCHA, Art Project ve Şifreli Arama Motoru Google servislerindenmiş.
Tebrik ediyorum valla bu nasıl bir şirket ki, ellerini attıklarında başarılı oluyorlar.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

<-->sekito <-->sekito
Üst