İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hayatımın ilk -repinin aldım :)

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Merhaba arkadaşlar

Bu yazıyı tartışma amaçlı yazmıyorum, zaten öyle olsa geyik bölümüne açmazdım, şikayet bölümüne açardım. Sadece paylaşmak istedim.

Forum sitelerine müdavim olmaya başlıyalı kaç yıl oldu emin değilim ama sanırım 10 yıla yaklaşan bir süredir forumlardayım. Co-adminlik yaptım, süper moderatorluk yaptım. buyukforum,ngagetr gibi zamanın büyük sitelerinde bulundum.

İlk defa -rep aldım, garip bir duyguymuş :p

Bu sitedede beni tanıyanlar bilir, çok fazla rep veririm gerekene +rep, gerektiği yerde -rep vermekten asla kaçınmam.

Aşağıdaki linkteki yazım yüzünden -rep aldım. Şimdiden söyliyeyim -rep veren arkadaş muhatap olduğum arkadaş değil, başka birisidir ve tabiki adını vermeyeceğim, -rep verebilir istediği mesaja en doğal hak tabiki forum ortamında.

http://forum.iyinet.com/webmaster-genel-konular/153435-18-milyon-blogger-sokta-3.html#post1004140

Beni asıl rahatsız eden konu blogspot kullanıcıları üzgün, diğer arkadaşlar daha çok detaylar ve teknik aksaklıklarla ilgililer kendi sitelerinde olabilecek, analytics vs...

Eif üstadım yazmış sadece benim önenmli bir sitem yok blogspotta ama sitesi olan arkadaşlar için üzüldüm diye. Yani arkadaşlar sorarım size 'GEÇMİŞ OLSUN' demek zor bişey mi bu kadar? DigiTürk yayını yapan 3-5 çapulcu yüzünden bizim sitelerimiz kapanmış, geçmiş olsun diceklerine -rep basıyorlar, ileri geri konuşuyorlar.

O kadar emek verdik, ben son 7 günde yemek yemeyi unuttuğum günler bile oldu siteyle ilgilenmekten... İşin adsense geliri falan emin olun arka planda, biryerden sonra insanın çocuğu gibi oluyor o site... Varsın öyle olsun, bir geçmiş olsun demek yerine ahkam kessinler, forumda -rep verme özgürlüğü olduğu gibi istediğin kişiyi engelli listesine engelleme hakkımızda var. Aile gibi gördüklerimiz, kötü gün dostu arkadaşlarımızla ve değerli büyüklerimizle aynı samimiyette devam ederiz forumumuza.

Benim domainim hazır, host işide en geç 1 haftaya hallolur. Yoluma devam ederim, 1 haftada 7$ adsense kaybım olsa o beni fakir yapmaz. Seni öldürmeyen şey daha güçlü yapar derler, ücretli domaini aldım zaten iki gün evvel (Sanki olacaklar malum olmuş bana:) ), host+wp de hazır olucak yakın zamanda, eskisinden daha güzel hale getireceğim siteyi.

Sevdiğimiz dostlarımız, saygı duyduğumuz arkadaşlarımız olduğu için burdayız. -rep asla dert olmaz, çocuk değiliz, online oyun oynayıp seviyede kasmıyoruz rep puanı için.

Bu sitenin bana çok faydası oldu bugüne kadar, bende kendi bilgim dahilinde olan konularda elimden gelen yardımı sonuna kadar yapmak için borçlu hissediyorum kendimi iyinet forumuna karşı.

Neyse çok yazdım galiba, sonuç olarak kötü gün dostu arkadaşlarıma birşey söylemek istiyorum, isim isim saymicam ama kendilerini biliyor saygı ve sevgi içinde muhabbetimiz olan dostlar: sizleri ve iyineti seviyorum :)

Saygılarımla,

Daniel1336

Not: Kimseyi kırmamaya, asla isim yada kullanıcı adı vermemeye çalıştım yazımda. 3 defada tekrar okudum. Eğer uygunsuz bulunan benim göremediğim birşey varsa Sayın Yöneticilerimiz mesajı silebilirler. Saygılar...

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Eksi verip, eksi almışsınız, herşeyin bir ilki vardır.. İnşallah devamı gelmez :)

gok-te

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Hocam sen haklısın korkma. Belki arkadaş digitürk'ün ortaklarındandır :) Bilemeyiz.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Eksi verip, eksi almışsınız, herşeyin bir ilki vardır.. İnşallah devamı gelmez :)

Yok üstadım kesinlikle benim -rep verdiğim arkadaş değil, zaten öyle olsa konuyu açmam bile arkadaşı ifşa etmek gibi olurdu.

Adı bende saklı bir arkadaş eksi rep vermiş, daha önce forumda pek rastlamadığım bir arkadaş. Ve -rep verme hakkı tabiki var beğenmediyse. Ben sadece kötü gün dostu arkadaşlarda olduğu için bir nebze onlara teşekkür edebilmek, ve sadece kendi kazancına bakan, kurunun yanında yanan yaşlara üzülmeyen menfaatçi arkadaşlara sitem etmek için yazdım bunları. Biz bizi biliyoruz zaten, bu kadar harika insanlar olmasa bu forumda bütün günümüzü geçirmezdik :D

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
Katılıyorum sana arkadaşım. Zaten siten kapatılmış üzgünsün, bir de böyle şeyler duymak zorunda kalıyorsun.

Olur böyle başarısızlıklar. Biz eskiden free hostlarda site yapardık, 3-4 kişi girerdi, bandwidth çökerdi. Hasretle beklerdik, ne zaman saat güncellenecek de günlük bandwidth limiti verecekler bize. Bir de çevirmeli bağlantı parası ödemekten bıkıp, sürekli offline olurduk :) Hepimiz bazı aşamalardan geçtik.

Sitelerimiz bizim emeklerimizin karşılığı, dediğin gibi çocuklarımız. Onlar bizim için önemli. Bu nedenle onlara bir şey olduğunda üzülmemizden daha doğal bir şey olamaz.

Takma kafana, bu günler de geçecek...

piryolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
yeri geliyor burda bir cok kisi ile tartisiyorum ama kimseye -rep vermedim..

cevabimi yazarak veriyorum zaten..

Konuya gelince biz turkler hakediyoruz, kendi kendimizi cezalandiriyoruz.. Nasilmi ligtv yayini veren kim turk, onu sitesinde paylasan kim turk, cezayi veren kim turk, madur durumda kalan kim TURK :)

Mesele su aslinda Derin olan Kuyu Degil Kisa Olan Iptir..

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
yeri geliyor burda bir cok kisi ile tartisiyorum ama kimseye -rep vermedim..

cevabimi yazarak veriyorum zaten..

Konuya gelince biz turkler hakediyoruz, kendi kendimizi cezalandiriyoruz.. Nasilmi ligtv yayini veren kim turk, onu sitesinde paylasan kim turk, cezayi veren kim turk, madur durumda kalan kim TURK :)

Mesele su aslinda Derin olan Kuyu Degil Kisa Olan Iptir..

.com uzantılı bir site açıp lig tv yayını yaparsam bütün .com lu siteleri kapatırlar mı acaba? Ben hakettiğimi düşünmüyorum çünkü lig tv yayını yapıldığını bile bilmiyordum. Zaten Unifb mensubuyum, kendi tayfamızla her hafta aynı cafe/bar'da hep beraber izleriz maçlarımızı.

Bedava domain şık olmadığı için domain aldım zaten yakında yayında olcak ama host da alırım bu gece yada yarın en geç. Oda 3-5 gün sürer sanırım. 3 gün garantisi veriyorlar ama bazen 7 gün sürüyor ayarlar ve birşey diyemiyoruz. Napalım beklicez, böyle bir dava olduğunu bilsek çok önceden vazgeçerdik blogspot sitesinden. Gerçi bahsettiğimiz site blogspot, kaç gün kapalı kalabilirki sizce? Ben sorunların çözülüp yakın zamanda yasağın kalkıcağını düşünüyorum. Blogspotta 70 milyon nüfusu olan bir ülkeyi kaybetmek istemez.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
İlk -repe bu kadar uzun yazı yazabiliyorsan devamında dbnin yarısını sen kullanırsın heralde :D

Cewo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
bence bu rep de neyin nesi yaw hiç olmasa daha iyi =)

tepki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
65
cewooo
salla bakım ordan bi kaç + rep :D

bende sana çukulatamdan verecem :)

rep sistemi gereklidir
böylece o canlının forumda ne kadar güven sağladıgı yada sevildigi ortaya çıkar benim düşüncem o
bak ben seni seviyorum mesela + 1 :)

Cewo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
cewooo
salla bakım ordan bi kaç + rep :D

bende sana çukulatamdan verecem :)

rep sistemi gereklidir
böylece o canlının forumda ne kadar güven sağladıgı yada sevildigi ortaya çıkar benim düşüncem o
bak ben seni seviyorum mesela + 1 :)

güvenden çok biraz coçuksu olmuş bak sen bana hemen +1 salladın ne gerek vardı =)

şimdi de ben sana - sallasam sen güvenilmez mi olucan =)

tepki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
65
güvenden çok biraz coçuksu olmuş bak sen bana hemen +1 salladın ne gerek vardı =)

şimdi de ben sana - sallasam sen güvenilmez mi olucan =)

yok ya oda senin fikrindir aslıdna rep sistemi şöylede diyebiliriz
begendim begenmedim hesabı +1 -1 gibi onun gibi bişey işte

Lanet

1
İyinet Üyesi
Reaction score
97
bazi konular vardir, cok caniniz sikar ama onu mesaj olarak yazmak istemezsiniz siteminiz kisiyedir, kimseninde yorum yapmasini istemezsiniz..
hah işte o terazi bunu sagliyor :)

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
+rep ve -rep bencede çok gerekli ve çoğu mesaja verilmesi gerektiğini düşünüyorum, yani yorum mesajları falan değil ama benim işime yarayan bir konu açmışsa arkadaş, +rep vermek teşekkür etmenin en kolay yolu bence :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.