İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Haydi açayım bir siteee...

nc-1

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Açmasına açayım da...

Boş bir domain buldum şunu hemen alayım da sonra bakarız demeyin.

Domain adı ile para kazanma işi de eskisi gibi değil artık.. devri de bitmek üzere zaten. Dolayısıyla domain adı ne kadar çekici olursa olsun işinize yaramıyorsa, ne yapacağınızı bilmiyorsanız kesenize zarar vermekten uzak durun

Site kurmaya kalkışmadan önce kendinizi mutlaka sorgulayın.

Amacım ne? ne yapmak istiyorum? yapmak istediğim işten anlıyormuyum, yeterli bilgim varmı? bilgi kaynağım varmı? yoksa işi baştan kopyala yapıştır fikri üzerine kurma yanılgısı içindemiyim? kimlere hitap etmek istiyorum, hitap etmek istdiğim kitle potansiyeli ne kadar?

Kurumsal kuruluşların zaten site işlerini profesyonellerin eline bırakacağından dolayı ben sizin kurumsal olmadığınızı var sayıyorum.

Dolayısıyla da başarılı olabilmek için açacağınız siteyi mümkün olduğunca belli bir konu üzerine konsantre etmeye özen gösteriniz. Açacağınız site kişisel olsa bile belli bir konu üzerine özen gösterip genel veya birkaç konuya birden el atmaktan kaçınınız.

Herkezin dikkatini çeken bir konu da sıkca karşılaştığımız bazı webmaster arkadaşların haber sitesi açma merakı dır.

Şunu bilmek de yarar vardır 'Kurumsal olmadığınız müddet ce bu konuda başarısız olmanız garanti dir'.

Haber sitesi için profesyonel bir yazılımınız varmı? Haber sitesi için yeterli editörünüz varmı? Haber siteniz için haber kaynağınız, ajanslar da aboneliğiniz varmı? Ajansların abonelik ücretlerinden haberiniz varmı?

Yoksa siz haber sitesini tek başınıza mı yönetebileceğinizi sanıyorsunuz?

Haber kaynağınızı internet ortamından kopyala yapıştır yolu ile halledebileceğinizi mi sanıyorsunuz?

Ne kadar idare edebileceksiniz böyle?

Tabiki de herkez ister bir internethaber gibi bir haber sitesi nin olmasını, bir iyinet gibi, bir r10 gibi forum sitesi nin olmasını ama yeterli bilgi, yatırım, zaman ve eleman olmadan bu işlerde başarılı olmayı beklemek gökden para yağmasını beklemek gibi bir şeye benzer.

Yeterli bilgiye, elemana, paraya sahip olsanız bile sitenizin belli bir itibar a gelebilmesi mutlaka belli bir sürenizi alacaktır. Haftalar.. aylar.. belki de yıllar. Parayı basmaya gücünüz var, korkunuz yoksa başka tabiki.

Amacım kimsenin hevesini kırmak değil kesinlikle ama görünen köy de kılavuz istemez diye boşuna dememişler.

Başlangıçta hevesle açılan birçok sitenin üç beş ay sonra ortadan kaybolduğuna hepimiz şahit oluyoruz.

İyinet in aldığı hit gözüne sapmasın.. özenip iyinet i benzer domain ler kaydederek taklit etmeye kalkışma, internethaberi de, r10 u da vs.. vs.. bunların hepsinde yılların emeği var. Kaydettiğin adres bunlara ne kadar benzerse benzesin senin bunlar karşısında başarısız olman Allahın emridir.

Site açmak istiyorsan önce düşün.. üç gün.. beş gün.. düşün! Kimseyi taklit etmeye çalışma. Kendin yaratıcı olmaya çalış.

Kişisel bir sayfa mı açmak istiyorsun? Konun var mı? Senin için basit bir blog (örn.: wordpress) sistemi yeterlidir.

Forum mu açmak istiyorsun? Yalnız yapacaksan, güvenilir arkadaşın yok ise, her tel den bir forum olacak ise açma.. vazgeç!

Kısacası şu:

Kişisel bir site harici diğer konular da mutlaka belli bir güce ihtiyacın var (maddi ve manevi).

Aslında yazılacak daha çoook şey var ama bunları da uzman arkadaşlara bırakalım ilave etsinler!

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.