İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

heklink nedir ? ,Nasıl Anlaşılır , Nasıl Şikayet edilir ?

Oğuz

2
İyinet Üyesi
Reaction score
96
heklink , web sitesi yöneticisinin izni olmadan server'a hek girişimleri ile erişerek sitenizi hedef kelime şeklinde gizli , sadece google bot'un gördüğü şekilde ekleme yöntemidir.

Son zamanlarda adeta türkiyede en çok kullanılan illegal backlink alma yöntemi olan heklink , bazen'de rakiplerinizin sizin siteniz için bu çalışmayı yaparak , google'ye şikayette bulunarak hedef kelime sıralamasından düşürmesi ve google'den ceza almasını sağlayabilirler.

Bu sebeb ile sık sık sitenize giden backlinkleri kontrol etmeniz ve heklink olarak sizin bilginiz dışında eklenmiş siteleri farkettiğinizde googleye rapor etmeniz gerekmekte.

Google sıralamarında rakipleriniz'in haksız olarak sıra elde etmesi ,haksız kazanç elde etmesini engellemek için heklink ile yükseltilmiş siteleri aşağıdaki linkten şikayet edebilirsiniz.

http://www.google.com.tr/support/websearch/bin/request.py?contact_type=Google_legal&hl=tr

Bu linki sadece heklink ile sıralamalarda yükselen siteler için değil , heklink'e mağruz kaldığınız siteleriniz içinde kullanabilirsiniz.

Saygılarımla.

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Çok sağ ol kardeş bi ara heklink yediğimi düşünüp çok uğraşmıştım. Bunu biyere kaydediyorum:)

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Bilgilendirme için teşekkürler. Maalesef son dönemlerde özellikle de hazır sistemler kullanılan sitelerde sıkça rastladığımız bir durumdur. Site sahipleri farketmesin diye gizli div içerisine yerleştirildiğinden de çok geç farkedilebiliyor. Böyle bir durumdan şüphelenenlerin sitelerinin kaynak kodlarına bakmalarında fayda var.

Wordpresste bu sorunla karşılaşıp çözemeyenler mesaj atabilirler.

Oğuz

2
İyinet Üyesi
Reaction score
96
Bilgilendirme için teşekkürler. Maalesef son dönemlerde özellikle de hazır sistemler kullanılan sitelerde sıkça rastladığımız bir durumdur. Site sahipleri farketmesin diye gizli div içerisine yerleştirildiğinden de çok geç farkedilebiliyor. Böyle bir durumdan şüphelenenlerin sitelerinin kaynak kodlarına bakmalarında fayda var.

Wordpresste bu sorunla karşılaşıp çözemeyenler mesaj atabilirler.

Rica ederim , çoğunluk olarak kullanılan kod

Kod:
<div style="display:none">

MyKaBuS

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
benim sitemede heklink yapılmıştı sıralamadan da düşmüştüm verdiğim bütün emekler boşa gitmişti.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.