İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hesap açarken Problem çıktı ve 2TL çekti !

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Merhaba,

Başlangıç sürümü ile AdWords'e kayıt oldum. Ön ödemeli seçenek ile
kredi kartı olarak hesap açtım. Ödeme sayfasında para çekemediğini
söyledi ve kartı kontrol ettiğimde 2 TL çektiğini gördüm. Hesap
sayfasında da "Kredi kartınızda bir ödeme işlemi için yetki alamadık."
diyordu. Burada ki "Faturalandırma Tercihleri" sayfası üzerinden kartı
yeniden dene dedim ve gene 14 tl'yi çekmedi. Kredi kartını kontrol
ettiğimde tekrar 2 tl çekildiğini gördüm.

Acaba problem ne olabilir ? Ne yapmam gerekli şimdi...

Not: Daha önce AdWords kullanmamıştım.

troy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
O 2 lirayı authorization fee olarak çekiyor. 14 ytlyi çekmedi ise limit sorunu, kredi kartının daha önce farklı bir hesap için kullanılmış olması, hesap bilgileri ile kredi kartı sahibine ait bilgilerin uyuşmaması gibi durumlardan kaynaklanıyor. Bazende sebepsiz böyle olabiliyorç Aynı durumda bende kaldım, Adwords destek postasına attığım emailde sorunla ilgileniyoruz gibi bir mesaj geldi ancak henüz ilgilenen yok gibi. Aynı şekilde bir eposta atmaktan başka çare yok.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Açıklama için teşekkür ederim. Bu "fee" dediğiniz olay, galiba kartın kullanılabilir olduğunu anlamak için yapılan bir işlem oluyor galiba. Yani para çekilmiyor aslında !

Peki hesabı aktifleştirmek için başka ne yapabilirim? Çünkü kartda herhangi bir sorun yok. Daha önce kullanmadığım bir kart. İsim uyuşmazlığı gibi bir durum da yok. Kart "sanal kart" ve limit de yeterli bir şekilde ayarlanmış durumda.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Authorization yapılıp daha sonra kapatılıyor, büyük ihtimalle 1-2 gün içinde çıkar o ekstrenden. Sanal kartları kabul etmiyor olabilirler.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Öncelikli olarak otomatik mesaj geldi dediniz. O mesaj bu şekilde miydi ?
Google AdWords Ekibi’nden Merhaba,

AdWords'e Hoş Geldiniz! Yeni bir reklamveren olarak nereden başlayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Başlamanıza yardımcı olmak üzere size bazı kaynaklar önermek istiyoruz.

Ayrıca, çevrimiçi olarak ücretsiz izleyebileceğiniz AdWords eğitsel sunumlarımız da ilginizi çekebilir. Google AdWords'ü yeni kullanmaya başlayan biri için, AdWords uzmanlarının hazırladığı bu çevrimiçi eğitimler AdWords’ün çalışma biçimini ve AdWords hesabınızdan nasıl en iyi şekilde yararlanabileceğinizi öğrenmek için mükemmel bir yoldur.

Bu mesajdan sonra girip bir daha deneyeyim dedim ve ödemeyi çekti.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Bu mail normal kayıt işleminden sonra gelmemişti. Bugün öğle saatlerinde geldi.

Bahsettiğiniz yerden de mesaj gönderdiğim için bir sorayım dedim. Gerçi hala reklam göstermeyi başaramadım ama.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.