İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hit ve İndex Kaybına Önlem.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Merhaba arkadaşlar :)

bugunlerde google'de aşırı bir düşüş yaşadım , birçok kişidede bu durum mevcut , hatta DP'de bile yakınanları gördüm

index kaybı yaşanınca haliyle hit'lerdede düşüş yaşanıyor,ben 2 gündür denediğim ve olumlu şekilde yansıdığı bir önlemden bahsedicem , kolay ve pratik.

düşüş yaşıyayan sitenize,hiç özgün girmemişseniz mutlaka özgün yazılar girin ve bu özgün yazılar 2 , 3 tane değilde , 10 12tane olsun , bunun akabinde ping servisleriyle pingletme yoluna gidin . ve yapabiliyorsanız link değişimleri yapın .

ben bunları 2 sitemde uyguladım hitlerim ve indexlerimde düşüş bitti ve şuanda aynı seviyelerde , güzel bir önlem uygulanıp denenmesinde fayda var.

Forza FB

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Anladığım kadarı ile sadece yazmış olmak için yazıyorsunuz. Verdiğiniz bilgilerin kimseye bir yararı yok. Size bile yok. Çünkü hepsi yanlış.

wwwxxxyyy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Ben hiç bir zaman kopyala yapıştır yapmadım, bunun için kopyala yapıştır yapanların ne tür bir sonuç ile karşılaştıklarını bilmem mümkün değil. Ancak kopyala yapıştır yapanların arama sonuçlarından er ya da geç kaybolacakları kesin (idi), bu sonucu aldıktan sonra özgün yazı girmenin hiç bir anlamı yok. Eğer Türk web masterlere bir öneride bulunacaksanız "Asla kopyala yapıştır yapmayın, içeriğiniz hep özgün olsun" demeniz gerekir.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Ben hiç bir zaman kopyala yapıştır yapmadım, bunun için kopyala yapıştır yapanların ne tür bir sonuç ile karşılaştıklarını bilmem mümkün değil. Ancak kopyala yapıştır yapanların arama sonuçlarından er ya da geç kaybolacakları kesin (idi), bu sonucu aldıktan sonra özgün yazı girmenin hiç bir anlamı yok. Eğer Türk web masterlere bir öneride bulunacaksanız "Asla kopyala yapıştır yapmayın, içeriğiniz hep özgün olsun" demeniz gerekir.

yabancı bir sitem var kopyala yapıştır yapıyorum arada'da bi kaç özgün yazı koyuyorum günlük kazancı söylemiyim şok etkisinde kalma

mesaj yazıcam diye yazma,kopya içerikle 1k siteden özgün içerik yaparak 10k ya çıkan siteleri biliyorum,her zaman özgün iyidir anlatmaya çalıştığımda bu.

saçma yorumlar yapma insan olup teşekkür etmesini öğren bence

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Bu düşünce haklı olmakla birlikte tek başına yeterli değil.

Webmasterlar bir yemek ortaya koyarlar. Yemek tabii önemlidir ancak, tabak ve sunuş şekli, sunulduğu ortam da önemlidir. Yemeği istediğin kadar özgün yap, kirli tabak kaşıkla sunarsan yenmez ancak tadı daha kötü (copy paste) bir yemeği temiz tabakta, güzel bir restoranda yersen o daha da zevk verir.

myguitar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@Forza FB arkadaşımız denediği ve sonuç aldığına inandığı bir bilgiyi burada paylaşmış ona katılmayabilirsiniz yanlış düşünüyorsun diyebilirsiniz ama o kişiyi yazmak için yazıyorsun yada kesinlikle yanlışsın diyerek yalancı konumuna düşürmeye yada forumdan soğutmaya kimsenin hakkı yok iyinet nasıl bu durumdan çıkabilir diyoruz işte bu ve buna benzer! davranışları yapmayarak...

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
adam mesajında özgün içerik tavsiye et diyor,yahu yazıyı bir oku arkadaş ben orada ne söylemişim

özgün konularınızı fazlalaştırın demişim , bu kadar'da olmaz . adam gelip laf'ı atıyor sonrada iyinet ne günlere kaldı diyor nasıl birşey anlamadım .

eğer yanlış ise gel buraya doğrularını söyle konu aç o zaman , lafla peynir gemisi yürümüyor .

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
@myguitar teşekkürler hocam , ben sadece hit düşüşü sonucunda uyguladım ve olumlu sonuç gördüm paylaştım , prof. değilim yanlışım olabilir , var ise gelsin konu açsın . madem iyinet i bu kadar seviyor . ama bu arkadaşlar hep sözde lafçılar anlamıyorum neyse diyecek bi söz bulamıyorum .

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
o faydası yok diyen arkadaş faydalı bişiler paylaşsında foruma faydasını görelim.iyi niyetle yapılan bir paylaşım ve tecrübe aktarımı yada gündeme taşınması gereken bir method olarak değerlendirilebilecek bir konu aktarmış arkadaş.

Teşekkürler Forza_FB

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
İndex ve hitinizin düşme sebebi içeriginizde aynı içerikte yeni sitelerin oluşması ve listede yükselmesi google amca birazda sen dinlen onlar çalışsın diye yükseltiyor..

Onlar yükseldikce sıralamada yer degişiyor buda hite yansıyor. Bazı kelimelerde az sonuş oldugu için yenei sitelerle senin popülerliğini sona erdiriyor ya geriye atıyor yada indexi siliyor.

Sitenizi güncel tutun ve içeirk dışı link degişimlerindne kaçının pr olsunda farketmez demeyin içeirk uyumlu degişimlerde yüksleişiniz hızlı olucak.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Yani genelde bilinen şeyler ve yanlış da değil.

Ve sırf bu yüzden (bilinen bir konu açıldığı için) "yazmak için yazıyorsun", "hepsi yanlış" demek son derece yanlış. Ki arkadaşın verdiği bilgilerin hepsi de doğru. Ha sadece bunlar yeterli mi? Hayır. Ama yeterli değil diye de tartışma çıkartmaya gerek yok. Doğrusu neyse (!) söyleyin, biz de öğrenelim.

İnsanların paylaşım şevkini kırmayalım.

Teşekkürler Forza_FB

xxeroxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
google tuhaf bırsey tam olarak şu diye acıkca izah eden zaten yalan söyliyodur inanmayın.
Örnekmi sırf copy pasteden bır sitede 3k hıte ulastım gecen sene
Bu sene baska bırsıte de aynı seyı uyguladım hıt yıne ona benzerdı sonra özgun konular actım hitte bır degısıklık yoktu ama indexte %50 bır dusus

ha pekı sımdı ne oldu site:www.bilmemne.com die artattırdıgımda googlede o 3 k hiti olan sitenin sadece 50 sonucu cıkmakta :) ama hit aynı
diyorumya google ye akıl sır erdırmek guc değil eğer herkes bu işi bilse zaten google olmaz.ayrıca Forza FB sana ayrıca katılıyorum bos laf eden cok olur bunu bin kez yaşadım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.