İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hitleri düşünler sebebi güncelleme diyenler

ReiS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
Arkadaşlar bir soru soracağım.
Normal günlerde hiti 300-500 ama son günlerde eklediğim konular sayesinde 2 gündür 1k olan sitem bugün 10 hit aldı.Sizce sebebi ne olabilir.Başka forumda sorduğum arkadaşlar spam falan var kimide güncelleme dedi.Sitem Site spam dedikleride hit çekmek için açtığım konularmış.Yazdığım herşey ilk sayfada çıkıyordu.Şuan hiç bir kelimede googleda ilk 10 sayfada değilim

Invictus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
konu başlığı facebook grup ismi gibi olmuş :) güncelleme ya da dalgalanma ise bir kaç güne düzelir. düzelmezse sandboxtır muhtemelen

ReiS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
Benim asıl sorunum bu durum güncelleme olursa tam bu anda iken pr'ye etki edermi .Çünkü acayip link kastığım ve sürekli konu eklediğim bir sitem

jacktheblack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
Öncelikle siten tamamen Spam bir site. Eklediğin içerikler vs açısında. Link çöplüğüne dönmüş durumdasın.

İnfona baktım ama info silinmemiş. Googledaki indeks sayını takip et. Dalgalanma varsa bir sorun yoktur. Yani şu an 970 indeksin var. Yarın 800 olabilir kontrol ettiğinde. Ertesi gün 1000 olabilir. Bunda bir sorun yok. Fakat indeks sayın her geçen gün azalırsa sandboxa girmişsindir.

Şu an için ilk sayfada çıkmamanın sebebi tamamen spam siten olarak algılanmış olması olabilir google seni. Ziyaretçilerin çıkma oranlarını vs göz önüne aldığında geri sayfalara atmıştır. Zaten böyle siteler uzun soluklu başarı getirmiyor artık google açısından. Yaşadığın durum gibi geriye düşmeler çok oluyor.

Ek olarak acayip link kasmanda google gözünde spam site olmana işaret.

ReiS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
jacktheblack tamamen spam dedin.Ne demek spam site.Eklediğim içeriklerle ne alaka spam görünmeyen linkler mi var.Spam size göre ney bana açıklarmısınız.Spam illegal olur benim bildiğim mesela ziyaretçilere görünmeyen linkler spam olarak algılanır.Ve google bu siteyi anında indexliyordu.

Link çöplüğüne dönmüş durumdasın.Dedin bu ne demek acaba aynı şekilde bir blogum daha var hiti iyi hiçbir sorunda yok.

T

trgy

Misafir
jacktheblack tamamen spam dedin.Ne demek spam site.Eklediğim içeriklerle ne alaka spam görünmeyen linkler mi var.Spam size göre ney bana açıklarmısınız.Spam illegal olur benim bildiğim mesela ziyaretçilere görünmeyen linkler spam olarak algılanır.Ve google bu siteyi anında indexliyordu.

Link çöplüğüne dönmüş durumdasın.Dedin bu ne demek acaba aynı şekilde bir blogum daha var hiti iyi hiçbir sorunda yok.

Çok fazla konu var ama içerik yok demek istedi sanırım arkadaş. Hit almak için bir sürü şey yazmışsın ama hiti orada tutabilecek zaman geçirecek birşey yok. Kompozisyonların ve çoğu yazının bir tarzı bir kuralı vardır ama sizinki biraz kuralsız olmuş.

Başlık
2 kelime birşey karalama....

başlık 2
1 kelime birşey karalama...

Bu spam'a girer işte. Spam sadecemlink gizlemek değildir. Spam ziyaretçiye istediğini tam verememek, ve başlık ile etiket ile onu siteye çekmektir aynı zamanda.

jacktheblack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
Eklediğin içeriklerin hepsi boş içerik.

Konu başlığı;
1 nısandan sonra hesabımızda olan konturlerımız ne olacak

İçeriğin;
1 nısandan sonra hesabımızda olan konturlerımız ne olacak

konularının çoğu böyle. Yani giren ziyaretçi hemen çıkıyordur. Çıkma oranı önemli. Ziyaretçilerinin çoğu googledan geliyordur aramalardan tahminimce.

Link çöplüğü derken sitendeki link çıkışı çok fazla.

Spam sadece senin bildiğin şekilde algılanmaz. Boş içerik, ziyaretçiyi kandıran içeriklerde spama girmektedir. Ayrıca aşırı derecede backlink kasman kısa sürede spama işarettir. Geniş kapsamlı yani.

Dediğim gibi ziyaretçilerinin çoğu hatta %90 üzeri google üzerinden geliyor. Google yüksek ihtimal o ziyaretçiyi takip ediyor. Siteden çıkma oranı vs bunları biliyor. Bknz. Analytics olayı. Analytics yoksa bile bunu tahmin edebilecek düzeyde google eğer aramalardan sitene gelen varsa.

Yani senin sitenin hitinin düşmesi tek bir nedene de bağlı olabilir bir çok nedene de.

Benim aklıma iki neden geliyor.

Kısa sürede çok backlink kasmışsın veya google cookies yardımıyla sitenin boş içerikli olduğunu farketmiş ve geri sayfalara atmış. Dikkat edersen sitende düzgün bir içerik yok, Hepsi BOŞ. Özgün yazı bile yok. Ziyaretçileri kandırmaya yönelik.

Google bunları yemiyor artık :) Diğer sitende de aynı taktiği mi uyguluyorsun bilmiyorum ama aynı yöntemi uyguluyorsan onunda ileriki zamanlarda bu duruma düşeceği aşikardır.

sober

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şu arkadaş spamin kralını yapıyor bu tarz onlarca sitesi var sitede absürt kelimeler bile var bırak ceza almayı hitine hit katıyor kaç defa rapor edildi işe yaramadı dem vurmak istediğim kalıbını uyduran uyduruyo google'un spam filteresinin iyi çalıştığı söylenemez

ReiS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
alexa 700-800 k arası yazılar kopyala yapıştır değil kendimden birşeyler katmalı
517 yazı var toplamda Sizin dediğiniz şekilde 50 yazı var desen sonuçta link kasmak tavsiye etmekter.Site 1 yıla yakın olacak yani adamlar yeni seo yarışması için bile şu an 2 günlük sitelerine link kasıyorlar.Onlar yandı o zaman
Sitem neden link çöplüğü dedi zaten onu hiç anlamadım.Arkadaşım sitesinde 30 çıkış var ama google anında indexliyor açtığı tüm konular hit kopyala yapıştır olduğu halde ve prsi5 yani bu google dengesiz.Umuyorum ki 3-5 güne sitem eskisi gibi olacak.

Invictus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
hiti google yollar, yollamayı keserse google dengesiz olur zaten. google'ın kriterleri belli, spam yapıyosan alır aşşa. google vermiş sana cezayı, hala benim yaptığımda bişey yok google dengesiz diyorsun. o zaman mail atıp ayar verelim google'a akıllı olsunlar

ReiS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
hiti google yollar, yollamayı keserse google dengesiz olur zaten. google'ın kriterleri belli, spam yapıyosan alır aşşa. google vermiş sana cezayı, hala benim yaptığımda bişey yok google dengesiz diyorsun. o zaman mail atıp ayar verelim google'a akıllı olsunlar

kardeş şimdi bir konu yazdım anında indexledi.Gel de dengesiz deme bu arada sana zahmet bi mail at akıllı olsunlar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.