İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hosting Firması Kurmak !

SR Bilişim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu Konuda Yardımlarınızı Bekliyorum Amacım Kendi Adım Ile Firmamı Kurmak .. Lütfen Sorularıma Cevap Verin :)

1-) Reseller Ile Başladık , Tamam . WHMCS Zorunlu Mudur ? Vizra Ile Arasındaki Fark Nedir ? (Bence Vizra Türkçe Olması Nedeni Ile Desteklenmesi Gereken Bir Script , Neden Desteklenmiyor , Anlamıyorum ?)

2-) Reseller Ile Bayi Açtığımda Hangi Belgeler Gerekli Olur (Ofis Olmayacak)

3-) Limitsiz Reseller Ile Limitsiz Hosting Paketi Oluşturbilir Miyim ? Yoksa Belirli Bir Kotası Var Mıdır ?

4-) ResellerClub Sizce Nasıl Bir Firma ? Öneriyor Musunuz ?

5-) Bana Tüm Bu Konularda Destekte Bulunabilecek Bir Firma Var Mı ? Örneğin Bir Hosting Firmasının Başka Bir Varyasyonu Gibi Olmak (KWS Bilişim ve Direk.Net.TR Bir Ara Yapmışlardı . Şuanda Sanırım Netinternet Ile Bir Ortaklıkları Söz Konusu) Bunun Gibi Olacak Şekilde Bana Destek Verebilecek Bir Hosting Firması Var Mı ?

fRtkmR

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
14
Bu Konuda Yardımlarınızı Bekliyorum Amacım Kendi Adım Ile Firmamı Kurmak .. Lütfen Sorularıma Cevap Verin :)

1-) Reseller Ile Başladık , Tamam . WHMCS Zorunlu Mudur ? Vizra Ile Arasındaki Fark Nedir ? (Bence Vizra Türkçe Olması Nedeni Ile Desteklenmesi Gereken Bir Script , Neden Desteklenmiyor , Anlamıyorum ?)

2-) Reseller Ile Bayi Açtığımda Hangi Belgeler Gerekli Olur (Ofis Olmayacak)

3-) Limitsiz Reseller Ile Limitsiz Hosting Paketi Oluşturbilir Miyim ? Yoksa Belirli Bir Kotası Var Mıdır ?

4-) ResellerClub Sizce Nasıl Bir Firma ? Öneriyor Musunuz ?

5-) Bana Tüm Bu Konularda Destekte Bulunabilecek Bir Firma Var Mı ? Örneğin Bir Hosting Firmasının Başka Bir Varyasyonu Gibi Olmak (KWS Bilişim ve Direk.Net.TR Bir Ara Yapmışlardı . Şuanda Sanırım Netinternet Ile Bir Ortaklıkları Söz Konusu) Bunun Gibi Olacak Şekilde Bana Destek Verebilecek Bir Hosting Firması Var Mı ?

Merhabalar ;

Sorularınıza tek tek cevap vereyim..

1-) Reseller ile başlarsanız sadece normal host açabilirsiniz.Hosting firmalarında bu sıkıntı çıkarır. Vizra alışıla gelmiş bir hosting yönetimi sağlamıyor , modüller ve üyelik işlemleri özel yazılımlarla düzgün hale geldiği için pek tercih edilmiyor.O yazılımlara verilicek ücret yerine Whmcs lisansı daha mantıklı geldiği içindir.Şahsi fikrim bu..

2-) Hosting firması olabilmeniz için TİB onaylı belgeseye ihtiyac duyarsınız bunun için http://www.tib.gov.tr 'den işlemleri görebilirsiniz..

3-) Hayır oluşturamazsınız, Reseller'den hosting açtığınızda ortalama cpu oranı bütün açtığınız siteler tarafından kullanılır ve biri bu CPU oranını aşarsa bütün siteler bundan etkilenir. Yani 1 resellerden açılan hosting için kullanılan değerleri diğer domainlerde kullanır, en çok hitti olan site en çok alanı kullanır bu şu demek oluyor, diğer domainlerinde hakkını kullanabilior..

4-) ResellerClub hosting ve domain bayiiliğiyle bilinen kaliteli bir firmadır, Whmcs lisansı aldığınızda ResellerClub'un verdiği ID numarası ile hosting domaini üzerinden alan adı satışı yapabilirsiniz.

5-) Bu konuda mail adresinizi pm olarak gönderirseniz detayları konuşabiliriz.

SR Bilişim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Teşekkürler Lakin Hala Anlamadığım Yerler Var , Olsun :D

PM Atamadığım İçin Sizin Profilinize Yazdım , Teşekkürler :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.