İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hosting Sitesinde Olması ve Olmaması Gerekenler

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Merhaba arkadaşlar bu forumda bir çok hosting sitesi gördüm ve inanın çoğu çok acemice.elimden geldiğinde düşündüklerim doğrultusunda bir hosting sitesinde olması gerekenler ve olmaması gerekenleri belirtmek istiyorum.

Olmaması Gerekenler
1. Extreme tarzı gözle görülen sayaçlar
2. fare imlecini standart fare imlecinden başka imlece çeviren kodlar
3. Title'da ve status barda kayan veya animasyonlu yazı
4. Cırtlak kırmızı renk (bence ciddiyeti sarsıyor)
5. Sunucu yanında veya iş yerinde çekilmiş fotoğraflar (datacenter fotoğrafları abartıya kaçılmadan konulabilir.)
6. "Copyright 2007 © Tüm Hakları Saklıdır" tarzı yazı
7. Göze batacak şekilde banka bilgisi verme
8. tasarımla uyuşmayan hazır flash banner,buton vs...
9. sağ tıklama fonksiyonunu engelleyen kod
10. "Web Sitesi Olmayana Hapis" başlığıyla gelenlerin gözüne sokacak tarzdaki yazılar
11. Aktif Ziyaretçi : * - Bugün : * - Toplam : * tarzındaki istatistik bilgisi
12. sunucusu veya data centeri olmadığı halde varmış gibi göstermek
13. Flash İntro (çok profesyönel şirket iseniz flashın size özgün olması ve kısa olması şartıyla olabilir)
14. Destek olarak msn adresi vermek
15. sitenin altında başka sayfalara ait linkler
16.sitenin arka planında çalan şarkı veya karşılama ses kaydı gibi ...
17. para kazanma amaçlı reklamlar (hiç reklam kullanılmazsa daha iyi olur)

Olması Gerekenler
1. Müşteri Sistemi
2. Canlı Destek Sistemi
3. Para İadesi belirten yazı veya resim (koymasanız dahi internet üzerinden yapılan alışverişlerde kanunlar gereği 1 ay içerisinde müşteri geçerli sebep belirttiği sürece para iadesi yapmak zorundasınız)
4. özgün tasarım
5. telefon veya ticket sistemi ile destek
6. referans menüsü
7. hakkımızda menüsü
8. iletişim menüsü
9. firmanın açık bilgileri (sadece gsm numarası belirterek değil. sok. cad. şirket vs ismi gibi )
10. faaliyet belgesi

şimdilik bunlar aklıma gelmekte aklıma geldikçe sizlerle paylaşacağım.konuyu umarım doğru yere açmışımdır. yönetici arkadaşlar sabitlerse sevinirim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
arkadaşlar en azından bir yorumunuzu bekliyorum şu forumda kalitesiz bir çok hosting sitesi bulunmakta sizlerde eklemek istediklerinizi belirterek hem hosting sitesi olanlar bu doğrultuda profesyönelleşme yoluna giderler hem de bu işe girecekler için yardımcı olur

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Hosting sitesinin kaliteli yada kalitesiz olması benim hiç umrumda değil. Yukarıdaki önerilerin güzel. Ancak bu tavsiyelerini okuyanlar yarın düzeltmeleri uygulasalar değişen ne olacak ? Dahamı kaliteli hizmet verecekler ? Hatta bırak değiştirmesinlerde prof olmayanlar kabak gibi ortada dursun.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
sende haklısın :D inan bu forumda uyuz uyuz hosting siteleri görmekten sıkıldım bir hosting hizmeti veriyorsan tasarımdan da anlaman gerek sitenin görüntüsü kaliteli olmalı şunu da belirteyeyim örnek 100 mb hostingi 10 - 15 dolar altında verenlere pek güvenmeyin bunun katlarını da bu şekilde düşünebilirsiniz tabi biraz indirimli mesela 100 mb 10 dolar 300 mb 25 dolar tarzında.
en iyisi yöneticilerden rica edelim bu konuyu silsinler venom arkadaşımın dediği gibi kabak gibi ortaya çıksınlar :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.