İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hostname Değişikliği

Seal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar bir konu var, bunu değiştirmeden herhangi olumsuz bir sonuçla karşılaşmamak için sormak istiyorum. Bana ait Dedicated Serverde Hostname client-196-20.public-ge0.nixcon.com.tr olarak gözüküyordu.

Fakat IP değişikliği oldu ve Ip adresleri değişti. Sitelerimin IP adreslerini yeniledim, ancak yukardaki hala eski IP. Bu Hostname'in tam olarak fonksiyonu nedir, bunu ben 196-20 yerine kendi IP yeni IP adresimi mi yazayım. Bu Hostname olayını ben tam olarak anlayamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim, yanlış bişey yapmayım.

Cpanel'den Hostname Bölümüne girdiğimde şu yazı var, biraz açıklamış Hostname'i ama emin olamadım:

Hostname client-196-20.public-ge0.nixcon.com.tr

InstructionsIt is important to choose a hostname that you will not be using for any account. You should choose something that will be socially acceptable, as it will appear in all mail headers. Your hostname must be a FQDN. In english, A hostname should consist of a name and a domain name. All valid hostnames should have 2 dots in them. Hostnames should never begin with "www". Hostnames should also not begin with a digit, nor end with a hyphen ("-").

Şimdiden teşekkürler

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
hostname makinanın adı. subdomain şeklinde olup herhangi bir accounta ait olmaması daha iyi olur. venus3.kloroform.org gibi.

# hostname -v xxx.yyy.com

seklinde değiştirilir. veya cPanel'in içinden de değişiyor.

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
cPanel kullanıyorsan hostname değiştikten sonra cpanel lisans hatası verebilir, lisans keyini güncellemeyi unutma

Invalid Hostname der

Seal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Teşekkür ederim arkadaşlar, evet cpanel licence key hatası verdi, 60 sn sonra otomatik güncellendi kendi, IP aynı olunca sanırım otomatik güncellendi.

Teşekkür ederim hepinize (rep)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5