İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

.htaccess link optimizasyonunu aşma

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Merak ettiğim birşey var açıkcası konunun yeri burasımı onada emin değilim, umarım yanlış yer değildir.Php de .htaccess ile linkleri id ' li şekilden .htm gibi optimize ediyoruz.Peki bu optimize edilmiş bir sitenin örnek olarak ;

http://forum.iyinet.com/php/20777-yararl-olabilecek-siteler.html

gerçekte, php karşılığını nasıl saptayabiliriz ? Bunun için bir yöntem varmıdır acaba ?

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bunu öğrenmek .htaccess dosyalarının mantığına aykırı. Çünkü yapı olarak .htaccess dosyaları dısarıdan okunamazlar. Yani sen beceriksizacemi.com/.htaccess yazarsan okuyamazsın bu dosyayı. Okuyamazsan da bilemezsin diye düsünüyorum :)

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
wordpress de bunu aşıyoruz.Ne kadar saklasalarda ; domain.com/?p=1 gibi yaparak makaleye ulaşıyoruz.Ama diğerlerinde de bu mümkünmü merak ettim gerçektende :)

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tamam da, onu bildiğin için asmıyor musun? Ben bir site açsam, beceriksizacemi1.html yapsam nasıl asacaksın? .htaccess dosyamı görmen lazım değil mi?

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
wordpress de bunu aşıyoruz.Ne kadar saklasalarda ; domain.com/?p=1 gibi yaparak makaleye ulaşıyoruz.Ama diğerlerinde de bu mümkünmü merak ettim gerçektende :)

zaman zaman sorduğun sorular hep nickine göre oluyor kusura bakmada, herhalde open source projeler genele açık olduğu için (daha doğrusu kaynağına ulaşılan her kodun) herbirşeyini bilmek mümkün, .htaccess amacı nedir ?

Bu tarz sorular nedense çok fazla forumda

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
zaman zaman sorduğun sorular hep nickine göre oluyor kusura bakmada, herhalde open source projeler genele açık olduğu için (daha doğrusu kaynağına ulaşılan her kodun) herbirşeyini bilmek mümkün, .htaccess amacı nedir ?

Bu tarz sorular nedense çok fazla forumda

estğafurullah ne kusuru, o nickim = bilgi seviyemdir.Bu işlerde çok acemiyimdir.Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sorma amacımı da izah edeyim.3 milyon sayfalık bir site projemiz vardı.Ancak yaptığımız siteler sürekli olarak bot ile çalınıyordu.id ' li olmasından dolayı bu yöntem çok rahat işliyordu. .htaccess dosyamıza sürekli erişim sağlanmak isteniyor ve bu yüzden bu soruyu sordum.Açıkcası emin değildim, teşekkür ederim sayenizde bu sorunuda aşmış oldum :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5