İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İçerik Kopyalama Koruması

C

CswI

Misafir
kişisel bir blogsa, içeriği çok çok önemli değilse bence hiç uğraşma.Blogcu.com daki içeriğini çalıyorsa, demekki oda bu işi tam bilmiyor.Sağ tuş kilidi koymayı dene.Bunu bile geçemeyecektir.

denedim ama blogcu.com a tuş kilidi koyamadım...Şablon düzenleden kilit kodlarını yapıştırıyorum ama kilitlernmiyor...Teşekkürler...

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
yazdığın yazılardan en az birindeki nokta veya virgule link ver yazıyı calanın biraz aklı varsa senin yazıarını calarken text editörden gecirir. ama yok ise o nokta ve virgullerden 10larca backlinkin olur :)

ReL4X

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
template indexinde
Kod:
<body>
yerine
Kod:
<BODY ONCONTEXTMENU="return false" ONSELECTSTART ="return false" ONDRAGSTART="return false" ONSCROLL="return false">
yaparsan uyarısız bir şekilde internet explorer için sağ tık kilidi ve yazıları seçme engeli koymuş olursun. Firefox kullanıyorsa sağ tık çalışmaz ama yazıları seçebilir. Opera için bu önlem geçerli değildir. Muhtemelen ie kullandığı için işe yarayacaktır. Sayfayı farklı kaydetse bile kopyalayamaz. Sayfa kodlarından almak zahmetli olacağı için uğraşmayacaktır. Kopyalayacak başka siteler araması için bu yeterli olur.

Rapmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kusura bakmayında çalan adam ne yaparsanız yapın yine çalar.Seçmesini engellemenı bir şeyi değiştirmez zaten webmasterlar genellikle Kopyala yapıştır yapmazda ctrl c ctrl v yaparlar bu yüzden pek işe yaramaz ama ben sizin yerınızde olsam , onun blogundan kendi bloguma link vermesini sağlardım.Böylece oradan çalanda kendi sitesine koyarak birçok backlınk yapabilirsiniz

C

CswI

Misafir
template indexinde
Kod:
<body>
yerine
Kod:
<BODY ONCONTEXTMENU="return false" ONSELECTSTART ="return false" ONDRAGSTART="return false" ONSCROLL="return false">
yaparsan uyarısız bir şekilde internet explorer için sağ tık kilidi ve yazıları seçme engeli koymuş olursun. Firefox kullanıyorsa sağ tık çalışmaz ama yazıları seçebilir. Opera için bu önlem geçerli değildir. Muhtemelen ie kullandığı için işe yarayacaktır. Sayfayı farklı kaydetse bile kopyalayamaz. Sayfa kodlarından almak zahmetli olacağı için uğraşmayacaktır. Kopyalayacak başka siteler araması için bu yeterli olur.

Bu yöntemi de deneyeceğim.Güzel bi yöntem.Teşekkürler...

Kusura bakmayında çalan adam ne yaparsanız yapın yine çalar.Seçmesini engellemenı bir şeyi değiştirmez zaten webmasterlar genellikle Kopyala yapıştır yapmazda ctrl c ctrl v yaparlar bu yüzden pek işe yaramaz ama ben sizin yerınızde olsam , onun blogundan kendi bloguma link vermesini sağlardım.Böylece oradan çalanda kendi sitesine koyarak birçok backlınk yapabilirsiniz

Evet bunu yaptım zaten...Yazıları kopyalayınca linkle birlikte kopyalınır herhalde...Teşekkürler...

ReL4X

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1

Hocam eğer ie kullanıyorsa ctrl+c/v de yapamayacaktır. Zaten burda amaç elinden geleni yapmaktır. İçeriğe küçük gizli linkler atmak google tarafından spam olarak algılanabilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.