casibom casibom giriş
İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!
Hacklink Market

idealist olmak

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Kurdukları internet sitesi ile üniversiteye hazırlanan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Barış Sözen ve Umut Dilli, Türkiye'de sponsor bulmakta zorlanırken, ABD'li firmalar işbirliği yapmak için sıraya girdi. İdealist öğrenciler Sözen ve Dilli, parasız eğitim uğruna milyon dolara ulaşan tekliflere direniyor.

“Dershane sanal, başarı gerçek” www.dersizle.com

SİTENİN DOĞUŞU

Siteyi kurmadan öncede, üniversiteye hazırlanan öğrencilere evlerinde ücretsiz dersler verdiklerini ifade eden Sözen, sitenin doğuş aşamasını şöyle anlattı:

“2005 yılı Ağustos ayında böyle bir fikir doğdu. Siteyi kurmadan önce de, çevremizdeki fakir ailelerin çocuklarına evlerinde ücretsiz ders veriyorduk. Çok fazla talep gelmeye başlayınca, internet üzerinden ders takip edebilecekleri bir site kurmaya karar verdik. Siteyi kurduğumuzda, dersleri videoya çekecek kameramız bile yoktu. Bir kişi bize kamerasını ödünç verdi. O kamera ile dersleri çekmeye başladık. 77 video çektikten sonra, ders videolarını internet sitesinde yayına verdik. 2006 yılı Aralık ayı itibariyle ders videosu sayısı 260'a yükseldi.”

Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerinin site için ücretsiz ders anlattığını dile getiren Barış Sözen, ”Ben, diğer arkadaşım Ümit Dilli ve öteki arkadaşlar, hep birlikte ücretsiz olarak ders anlatıyoruz. Yerimiz olmadığı için dersleri, bazen kendi evlerimizde, bazen arkadaşların evlerinde, bazen de tatil günlerinde bürolarda çektik” diye konuştu.

devamı http://www.hurriyet.com.tr/yasam/5633560.asp?m=1&gid=112&srid=3432&oid=2

------------------------------------
Bazılarıda filtre programı kullanın kardeşim demeye devam etsinler.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tiva, açıkçası senin her mesajında "çocuk uygun-değilsu" olayını dile getirmenden çok sıkıldım. ilgili konularda istediğini yaz fakat 2 konuyu birbirinden ayır lütfen. o kadar yazıyı okudum vay be dedim, sona geldim ama artık suyu çıktı dedim içimden ve verdiğin linke bile tıklamadım. bundan sonra yazılarını okurmuyum bilmiyorum. nasıl olsa ne yazarsan yaz, baslık ne olursa olsun içeriğin aynı.

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
tiva, açıkçası senin her mesajında "çocuk uygun-değilsu" olayını dile getirmenden çok sıkıldım. ilgili konularda istediğini yaz fakat 2 konuyu birbirinden ayır lütfen. o kadar yazıyı okudum vay be dedim, sona geldim ama artık suyu çıktı dedim içimden ve verdiğin linke bile tıklamadım. bundan sonra yazılarını okurmuyum bilmiyorum. nasıl olsa ne yazarsan yaz, baslık ne olursa olsun içeriğin aynı.

Sürekli aynı şeyi yazacak değilim tabiki, geçmiştede yazmadığım gibi, şu anda konular sıcak olduğu için yoksa ikide bir bu konuyu gündeme taşıyacak değilim.
Zaten misilleme yaptığını sanıp farklı başlıklar açanlar var. Sen yine de linki tıkla oku, zaten kendine pay çıkaracak olanlar bu olaylardan artık ders almıştır.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
valla dua et 1 baslıkla kurtuldun, rep veren on binlerce kisi vardı bir önceki mesajıma :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.