İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

iframe virüsü

BerkBirkan

0
Yasakli Uye
Reaction score
3
arkadaşlar siteye iframe virüsü bulaşmış ana dizinde wordpress kurulu ona bulaşmıştı forum diye bi subdomain klasörü var onda vbulletin kurulu üyelerin hepsi mesaj atmaya başladı bana siteye virüs girdi diye. bu virüsü temizlemeyi bilmiyorum iframe ne demek onu bile bilmiyorum lütfen yardımcı olurmusunuz ?

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
çok kötü bir virüstür. geçen sene joomla siteme bulaşmıştı. ftp yolu ile bulaşıyor, bazı eklentilerle bulaşıyor. sitenizin içinde küçük bir alan açarak kendi websitesine rank kazandırıyor.

index.html
index.php
index.shtml
index.htm
footer.php
header.php
admin.php
connect.php
login.php
logout.php
contact.php

bu dosyalara bulaşıyor. en alta bir kod ekliyor. dosyaları tek tek açıp kodu silmelisin. veya download yapıp bilgisayarda temizliğini yapıp tekrar upload. bilgisayara da bulaşıyor.

BerkBirkan

0
Yasakli Uye
Reaction score
3
sağol kardeşim. ama ben pes ettim çünkü o kadar karışık ki. siteye o kadar masraf yaptım üye çektim olacak işmi ya 3k konu vardı şimdi yapamazsam hepsi boşa gitcek 1 haftalık site :/ eğer yapabiliyosan özelden bilgileri atsam yapabilirmisin ? :/

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
En son siteden temizledikten sonra bilgisayara bulaşmıştı. Tekrar format atmak istemiyorum.

Muhtemelen sen de aynısını yaşayacaksın. Önce bilgisayarını virüslerden temizle, yada formatla. Bilgisayarına kurduğun yeni ftp yle sitene bağlan. Sitendeki tüm dosyaları bilgisayarına indir. HTML editörünle “iframe” diye aratıp bulduğun yabancı kodları sil.

Sonra dosyaları tekrar upload et. FTP şifrelerini değiştir.

Geçen sene 1 hafta uğraşmıştım. Pes etme çünkü sitende iframe olduğu sürece kullanıcıların bilgisayarına bulaşmaya devam edecek. Ve bu nedenle seni mahkemeye bile verebilirler...

BerkBirkan

0
Yasakli Uye
Reaction score
3
sağolun ama ben bunu galiba yapamıcam. kaspersky ile taratıp bütün virüsleri sildim sonra biri yardım etti yapmaya çalıştı ama genede olmadı.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Arkadaş videoda güzel bir şekilde anlatmış.

Ama hiç olmadı, veritabanını yedekle, filezillayı indir, kur, sitendeki scripti komple sil, bütün dosyaları, tekrar install yap, sonra veritabanını tekrar yükle.

Sitende kurulu olan webalizer stats falan varsa onlara da gözat belki bulaşmıştır.

piryolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Arkadaş videoda güzel bir şekilde anlatmış.

Ama hiç olmadı, veritabanını yedekle, filezillayı indir, kur, sitendeki scripti komple sil, bütün dosyaları, tekrar install yap, sonra veritabanını tekrar yükle.

Sitende kurulu olan webalizer stats falan varsa onlara da gözat belki bulaşmıştır.

Hocam ben yardimci olmak istiyorum ama malesef olamiyorum gecen ay yine birine yardim ettim..

sasagdan yani isvicredeki internet saglayicim bana uyari gonderdi, dalga gecergibi almanca beyefendi vurislu sitelere giriyorsunuz.. bilgisayarinizda antiurs yoksa link vermis buralardan indirin.. yoksa hesabiniza olan internet akisi durdurulacaktir..

ah ulan ahh turkiyedeyken neti aglatiyordum burda ne indirme nede upload edebiliyorum herseye bakiyolar...

BerkBirkan

0
Yasakli Uye
Reaction score
3
herşey para olmuş maalesef. kendim temizleyemiyorum diye para istedi 2 doalr veremeyince o kadar şeyi sildi. insanlık ölmüş resmen. arkadaşlar yardım edebilecek varsa lütfen yardım etsin çok büyük zarar ettim bu siteye üye çekmek için çok büyük masraflar yapmıştım .

piryolu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Hocam hafta Sonu fransaya gidicem.. orda isvicredeki gibi sorun yasamiyorum.. ftp bilgilerini yollarsan orda gerekli islemleri yaparim..

kusura bakma kaldigm yerde radikal kararlar var adamlar izin vermiyolar yoksa elimden geleni yapardim..

BerkBirkan

0
Yasakli Uye
Reaction score
3
çok saol. şöyle bişey var sen benim siteye girceksin ya girme siteye direk ftp den yap virüsü temizledikten sonra olmazmı ?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.