Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Kayıt Ol

İki İşlemci Farkı

Cemoo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar

birkaç arkadaşıma sordum sizinde düşüncelerinizi almak isterim, şu iki işlemcinin performansı farkı ne kadar olur? düşük olandan yüksek olana geçmeye değer mi?

AMD Athlon 4200+ Dual Core işlemci ile AMD Athlon 3200. diğer özellikleri ve dcler aynı.

Cevaplarınızı bekler teşekkür ederim

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
62
bence geçmeye değmez.4200 yerine bir xeona geçin.

o da yetmezse opterona geçersiniz

Cemoo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Nefusa kardeş yorumun için teşekkür ederim de bu iki işlemciyi sordum amd mi intel mi değildi neyse sagol yine de :)

teşekkür ederim hostbank

comma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
AMD'nin alayı çöp bana göre. Intel'i hiçbir işlemciye değişmem :)

Bunu neye dayanarak söylediğinizi de açıklarsanız biz de aydınlanmış oluruz. AMD opteron işlemcileri ile son 2 yıldır inteli server pazarının dışına atmıştı, intel yeni yeni core2 duo mimarisi ile ancak yakalayabildi. Bunu da insanları kandıracak saat hızlarından vazgeçip 2 yıl önce AMD nin tercih ettiği saat hızı yerine işlemcinin toplam performansını yükseltecek adımlar atarak yaptı. Sizce neden bundan 1-2 yıl önce 3.4 3.6 GHZ işlemciler ürettiği halde şimdi 1.6 - 3.0 GHZ arasında işlemciler üretmektedir. Üstelik bu yeni işlemcileri daha hızlı ve daha pahalıdır? Cevap AMD nin 2 yıl önce yaptığını şimdi yapmak zorunda kalmıştır.

Cemoo arkadaşımız için mümkünse opteron ya da core2 duo yada core2 duo tabanlı yeni xeon işlmecilerden birisine geçmesini tavsiye ederim.