İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İlk paylaşımım: Facebook profiller, sayfalar, duplicate

saglamkazanc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar,
Bu foruma daha önce üye olduğum halde pek giremiyordum. Bugün bir boşluk buldum ve girip forumu inceleyim dedim. Facebook bölümünde çoğu arkadaş Facebook ile nasıl kazanç elde edeceğinden habersiz. Örneğin; bir çok arkadaşımız satılık fake profil diyor cevap olarak ne işe yarar diye karşılık görüyorlar. Aynı şey arkadaş ekleme de de geçerli tanımadığım insanı niye ekleyim diye cevaplar alınıyor. Bu yüzden bu makalemde bunlardan bahsetmek istedim.

Fake profil nedir?

Fake profil kişisel hesabınız haricinde açılan ve çoğunlukla yüksek takipçili arkadas profilleri oluşturmak için kullanılır. Genelde bayan profili olarak açılır ve tanımayan kişiler eklenir.

Peki neden tanımadığımız kişileri ekleyelim?

Facebook kullanılmayan profiller için geliştirdiği profili sayfaya dönüştürme yöntemi ile bu işe yaramayan ve kullanılmayan profilleri sayfalara çevirmeye izin vererek bu profillerin kullanılmasını amaçlamıştır. Ve herşey de olduğu gibi bunun da pazarı oluşmuştur. Konularda görmüşünüzdür. Sayfalarınıza şu kadar üye çekilir tarzında başlıklı konular var. Bu kişiler elindeki fake profilleri sayfaya çevirerek sayfalarınıza üye çekerler. Fake profiller oluşturanlarda bu kişilere profilleri satarak kazanç elde ederler.

Peki duplicate ile üye çekenler 10k,100k gibi rakamları nasıl buluyorlar?

Duplicate yöntemiyle hayran çekenler birkaç şekilde bu oranları buluyorlar. Kimisi birçok fake profil olusturarak, kimisi fake profil satın alarak, kimisi de profilleri çalarak bu kadar oranları buluyorlar. Maalesef duplicate ile üye çeken arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu gelen talebi karşılamak için başkalarının profillerini çalmakta. (Kimse alınmasın.Ben herkesi kastetmiyorum.)Bu yüzdende son zamanlar duplicate kilit sorunu diye başlıklar görmektesiniz. Bu sorun profil çalınmalarına karşın alınan önlemdir.

Fake profilleri satın alarak ne yapılıyor?

Satın alınan profiller Facebook'un özelliği olan profili sayfaya dönüştürme yöntemi ile sayfalara çeviriliyor. Örneğin 500 arkadaşlı Ayşe adındaki profili Tarih isimli sayfaya çevirebilirsiniz.

Sayfa birleştirme nedir?

Bunu örnekleyerek anlatmak isterim. Elinizde 2 sayfa var. Birisi 1000 kişilik Tarih sayfası diğeri 55 kişilik Osmanlı Tarihi isminde olsun. Siz 55 kişilik Osmanlı tarihi sayfasını kullanmak istemiyorsunuz ve bunu silmeyi düşünüyorsunuz. Burada devreye duplicate(sayfa birleştirme) yöntemi giriyor. Bu yöntemle 55 kişilik sayfanızın adını Tarih olarak değiştirdikten sonra 1000 kişilik sayfanıza girerek kaynaklar bölümünden Marge duplicate.... sekmesine tıklayarak seçebilir ve bu sayfanızla birleştirebilirsiniz. Birleştirdikten sonra 55 kişilik sayfanız silinerek tüm hayranlar 1000 kişilik sayfanıza eklenecektir. Böylece Tarih sayfanız 1055 kişi olacaktır. Yukarıda Ayşe profilini Tarih isimli sayfaya çevirmiştik örnekte. O sayfayı da bu sayfamızla birleştirerek sayfamızın hayranını 1555 kişiye çıkartabiliriz. Duplicate ile üye çekenler bu şekilde üye çekmektedir. :)

Umarım örneklendirmelerle işin mantığını kavramışsınızdır. Bu işin pazarı oluştuğundan şu anda birçok kişi ekmek yemektedir. Sizde bu pazara yabancı kalmayın. :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.