İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ilk SİBER savaş başladı. hayırlı olsun:)

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
favorites nerde Savaş polemik kışkırtma orada zaten :D

Demekki insanları fazla kızdırmamak lazımmış .. Asparagas da olabilir bu haber..

Neb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Haberturk'un siteye girince boş bir sayfa cıkıyor. Site kendine gelsin ilk iş okuyacağım. Neyle ilgili bu sanal savaş, biraz açabilir misiniz? Kısa olarak?

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Haberturk'un siteye girince boş bir sayfa cıkıyor. Site kendine gelsin ilk iş okuyacağım. Neyle ilgili bu sanal savaş, biraz açabilir misiniz? Kısa olarak?

Sende taktın linklere he :)

Benim kırık linki de düzeltirmisin ?? Uyarmıştın ya kendi mesajını da editle bir daha ki sefere de öyle yanlış bir link olduğu vakit alıntı ile cevapla yapma ki iki iş olmasın arkadaşım ...

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
İlk siber savaş
Rusya'daki hekerların Estonya'ya tarihin ilk siber saldırısını düzenlediği ve 13 gün süreyle yaşamı felç ettiğini bildirildi

18.05.2007 11:45
Estonya'nın başkentindeki Rus meçhul asker heykelinin sökülmesine kızan Rusya'nın bu ülkeye karşı tarihin ilk siber saldırısını düzenleyerek haberleşme, bankacılık ve bürokrasisini 13 gün süreyle felç ettiği bildirildi

Nisan sonlarında Baltık'taki eski Sovyet ülkesi Estonya ile Rusya'yı karşı karşıya getiren heykel krizi sırasında Rusya'nın Estonya'ya yönelik bir siber saldırı düzenlediği bildirildi. Bilgisayarların üretim ve toplumsal örgütlenme yapılarına yoğun olarak girdiği günümüzde, Rusya'nın bu saldırısı bir devlet tarafından bir başka ülkenin bilgisayar sistemlerine karşı siber ortamda yapılmış ilk baskın olarak kayıtlara geçti.
Estonya'nın devlet, haberleşme ve bankacılık sistemlerini felç eden saldırı karşısında NATO ve AB'nin büyük bir şaşkınlık yaşadığı ve alarma geçtiği ortaya çıktı. NATO, Estonya'ya uzman ekip göndererek saldırının boyutunu ve yarattığı tahribatı ölçmeye çalışıyor.

27 Nisan'da başladı
İngiliz "The Guardian" gazetesinin haberine göre olaylar zinciri, 27 Nisan'da Estonya'nın başkenti Tallinn'deki 2. Dünya Savaşı'nda Alman ordusuna karşı savaşırken ölen Sovyet askerlerini sembolize eden meçhul asker heykelinin sökülmesiyle gündeme geldi. Bir kişinin öldüğü, 153 kişinin yaralandığı ve 1300 kişinin tutuklandığı karışıklık sonrasında Avrupa'da e-devlet uygulamasına geçen öncü ülkelerden olan Estonya'nın birçok önemli kuruluşunun bilgisayarları felç oldu.
Estonya devlet başkanlığı ve parlamentosu, bütün bakanlıklar, siyasi partiler, 6 büyük haberleşme kuruluşunun 3'ü, en büyük iki banka ve 2 büyük iletişim kuruluşundaki bilgisayarlar siber saldırı sonucu çalışamaz duruma geldi. Bu kuruluşların web sitelerine aynı anda binlerce giriş yapılarak "hizmet sağlayıcı"lar devre dışı bırakıldı. Saldırıların dünyanın her yanından geldiği görüldü. Ancak Estonyalı uzmanlar, erken aşamalarda bazı saldırganların internet adreslerinin belirlendiğini ve bunların çoğunun Rus kamu kuruluşları olduğunu bildirdi.

NATO ekip yolladı
Postimees adlı gazetenin editörü Merit Kopli, "Siber saldırılar Rusya kaynaklı, buna şüphe yok. Siyasi bir olay" diye konuştu. Başka Estonyalı yetkililer de siber saldırıların arkasında önemli beyinlerden biri olarak yakalanan 19 yaşındaki bir gencin, Rus istihbarat servisiyle ilişkisi olduğunu belirttiler. Estonya Savunma Bakanı Jaak Aaviksoo da saldırıların ardında Kremlin'in olabileceğini söyledi. Aaviksoo, anıtı kaldırmaları üzerine, son haftalarda dünya çapında yaklaşık 1 milyon bilgisayar kullanılarak, Estonya internet sitelerine saldırılar düzenlendiğini belirtti.
Saldırılar 3 aşamalı olarak yürütüldü. 27 Nisan'da bronz heykel ayaklanmasından 9 Mayıs'a kadar sürdü. 3 Mayıs'ta zirve yapan siber saldırılar 8 ve 9 Mayıs'ta Rusya'da Zafer Günü kutlamaları sırasında da şiddetle devam etti. Aynı gün Rusya lideri Vladimir Putin, Estonya'yı sert dille eleştirirken Bush yönetimini de Hitler rejimine benzetti.
Estonya yetkilileri, saldırılar karşısında yalnızca bilgisayarları dışarıdan girişlere kapatarak önlem alabildi. Durumdan haberdar edilen AB ve NATO, siber terörizmle mücadele biriminden (NCSA) uzmanlarını acil olarak Tallinn'e gönderirken, bazı uzmanlar da Seattle'da ABD'li yetkililerle bir araya geldi. Brüksel'deki NATO karargâhından da, "Bu bir operasyonel güvenlik sorunu. Çok ciddiye alıyoruz. İttifakın çalışma yönteminin kalbine giriliyor" diye açıklama yapıldı. Hiç beklenmeyen siber saldırının Rusya'nın Volga Nehri kıyısındaki Samara kentinde düzenlenecek Rus-Avrupa zirvesinde gündeme gelmesi bekleniyor.

Neb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sende taktın linklere he :)

Benim kırık linki de düzeltirmisin ?? Uyarmıştın ya kendi mesajını da editle bir daha ki sefere de öyle yanlış bir link olduğu vakit alıntı ile cevapla yapma ki iki iş olmasın arkadaşım ...

Üstadım, beni yanlıs anladın :) Haber Türk'ün sitesinde bir problem vardı, şu anda eriştim siteye. Senin verdiğin link ..../ idi ben onu düzentiver dedim, sende hallettin :) Benim verdiğim hangi linkte problem var? Varsa uyar bende düzenleyeyim. Eha?

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
yo bende açılıyor site
visit sen sus bakim ! Önce pırlantalar ile kandırdığın genç kızların hesabını ver ! VisitAlço seni !Tuce bekliyor bak hala !
VisitAlço? hahaha güzel bir nick buldum bak :D

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
http://forum.iyinet.com/geyik/60449-reklamlar.html

Yukardaki linkte sen benim mesajıma Alıntı ile Cevapla yapmışsın dolayısıyla benim mesajım senin mesajının içine kopyalanmış (Yanlış olarak) kendi mesajımı editledim düzelttim seninkinde halen yanlış duruyor.. Onu da bir tek sen editleye bilir ve düzeltebilirsin onu düzelt demiştim..

Ve tavsiye olarak ta eğer böyle yanlış mesajlar görürsen Alıntı ile cevapla yapma demek istedim İki iş olmasın anladınmı ?... ;)

Neb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
http://forum.iyinet.com/geyik/60449-reklamlar.html

Yukardaki linkte sen benim mesajıma Alıntı ile Cevapla yapmışsın dolayısıyla benim mesajım senin mesajının içine kopyalanmış (Yanlış olarak) kendi mesajımı editledim düzelttim seninkinde halen yanlış duruyor.. Onu da bir tek sen editleye bilir ve düzeltebilirsin onu düzelt demiştim..

Ve tavsiye olarak ta eğer böyle yanlış mesajlar görürsen Alıntı ile cevapla yapma demek istedim İki iş olmasın anladınmı ?... ;)

Tamam üstadım :) Anlaşıldı. Ortak paydada buluşuldu..

http://forum.iyinet.com/452389-post9.html

P.S.: Konuyu dağıttığımız için özür dilerim. Bu konuya, bu konu hariç yolladığım son mesajdır ;)

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Favorites valla hak alıyorsun he söyliyeyim...

Konu favorites in ise zaten dağılmaya müsaittir :D

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
konumu dağıtanın sevgilisi terk etsin

ya baylar şaka bir yana bu Ruslar ile sanal ortamda sakın atışmayın. cidden çok tehlikeli bilgileri var sanal ortamda.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
o taraflarda çok bulundum. gerçekten çok fena insanlar var bu konuda. yani onların bizden tırsacağı bir durum yok ( sanal ortamda tabi )

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
tüm dünya onların ne kadar tehlikeli olduğunu biliyor:) ( tabi bunlar sanal alemde )
Bu tamamen neye bağlı biliyormusunuz. " sosyo-ekonomik " durumdan kaynaklı.
adamın işi gücü yok, alıyor birasını, oturuyor pc karşısına, ve insanlara nasıl zarar versem, nasıl illegal yoldan para kazansam diye çalışıyor. e ex-sovyet ülkelerinde kanunlar ve özellikle bilişim kanunları " yok denecek kadar az " olunca, bu tür işlerde hep onların ismi geçiyor.
geçen sene mesela bir ex sovyet ülkesinde notebook'umu bir servise götüreyim dedim. Bluetooth açtırayımda ordan bağlanayım dedim internete
bir bluetooth aleti aldım. tamda anlamadım ne yaptıklarını. internete bağladılar beni orada. küçük bir ofis. ofis demeye on bin şahit lazım tabi :D 4-5 tane avare oturmuş pc başına. biraları yanında. gün boyu internetteler, kredi kartı hırsızlığı, siber suçlar, heking ve daha bir sürü işler.
adam 10 dolar için 10 saat sürür yalınayak. internet onlara çok cazip geliyor bu yüzden
dünya sıralaması listelerinde hep ruslar ilk sıralarda ( siber suçlarda )

Ekstra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
O Nasıl Site Öyle Haber Sitesimi Reklam Sitesimi.
Reklam-Reklam-Reklam ve Magazin Kaynıyor :)
Reklam Savaşı Başladı.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
zarar verilmemiş.sadece yayın akışının kesintiye uğramasından dolayı zarara girmişler bu kadar

kim bilir kaç mbit çaktılar

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ruslar sabah kavaltıya birayla başlıyor:) ne cıkarsa ordan cıkıyor fakat şu bir gerçek rus insanları çok zeki oluyor benim arkadaşlarım var inanın türkçeyi hemen ögrenmişler ve ya bir kelimeyle ne demek istediklerini anlayıp işlerini ediyolar ve kendilerine göre bir hata yanlış görünce hemen savunma veya korumaya girişim edilyor sonuç olarak zekiler biradanmı kaynaklanıyor onuda bilmem:)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.