İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İllegal İçerik Paylaşanlara Yapılan Yaptırım Nedir ?

Ping

iyinet
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
22
Merhaba arkadaşlar, direk konuya girmek istiyorum.

Bir forum sitem var ve, sitede film indirme, oyun indirme vs. gibi illegal paylaşımlar yapmaya izin veriyorum.

Eğer bir şikayet durumu olur ise, önce uyarı gelir mi, yoksa direk ceza verirler mi ?

Nasıl yaptırım uygulanıyor bu konularda, yardımcı olursanız sevinirim

Ekleme: Başlıktaki cümle biraz devrik oldu, devriği geçti takla attı hatta cümle :D Anlamışsınızdır ama yardımlarınızı bekliyorum.

buark9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
ben sitemin altına uyarı koydum öyle bir önlem alabilirsin ayrıca türkçe mp3 te bandrollü paylaşıma izin vermiyorum diğer konularda herhangi bir şey olmadı şimdilik. birde kurtlar vadisinde pana film bir kaç siteye uyarı göndermiş galiba

Ping

iyinet
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
22
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.

Bunu yazdım sitnin alt tarafına. Peki size bi yaptırım uygulanmadı, şikayet eden olmamıştır belki. Birisinin beni şikayet etme gibi bir durum var da şuan, direk ceza mı gelir, yoksa önce uyarı falan mı alırım ?

Php Master

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
şikayet googleye yapıyolar googlede arama sonucundan kaldırıyo o linki olay bu

buark9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
direk ceza konusunu bilmiyorum ama mesela yazar olduğum sitenin tekine pana filmden uyarı gelmişti içeriğin kaldırılmaması halinde yasal işlem uygulanacaktı diyordu galiba öyle bir şeydi ve lig tv programıda vardı ona da uyarı gelmişti diye hatırlıyorum

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
tr mp3 ve filmlerde sorun çıkıyor genellikle, film firmaları, menejerler, uyarı olarak şirket mailiyle uyarı mesajı atıyor, eğer tekrar kontrolünde içerik hala duruyorsa, direk müyapla muhatap oluyorsunuz ya da film hak sahibinin inisiyatifine kalmış bişey, direk olarak mahkeme hakkı bile var, genelde hosting suspend atıyor

Ping

iyinet
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
22
İndex sayım 60.000'lerden 14.000'lere kadar düştü, sitemin büyük bölümü illegal içerik.

Sandbox mu yedim, yoksa googleye şikayet mi ettiler beni, bilmiyorum.

Dediğinize göre, birisi google e şikayet etmiş olaiblir, bu işi benden daha profesyonel yapanlar var ve hiç bişey olmuyor. bana neden böyle birşey uygulandı şimdi :eek:

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
hostingin whois gizlemeye karşı değillerse eğer sende isteyebilirsin bunu.
kullan.net gibi, mayonez.net gibi, bağlanbize gibi siteler nasıl ayaktalar zannediyorsunuz?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.