İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ilm-i siyaset nedir?

T

themaniac

Misafir
bir murid mursidine demis ki efendim bana icazet verin gideyim. Seyh demiski sen daha hazir degilsin son bir ders daha kaldi sana verecegim demis efendim ben sizden ogrenecegim herseyi ogrendim daha birsey kalmadi. bana musade edin gidip insanlar Allah'i hakki hakikati anlatayim.
Seyh bakmis ki cok istiyor o zaman icazet veriyorum, var git bir koye ve basla

Eleman gider en yakin buldugu bir koye ve cuma vaazinda cami hocasini dinlemeye baslar. bir de bakar ki hoca yalan yanlis bir suru sey soyleyip duruo ve cemaatte dinlio. dayanamamis ve kalkmis ayaga bu adamin soylediklerinin cogu yalan yanlis seyler, dinlemeyin su adami. Cemaat kizmis ve mursidi guzelce dovmusler. Mursid hatasini anlamis ve seyhine donmus, olanlari anlatmis. Efendim bana vereceginiz son ders neydi demis.

Seyh cevap vermis Son ders ILM-I SIYASETTIR
Son dersini aldiktan sonra baska bir yone dogru gitmis ve yine bir cuma vakti cemaat camide toplanmis. Bir de ne gorsun, o hocanin oraya tayini cikmis ve hala yalan yanlis atip tutuo.

Kalkmis ayaga bizim mursit ve demis ki Ey cemaat! bizim ne mubarek bir hocamiz var, bu adamin yuzunden bir kil koparan cennetlik olur heralde demis. Hoca daha baska birsey diyemeden butun cemaat hocanin yuzunden bir suru kil koparmis.

ISTE BUDUR ILM-I SIYASET. Yani birseyin yapilmasi icin bir cok yol vardir ;)

Onur07

0
İyinet Üyesi
Reaction score
22
Bu ne o zaman aynştayn kardeşim. İlahiyat forumu mu bura alamadım ki. Webmaster Genel Konular kategorisinde bunun ne işi var?

Öncelikle forumda incicileri ve inciciler gibi konuşanları sevmeyiz . İlahiyat formu değil webmaster forumu abimiz burada bir ders vermek istemiş anlayana . Sen anlamadıysan o senle kalsın foruma yansıtma lütfen. :peh::eek:ha:

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Ben iyinet kurallarında şöyle bir madde görmedim:

O yüzden istediğimi yazarım.

Forum Kuralları:

9-) Konu başlıklarının ve metinlerinin tamamının büyük harfle veya bold olarak yazılması yasaktır. Bu kurala uymayan üyeler 2 kez uyarılır tekrarı halinde 1 hafta süreyle forumdan uzaklaştırılır. Ayrıca mesajlarda düzgün Türkçe kullanılması İrc ve Msn gibi dillerde mesajlar yazılmaması konusunda önem gösterilmesini rica ediyoruz.

Kurallarda yazıyor bu durum, illaki yaptırım mı yapılmalı üstadım düzgün Türkçe konuşmanız için?

Ayrıca yazı webmasterlar için çok önemli bir kaynak niteliğindedir. Site tanıtımınızı nasıl yapmanız gerektiği konusunda bir ders var orda dikkatli okursanız. Bende themaniac üstadımdan bugün öğrendim ilm-i siyaset diye tabir ettiği taktikleri. Halbuki günlük hayatta da pek ok ürünün reklamında uygulanan yöntemleri, web sitelerinin tanıtımı gibi konularda da kullanıyor themaniac üstadım.

Ekleme: Mulholland Drive gibi sanatsal bir filmi, anlamayan arkadaşlara anlatıyormuş gibi hissettim. Çok düz bakıyorsunuz, biraz kafa yorarsanız okuduğunuz yazılara, faydasını görüceksinizdir. Yada anlamadıysanız sorun, burası bilgi paylaşım yeri, themaniac üstadım daha detaylıda anlatabilirdi sorsaydınız.

T

themaniac

Misafir
pardon iyinet.com'a bakmıştım?

İlahiyat formu değil webmaster forumu abimiz burada bir ders vermek istemiş anlayana . Sen anlamadıysan o senle kalsın foruma yansıtma lütfen.

yukarida da okundugunuz gibi ilm-i siyasetten once alinmasi gereken dersler var, arkadas daha 1. sinifta ilm-i siyaseti ne bilsin. oyle uzerine gitmeyin

Forum Kuralları:Ayrıca yazı webmasterlar için çok önemli bir kaynak niteliğindedir. Site tanıtımınızı nasıl yapmanız gerektiği konusunda bir ders var orda dikkatli okursanız. Bende themaniac üstadımdan bugün öğrendim ilm-i siyaset diye tabir ettiği taktikleri. Halbuki günlük hayatta da pek ok ürünün reklamında uygulanan yöntemleri, web sitelerinin tanıtımı gibi konularda da kullanıyor themaniac üstadım.
Ekleme: Mulholland Drive gibi sanatsal bir filmi, anlamayan arkadaşlara anlatıyormuş gibi hissettim. Çok düz bakıyorsunuz, biraz kafa yorarsanız okuduğunuz yazılara, faydasını görüceksinizdir. Yada anlamadıysanız sorun, burası bilgi paylaşım yeri, themaniac üstadım daha detaylıda anlatabilirdi sorsaydınız.

Eger sirf bunu bir dini hikaye olarak paylasacak olaydim soz sende kisminda falan paylasirdim. Ama bakipta goremeyenlere ne anlatabilirsin ki? Bunu webmaster Genel konularda paylasiyorsak eger webmaster kardeslerimizin almasi gereken bir ders vardir demekki.

Dun Daniel kardesimle yazistik ve zaten ona anlattiktan sonra buraya konu olarak actim ki herkes faydalansin, gorus ufku acik olanlar, ufuklarini daha ilerilere tasisinlar diye.

Su guzel 4luk ile bitireyim:
dinle sözüm al nasihat

dağları da kış incitir

cahil ile etme sohbet

her sözü bir baş incitir

Onur07

0
İyinet Üyesi
Reaction score
22
yukarida da okundugunuz gibi ilm-i siyasetten once alinmasi gereken dersler var, arkadas daha 1. sinifta ilm-i siyaseti ne bilsin. oyle uzerine gitmeyin

Eger sirf bunu bir dini hikaye olarak paylasacak olaydim soz sende kisminda falan paylasirdim. Ama bakipta goremeyenlere ne anlatabilirsin ki? Bunu webmaster Genel konularda paylasiyorsak eger webmaster kardeslerimizin almasi gereken bir ders vardir demekki.

Dun Daniel kardesimle yazistik ve zaten ona anlattiktan sonra buraya konu olarak actim ki herkes faydalansin, gorus ufku acik olanlar, ufuklarini daha ilerilere tasisinlar diye.

Su guzel 4luk ile bitireyim:
dinle sözüm al nasihat

dağları da kış incitir

cahil ile etme sohbet

her sözü bir baş incitir

+1 abi 1.sınıf olması umursamaz bende 7.sınıfım insanın ufku geniş olmalı , yenilikleri kabullenmeli kısacası at gözlükleri ile bakmamalı konuya. :harika::alkış:

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.