İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

imtcard gpcard hakkında..

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaslar ;

Gene n0tepad ortalıgı yakıp yıkacak ;)

Arkadaslar yerinizde olsam imtcarda kimlik bilg. yollamadan önce 20 kere düşünürdüm. imtcard.com sitesinde ne bir telefon numarası ne de bir adres bilgisi mevcut.

bu adamlar zaten bildiğiniz üzere canada hükümeti tarafından bir nevi scammer olarak nitelendiriliyor çünkü verdikleri bilgiler doğrultusunda canada da böyle bir şirket/kurum vs vs yok..

adamların yaptıkları ne aciklayım. bir banka var . daha doğrusu 2-3 banka var. bunlar o bankaların resellerliğini yapıyor.

kimse bunların cirrus la maestroyla anlasması var sanmasın :) kart basına 3-4 dolar gibi en fazla bir ücret ödüyorlar bankaya.

neden kimlik bilginizi yollamayın diyorum; en basitinden bu adamlar sizin kimlik bilginizle paypala basvurabilir paranızı calmak için; paypal ne ister bunlardan kimlik bilgisi sonra al sana kardeşim kimlik, al sana fatura vs vs..

Bir ikincisi aynı kartı cok pahalıya satıyorlar. Ben size daha ucuz bir yer bulacağım . 3-4 gündür arastirma yaptım. gene aynı bankanın resellerları ama daha ucuz üstelik 50 dolar gibi sacma sapan bir kargo parası almıyorlar.

ben amerikadan gitar+ gitar tabutu ( düşünün iki tane gitar tabutu toplamda 20 kilo falan ve büyüklüğü düşünün) 200 dolara (gerçi yollayanın hesabı ticari hesaptı ama.. ) yollattım. ve 17 saat içinde ilçede oturmama rağmen geldi amerikadan.

iki-üç gün içinde yeni ve daha ucuz siteler vereceğim ve ayrıntılı karşılaştırma yaparak size yardımcı olacağım.En onemlisi önce ben deneyeceğim egoldda alacagım kartları.

+rep ;)

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cengizzz arkadasımız msnde konusurken bunlar bana xx bankasından hesap acti diyor. bende bunu diyorum işte. bu bankalarla calisiyorlar AMA..

şey gibi düşünün kendiniz hiç bilgisayar bilmiyorsunuz ve yakınınızdan birisine hotmail.comdan hesap acmak için rica ediyorsunuz, o da acıyor ama acarken sizden kimlik bilgini vs vs istiyor
sonucta hotmail.com koca microsoftun sonucta ama o cocuk sırf size bir email acti diye size email acan büyük birimi ? hayır..

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Unuttugum bir konu var;

imtcard kapandıgı zaman baska bir şekilde kartınıza para yükleyemezsiniz. ama benim vereceğim sistem olacak.

En önemlisi;
bu konuyu acmamın sebebi. bu kart dagitan sitelerdeki adamlarla görüşüyordum ve sorulması gereken en mantıklı soruyu sordum. Siz bu dokumanları ( kimlik fotokopisi, fatura bilgisi vs vs.. ) nasıl onaylıyorsunuz dedim? Bana dediki dünyanın bir cok ülkelerle calıstık vs vs kısaca diyorki tecrübemiz ve kewndimize özel yontemler var diyor, ve onlara sunu anlattım biz türkiyede dedim (kendi yaptıklarıma dayanarak) insanların hiç kimlik fotokopisini vs vs almadan onaylama yapıyoruz dedim. nasıl dedi bende dedimki amerikada nasıl ssn ( sosyal güvenlik numarası) varsa Türkiye'de de t.c. no var dedim. bu numara public (herkese acık) olarak hükümet tarafından servis ediliyor dedim. insanalr gidip oradan t.c. numarasını sorgulayabilir dedim. ve adresi de telefon numarası sorgusundan yapabiliyor dedim.

tabi adam sasirdi ve bunu avukatlarımıza anlatacağız dedi.

sonuc ne ? kimlik fotokopisi falan vs. vs.. photoshopla 2 dakka da sallama bir isim ve soyisimle kimlik yapılabilir ve buda bu sitelre kolaylıkla yedirilebilir. ( bu forumdaki herkes bunu yapabilir.. ) yani bu adamların onay yapması falan hikaye..

düşünün o kimlik bilginizle atıyorum yunan birine bir kimlik yapılabilir, pasaport verilebilir.. GENİŞ DÜŞÜNMEK LAZIM..

bir nevi phishing olabilir bu sistemler. ileriye dönük tabi şimdi servisi tıkır tıkır verip ilerde..

2 kere düşünün tekrrarlıyorum.

hiphop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
10 bin dolarımı 1 cırpıda aldım hic sorunsuz paypal kredi kartı bilgilerini de soruyor kimligin yanında

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
inan baska bir insanın yerine gecmek 100 binlerce dolara verecek insan cok. bunun için de bu yollanan bilgiler yeterli

ben sadece uyarıyorum insanları. sonucta yeni bir bilgisayar kullanıcı olan bir insan için nasıl phising emaillerine güvenip hemen acabilirse bizim gibi bilgisayardan iyi kötü anlayan arkadasların aklına gelmeyen bir konu bu.

hiphop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
notepad kardes ne yapalım o zaman nasıl alcaz paralarımızı varmı alternatif?

hiphop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir ikincisi aynı kartı cok pahalıya satıyorlar. Ben size daha ucuz bir yer bulacağım . 3-4 gündür arastirma yaptım. gene aynı bankanın resellerları ama daha ucuz üstelik 50 dolar gibi sacma sapan bir kargo parası almıyorlar.

sen bu sitelere kimlik yollamadanmı alcaksın bu kartları onları soylede sonra yak kavur :) ha 20 dolar vermisiz ha 40 dolar 1 kere alınan kart icin

hiphop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
varsa soyle neden bekletiyorsun insanları ben kimliksiz kart verilcegini sanmıyorum keske verilse de alsak ama kimse bir guvencesi olmadan size kart vermez herkes sahte isimlerle kart alıp dolandırıcılık yaparlardı

hiphop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
neyse ben bildiginin olmasına inanmıyorum kimse kimliksiz adressiz size kart mart vermez varsa oyle 1 yerde ömrü uzun olmaz

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kimlimizi adresimi onaylamanın baska bir yolu varsa gerek kalmaz deme vermemimizin ? iletişim içersindeyim anlatıcam durumu henüz netleşmedi

hiphop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
insallah dedigin gibi olur olma olasılıgı yuzde 1 bence insallah zoru basarırsında olur

protos78

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
insanalr gidip oradan t.c. numarasını sorgulayabilir dedim. ve adresi de telefon numarası sorgusundan yapabiliyor dedim.

tabi adam sasirdi ve bunu avukatlarımıza anlatacağız dedi.

Avukatlara falan sormaz, seni basindan savmak icin soylemistir. Amerikadaki hicbir banka T.C. Kimlik numarana bakarak hesap acmaz, acamaz. Benim anladigim kadariyla bu sirket Amerikadan banka hesabi aciyor yada aciyormus gibi yapiyor. Bu arada 100 dolar civarinda kart , ve kart gonderme parasi aliyor.

Turkiyedeki ATMden para cekerkende 3% civarinda komisyon banka tarafindan kesiliyor.

Buyuk ihtimalle bu sirket sizin kisisel bilgilerinizi bankaya satiyor. Cunku banka icin bu sistem cok karli. Hem kart parasi aliyor, hemde ATM lerden 3% komisyonu indiriyor.

Anlamadigim olay, bankanin sizin kimlik bilgilerinize dayanarak hesap acabilmesi. Amerikaya ilk geldigimde hicbir banka SSN (Social Security Number) yok diye hesap acmamisti.

Bu sistemi kullanan arkadaslar size bankadan hesap acildigindan emin misiniz?
Bankanin websitesine kullanici adi ve sifresi ile girmeniz hesabiniz oldugu anlamina gelmez.

Emin olmak icin, hesabizin acildigi bankayi arayin. Hesap numaranizi verin. Benim checking account um var. Hesap adresimi degistirecegim ve check defteri istiyorum deyin. Eger check defteri gelirse, hesap sizin uzerinizdedir, sorun cikma ihtimali dusuk.

hiphop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
zaten sanal hesaplar bu acılan hesaplar ama tıkır tıkır calısıyor

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
protos78;

demek istediğim bu zaten. bu adamlar tabikide t.c. diye birşey bilmiyor. alıyorlar bilgileri ama kesinlikle verify etmiyorlar. en büyük nedeni nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. bundan adım gibi eminim.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Avukatlara falan sormaz, seni basindan savmak icin soylemistir. Amerikadaki hicbir banka T.C. Kimlik numarana bakarak hesap acmaz, acamaz. Benim anladigim kadariyla bu sirket Amerikadan banka hesabi aciyor yada aciyormus gibi yapiyor. Bu arada 100 dolar civarinda kart , ve kart gonderme parasi aliyor.

Turkiyedeki ATMden para cekerkende 3% civarinda komisyon banka tarafindan kesiliyor.

Buyuk ihtimalle bu sirket sizin kisisel bilgilerinizi bankaya satiyor. Cunku banka icin bu sistem cok karli. Hem kart parasi aliyor, hemde ATM lerden 3% komisyonu indiriyor.

Anlamadigim olay, bankanin sizin kimlik bilgilerinize dayanarak hesap acabilmesi. Amerikaya ilk geldigimde hicbir banka SSN (Social Security Number) yok diye hesap acmamisti.

Bu sistemi kullanan arkadaslar size bankadan hesap acildigindan emin misiniz?
Bankanin websitesine kullanici adi ve sifresi ile girmeniz hesabiniz oldugu anlamina gelmez.

Emin olmak icin, hesabizin acildigi bankayi arayin. Hesap numaranizi verin. Benim checking account um var. Hesap adresimi degistirecegim ve check defteri istiyorum deyin. Eger check defteri gelirse, hesap sizin uzerinizdedir, sorun cikma ihtimali dusuk.

ssn veya ein olmadan hesap açılabiliyor amerikada. bazı kart şirketleri ise eek kart gibi kart bastırıyor. master account a alt accountlar açılıyor. toptancıları bunu yaparken sadece isim giriyorlar. sizden istenen kimlik veya erişim bilgileri sadece ileride doğabilecek yasal olaylar için istiyorlar

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.