İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Index ve Seo sorusu

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Selam arkadaşlar,

gaziataturk.org sitesini açtım bu hafta, ama 1 haftadır google sitemi indexlememişti ve bugün baktım 62 sayfa dizine eklenmiş.

Ama şöyle bir problem var dizine eklenen sayfaları google abi'de göremiyorum.

Normalde; http://www.google.com.tr/#hl=tr&sou...=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=608fa8d32f3e0803 adresine girdiğimde 62 sayfanın da görünmesi gerekmiyor mu?

Ekstra: Wordpress'te verileri zamanlama'ya aldım günde 2 tane özgün makale ekliyor. Bunu google normal makale olarak değerlendirir değil mi?

Ayrıca ekstra soru Seo için, siteye bi girip bakabilir misiniz Meta taglarının sayfalardaki düzeni nasıl? Kısa kısa ipuçları verirseniz sevinirim :p

Şimdiden Teşekkürler..

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Google webmaster panelinde gördüğün detayları anında google'da göremezsin. Hangi dc'nin güncel olduğunu bilmen gerek, senin aklında olması gereken bir süre sonra o sayfaların söylediğin şekilde görüntülenecek olması başka birşey yok. Meta tag için kullandığın eklenti zaten herşeyi yapıyor ama siteyi etiket çöplüğüne çevirmemelisin bunun faydası değil zararı olacaktır. Her sayfa için maksimum 5 etiket gir o etiketlerde aranabilir etiketler olsun yani arama motorundan ziyaretçi çekecek etiketler, illa tek kelimelik hayatı, yaşamı vs. şeklinde girmene gerek yok böyle bir arama metni yok zaten, atatürkün hayatı olarak gir mesela.

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Çok teşekkür ederim osahin,
Ben o taglar konusunda çok şüphede kalıyordum onu da çözmüş oldum.. Etiketleri azaltayim..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.