İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İndexlemede başıma gelen sorun

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Arkadaşalr daha öncede bu mete etiketlerini kullanadım ama istediğim şeyi almıştım ama bir yeni siteye uyguladıgımda indexlemede başlık link dogru ama açıklama kısmı farklı şey cıkıyor

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />
<title>Konu Başlıgını Titleye Yazdırıyorum</title>
<meta name="DESCRIPTION" content="Konu Hakkındaki 200 karekter veya azını yazıyı yazdırıyorum" />
<meta name="KEYWORDS" content="Konu Hakkındadaki etiketleri yazdırıyorum" />
<META name="Author" content="isim, [email protected]" />
<meta name="REVISIT-AFTER" CONTENT="1 DAY" />
<meta name="ROBOTS" content="ALL" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
</head>

Google index sonuç resmi
google-sh.gif

anlatmak istediğim olay ben DESCRIPTION ve KEYWORDS kullandıgım halde başlık + link haricindeki şeyler dogru cıkmıyor DESCRIPTION da konu ile acıklama yazı oldugu halde her konun başına kendi koydugum text bir yazı reklam yazısı cıkıyor google indexlerinde.

bu tür indexlemede hoş olmuyor bu tür bir olay ilk defa geliyor başıma sizce bunun sebebi hata yani bendenmi yoksa artık DESCRIPTION edtiketi koymak indexteki acıklama yerien gecmiyormu acaba fikri olan lütfen söylerse sevinirim

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
sanrım descriptiona yazdığın yazının google aramalarındaki siyah yerde çıkmasını istiyorsun ama orda web sitene yazdığın yazılar çıkar.

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
siteni W3 te bir test ettirirmisin dostum belki bi yerde hata yapıyorsundur ?
burdan kontrol edermisin bakalım neler hatalı

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
valla oraya göre her şey hata "/" hata ">" , " " " hata vsss

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
sanrım descriptiona yazdığın yazının google aramalarındaki siyah yerde çıkmasını istiyorsun ama orda web sitene yazdığın yazılar çıkar.

başka sitede bunu yaptım konu açıklamasını DESCRIPTION yazdırıp indexte cıakrtıyordum ama bu sefer olmadı.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
başka sitede bunu yaptım konu açıklamasını DESCRIPTION yazdırıp indexte cıakrtıyordum ama bu sefer olmadı.
:D evet ya ben başka bir şeyle karıştırmışım kusura bakma. İki tane description olmasın sayfada. belki head in arasına yazmamışsındır. Descriptionda çıkıyormu o yazılar. Firefox varsa siteyi açıp sağ tuş ve sayfa bilgilerine tıklarsan çıkıyor.

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
dün indexlettiğim bir sayfada yine description kısmında yazmış olduğum açıklama yer almış, demek ki problem sizden kaynaklı. Yanlış indexlenen sayfanın kaynak kodlarını tümüyle buraya koyarsanız daha etkili yanıtlar verebiliriz.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
sayfanın kodları ile alakalı olucagını düşünmüyorum

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Descriptionu görmezden geliyor.

1- etiketlemede hata var
2- karakter sayısı uzun ( ama uzunda olsa bir kısmını alır )
3- içeriğin aynısını çekiyorsan, descriptionu atlar, sayfadaki ilk yazıları çeker.Sanırım oda reklama denk geliyor..

Öncelikle 3 ü dene bence. Sıradan ilk 200 karakteri değilde, sondan 200 karakteri yada karışık çektirmeyi denersen bence sorun kalmaz.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
vala Description başlıktan farklı oldugu halde atlaması biraz garip geldi

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.