İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

.info domainler 1 dolar

Paylasalim.Com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
elmas kardeş peki bu domaini adam keyfine bedava vermiyor.vardır belki bu işin bi pisliği.hostumuza yonlendirme yapsak nolacak.o zaman herkez free server alıp yonlendirir. biraz garibime gitti.bence domain parktır.ama cok uykum var okuyamadım bile.tam anlamadım :)

L

Level

Misafir
buradaki amac adam 1 yıllık bedava oluyor...Mesela site actın domaini bu www.goal.info diyelim 1 yıl boyunca bir sürü üyen oldu sitede ve herkes bu domainle giriyor.Bi bakıyorsun domain süresi bitmiş artık para ile reglemen lazım adam sana diyorki aylık 25$ ver 1 yıllık regleyelim...Yani domaini para ile devam ettirmis oluyorsun anladınız sanırım...

S

Sticks

Misafir
Level haklisin.
Olay burada. Domainleri kaydedeceksiniz ve o firmaya belirli bir ücrete malolan domaini genellikle geliştirip aktif bir site haline getireceğiniz için yada satacağınız için genellikle (100% olmasa da) domain yenilenecektir. Bu da karşı tarafa yeni müşteri demektir. 1 senenin üstünde verilmemesi de bir pazarlama stratejisi işte.
Çok doğal.
Ayrıca kimi hosting firmaları domainleri ücretsiz veriyor. Neden ? Paylasalim.com'un verilen ücretsiz hizmetlerin içinde pislik araması gibi birşey m?

Hayır adamlar domaini alıp birşey yapmayacaklar merak etme bu firmalar tamamen internet kullanıcıları tarafından tanınmış ve 100% güvenlir firmalardır. Sana tavsiyem tanımıyorsan bu firmaları diğer arkadaşlara sorman ve bilgi edinmen.
Hosting firmalarının da bu hizmeti verme sebebi 1 : Zaten hosting hizmetini verirken bunun zararını karşılamaları , 2 : Zarar karşılandığına göre , daha fazla müşteri çekmeleri. Çünkü müşteri en azından karlı çıkacaktır. 3 : Birdahaki sene domaini yenileceyektir ve genellikle normal bir hosting firmasının sunmuş olduğu domain ücretlendirmesi domain firmalarına göre 50% yada 60% (kimi firmada 200%+) yüksek olması ve buradan da kar edecek olmaları.

L

Level

Misafir
Bu arada info domainlerde kredi kartı no filan soruyor elinizde varsa ise yarayan buray yazın ben kafadan salladım hicbiri tutmadı

S

Sticks

Misafir
Level sen yapma bari bunu . Nedir sahte kredi kartı ? Yok mu burada şerefi , namusuyla iş yapan insan yav?
(Diğer arkadaşlar alınmasın)

L

Level

Misafir
orada senden istenen kredi kartı numarası...Asıl oraya gercek yazan salak oluyor.G*tünden sallaman lazım.Ben önceden öyle yaptım olmustu ama artık olmuyor...Hem alısveris yapmıycaz sadece kart numarasını yazacaktık...

S

Sticks

Misafir
Level bak sen oradan birşey almayacak olsan da oraya ücretsiz üyelikte de kredi kartı bilgilerini vermen gerekiyor. Sen kalkıp oraya sallama bir kredi kartı girip tutturacağını düşünüyorsan yanılıyorsun ama istersen ben sana kredi kartı numarası veririm aktif olmayan böylece hesabını açtırabilirsin. Ama şunu unutma ki başkasının kredi kartını kullanman , para çekilmese de , sahtekarlık ve dolandırıcılık suçlarına girer ve bu suçun TC anayasasına göre cezası minimum 6 ay ile 2 yıl arası değişiyor.
Unutma ki sen oraya kendi kredi kartını girdiğinde S*L*K olmuyorsun ve aklında bulunsun biryere kredi kartını girdiğin zaman kredi kartından herhangi bir ücret çekilecek denmediği sürece kredi kartın hiçbir şekilde kullanılamaz. Zaten bu şirketlerin senin kredi kartından çekebilecekleri 3-5 ile zengin olmazlar merak etme. Senin iznin olmadığı sürece eğer ki bir kişi yada kişiler kredi kartını kullandığı anda bankana giidip paranı kolaylıkla geri alabilirsin. Çünkü sana bir imzalanmış senin adına ait bir makbuz veya onay gerekmektedir.

Ayrıca belirttiğğim gibi bu firmalar tamamen güvenilir firmalardır ve çok iyi de bilmekteyim bu firmaları . Sen domaini kaydediosun diye senin kart numaranı alıp para çekcekler sanma senin iznin olmadan.Bu firmaların kendi Kayıt sisteminde otomatik bulunun bir kredi kartı field'ı bulunmaktadır ve bunu sadece daha sonraki alışverişlerini otomatik process edebilmek için (tabii ki kendi onayınla) istenmekte. Yoksa sen beleşe alıosun bak senden çat diye para çekcez diye birşey yok aklında.

Biraz araştırıp öğrenmeni tavsiye ediyorum. Kendi tabirinle G*tünden sallamak yerine biraz bilgi edinmen ve bilgisiz şekilde hareket etmemen en mantıklısı.

L

Level

Misafir
Hehehehe Yasa mı? Bak nette benim için yasa yoktur...Zamanında 1000lerce Cc olan site databesi aldım...Nette firmaya veya kişilere güvenmiyeceksin...Ben zaten aldım domaini sen merak etme.Nette ne kadar çakalık var hepsi bizde...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.