İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İngilizce Site Nasıl Açılır? Fikirleriniz?

chorock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Öncelikle yanlış yere açılmışsa konu özür dilerim.

İmzamdaki siteyi hobi olsun diye açmıştım. Zamanla hiti artınca sadece hobi olarak bakmamaya başladım. Bu sitede ve başka yerlerde aynı hite sahip olan ingilizce içerikli sitelerin yaklaşık 20 dolar günde kazandığı görüyorum. Ben de ingilizce biliyorum diyebilirim. Fakat iş site açmaya gelince ne yazacağımı nasıl yazacağımı bilmiyorum. İngilizce sitesi olanların gerçekten hepsinin advanced seviye ingilizcesi mi var? Ben de ingilizcce site açmak istiyorum artık nasıl bir yol izlemeliyim? nasıl başlamalıyım? yardım. bu işi sadece ticari olarak düşünüyorum.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Konu genel olarak yanlış kategoride ama nasıl bir yol izlemeliyim sorusu SEO'nun kapsamına girdiği için burada da tartışılabilir belki.

Söylenecek çok şey var. İlk önce ingilizce site de tıpkı Türkçe site gibi açılmalıdır. Ticari amacım var dediğine göre [MENTION=51885]chorock[/MENTION] bu konuda belki de en çok dikkat etmen gereken MFA dediğimiz siteler var. Made for adsense (adsense için yapılmış) bu tür site izlenimi verilmemeli. Tamam kelime araştırması tabii ki yapııyoruz ama sitenin hakkını vermek gerekir. Kullanıcı siteye geldiğinde aradığını bulmalı, aksi halde o site başarılı olamaz veya kısa süreli başarılı olur.

Adsense reklamveren seçimi olmayacaksa o halde reklamverene göre hareket edilebilir. İngilizce çok ileri derecede bilmek şart değil her zaman. Makaleler yazdırılabilir, gelen e-mailleri cevaplayacak kadar bir ingilizce yeterli olur çoğunlukla.

Bu sitelerin SEO'sunda izlenecek yol da çok farklı değil Türkçe sitelerden. Ama rekabet var. Pasta büyük deniliyor tamam, ama rekabet de büyük. Bu nedenle SEO konusunda daha geliştirilmiş siteler yapılmalı. Niche site düşünülüyorsa US odaklanır genellikle, reklam tık ücretlerinin yüksek olması nedeni ile. Spin ve kopya içerikle bir yerlere gelinmeye çalışıyor, tabii bunlar hepsi geçici çözümler.

Başarının sırrı aslında istikrar, ilgi, emek ve iyi bir analiz.

chorock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Peki yazmak eyleminin teknik kısımlarına girersek;

Türkçe özgün yazı yazmada zorlandığım için en uzman olduğum ve severek yapabileceğim konuda yazıyorum. İngilizce sitede aynı konuda yazarsam hit alamam. Başlangıç için yazacağım konunun benzeri türkçe bir makale alıp google translete den çevirip (zaten çevirirken hep hata yapıypr) hataları düzeltsem ve ek olarak kendi cümlelerimi eklesem böyle pratik olur mu? Yoksa konuyu tükçe düşünüp ingilizceye mi çevireyim?

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Çeviri seçeneği pek başarı sağlanmamaktadır. SEO lu yazılar yazılıyor anahtar kelimeye yönelik. Kelimeler çok farklı. Türkçede tutulan ve para kazandıran bir kelime başka dilde aynı olmayabiliyor. Bu yüzden çeviri iyi bir seçenek değil. İngilizce düşünüp yazılması gerekir. Ya ingilizce SEO lu yazılar yazan çok tecrübeli kişiler var bu forumda onlarla çalışacaksınız veya hazır yazıları alıp değiştirip özgünleştireceksiniz.

OktayDeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Benim 8 tane yabancı sitem var 2 yıldır adsenseden kazanıyorum. Gecmişte hep seo ya takıldım özgün makale, kaliteli backlink güncel site . Fakat fazla faydasını gördüm diyemem. 1 yıl once 2-3 dolar alırken şimdi 7-8 doalr alıyorum . Taktik degiştirdim Backlink önemli kaliteli olması pr yukseltiyor fakat özgün yazı icin aynı seyi söyleyemem simdi sitelerim komple copy icerik botlar cekiyor yayınlıyor elimi sürmüyorum. Butun seo cular yanlıs desede ben eskisinden daha iyi kazanıyorum.

Aykırı

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Benim 8 tane yabancı sitem var 2 yıldır adsenseden kazanıyorum. Gecmişte hep seo ya takıldım özgün makale, kaliteli backlink güncel site . Fakat fazla faydasını gördüm diyemem. 1 yıl once 2-3 dolar alırken şimdi 7-8 doalr alıyorum . Taktik degiştirdim Backlink önemli kaliteli olması pr yukseltiyor fakat özgün yazı icin aynı seyi söyleyemem simdi sitelerim komple copy icerik botlar cekiyor yayınlıyor elimi sürmüyorum. Butun seo cular yanlıs desede ben eskisinden daha iyi kazanıyorum.

Bence şu an önceden yaptığınız seo çalışmalarının karşılığını alıyorsunuz. Bu durumun geçici olduğunu düşünüyorum çünkü içeriği komple botlar çekerse elinizi bile sürmezseniz ne kadar devam edebilirki.

OktayDeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bence şu an önceden yaptığınız seo çalışmalarının karşılığını alıyorsunuz. Bu durumun geçici olduğunu düşünüyorum çünkü içeriği komple botlar çekerse elinizi bile sürmezseniz ne kadar devam edebilirki.

2 yıldır devam ediyor hocam .. gayet uzun bir sure .. Cogu arkadastan duyorum SEO yalan bende öyle düşünüyorum.

Aykırı

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Taktik degiştirdim Backlink önemli kaliteli olması pr yukseltiyor fakat özgün yazı icin aynı seyi söyleyemem simdi sitelerim komple copy icerik botlar cekiyor yayınlıyor elimi sürmüyorum.

Bu yazdığınız ordan burdan botla içerik türü google'ın ziyaretçi odaklı site politikalarına tersdir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.