İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İnsanlar niye bu kadar bilinçsiz?

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Bilmiyorum bu şey insanların bilinçsizliğiylemi ilgili yoksa bazı insanlar hakikaten zekadan yoksunlarda hiçbişeyi anlayamıyolarmı?

Olayı anlatıyım:Bigün Tarkan la ilgili bi yazı yazıyorum konuya yorum olarak yada iletişim bölümünden mail adresime şöyle genel olarak şu tip mesajlar geliyor:Seni seviyoruz Tarkan, Çok güzel şarkı yapmışsın, Bana msnni versene Tarkan vs. vs. vs...

Adamlar o yazıyı Tarkan ın yazdığını ve sitenin Tarkan a ait olduğunu sanıyolar.Siteye ben Tarkan ım aşağıdaki banka hesabına 100 ytl gönderin size süprizim var falan desem inanın içlerinden 2-3 kişi parayı hiç çekinmeden yatırır.

Başka bir olaya geçelim:Ferhat Göçer le ilgili bir yazı yazıyorum.Olaylar yine aynı yukarıda yazdığım durum gibi.

Daha değişik bi olaya geçelim:Gerilim olur musun? programı ile ilgili bir yazı yazdım ve programı tanıttım.Googleda en başta ben çıktığım için heralde beni resmi site sanmış olacaklar ki size yemin ediyorum iletişim formundan mailime aynen aşağıdaki gibi bir mesaj geldi:

Mesaj Başlığı:benim sorum
İletmek İstediğiniz Mesajınız:çok korkutucumu ilk bölümü nasıl olacak :D

Şimdi size anlatacağım belkide en komik olay:Teklif var ısrar yok la ilgili bir yazı yazmıştım ondada en üstlerde çıkmıştım.İletişim formundan gelen mail şöyle:

Mesaj Başlığı:teşekkürler
İletmek İstediğiniz Mesajınız:şu anda sizi serediyorum çok güzel ve bitti.teşekkürler.

Daha bunun gibi aklımda kalmamış onlarca örnek var.Bu insanlar sitelerde nasıl bir bilinçle dolaşıyolar merak ediyorum.Teklif var ısrar yok konusunda adamın biri beni yarışmaya çağır yarışmak istiyorum diye mail göndermiş bana.Bi arkadaşımın blogundaki varmısın yokmusun konusundada aynı olay yaşanmış geçenlerde.

Bu ne saçma yaşam biçimi.Bu ne dingil hayat..

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Bu ne bohemia!

Kredi kartı sahtekarlıkları nasıl oluyor sanıyorsunuz?
Kastelliler gibi tefeciler zamanında nasıl zengin oldu?

Hepsi A.Nesin'in özene bezene seçtiği %lik kısımdır zaten.
Enayiliğin partisi, ırkı, dili, dini yok. Herkes uyanık doğmaz anasının karnından :)

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Bence bu insanların bilinçsizliğinden kaynaklanmıyor. Senin benim gibiler o sitenin resmi olmadığını ilk bakışta anlar ama düşünsene adam yılda 3-5 kez ssk sı ne durumda onu öğrenmek için giriyor, internetle alakası yok ve televizyonda o yarışmanın başlayacağını duymuş ve google'a yarışmanın ismini yazarak senin sitene giriyor ve doğal olarak hemen yarışmanın yetkilileri tarafından açılmıştır bu site kanısına varıyor. Ben bu insanlara kesinlikle kızmıyorum çünkü aciz durumdalar. Anlayışla karşılamak lazım... :)

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
98'den beri internetteyim,

TR'de internetin gereğinden fazla geliştiğini düşünüyorum,hatta o kadar gelişti ki sokakta kimin omzuna çarpsam web tasarımcısı,web uzmanı.

bizim insanımız bir tablo iki logo yapınca kendini gözünde çok büyütüyor en büyük hatası bu.

daha doğrusu gelişen web teknolojisinin,yeni jenerasyonu rahat para kazanmak idealiyle farklı mesleklere yöneltti,

emlakçılık nasıl almış başını gidiyordu bilen bilir, ki hala aynı durumda.

bir nevi sanal ortamda bazı insanların kendini çok bilmiş üstün bir yaratık sanması,yapmaya çalıştığı(fakat yapamadığı) şeyle övünüp insanlara öğüt,nasihat vermeye kalkması jenerasyonun kendisini web tasarımcısı,web uzmanı ilan etmesine kadar itmiştir.

bizim milletimiz çok yaratıcı fakat bir çanağımızda bir yerimi çatlak,ve bu çatlağı onarmadıktan sonra pek de gelişemeyeceğimizi hatta alta ineceğimizi rahatlıkla söyleyebilirim.

burdan o kendini birşey sanan arkadaşlara sesleniyorum,

*joomla,wp kurup kendini web uzmanı ilan eden,
*adsense pub kodunu mail atıp tıklatmaya çalışan,
*bulduğu teleport programını,programın amacı dışında kullanan,

vs.vs....

bu işleri bırakın,hatta internete yaklaşmayın,mümkünse evinizde ki bilgisayarı çöpe atın.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
bana cok geliyor öyle mail biyografi sayfama özellikle bana imzalı resim göndersene veya saglık bölümünde benim şöyle sorunum var doktor nasıl düzleir gibi mesajalr

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
TR'de internetin gereğinden fazla geliştiğini düşünüyorum,hatta o kadar gelişti ki sokakta kimin omzuna çarpsam web tasarımcısı,web uzmanı.

İşin çinde olduğun için senin gözünde herkes internetle alakalı...
Askerde görüm, yaşadım
Muhafız bölüğünden ortaokul-lise mezunları seviyesindeki 20 kişilik bir gruptan 2-3 tanesi bilgisayar kullanabiliyor (msn için) ve hiçbirisinin web tasarımıyla alakası yok.
Veya hizmet bölüğünde ben bilgisayar kullanmasını orta ve üstü derecede biliyorum diyebilenlerin sayısı, ben okuma yazma bilmem diyenlerden daha az.
Bakın çevrenize, arkadaşlarınız, öüşterileriniz, sevdikleriniz hep internetle içli dışlı ama gerçekte siz(biz) küçük bir oranız

Tırtıl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Daha neleri var neleri. Ehhh işte bu insanlar sayesinde adsense reklamlarından para kazanıyoruz belki de... Adam boş bulununca yazıyor, tıklıyor, saldırıyor :)

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
İşin çinde olduğun için senin gözünde herkes internetle alakalı...
Askerde görüm, yaşadım
Muhafız bölüğünden ortaokul-lise mezunları seviyesindeki 20 kişilik bir gruptan 2-3 tanesi bilgisayar kullanabiliyor (msn için) ve hiçbirisinin web tasarımıyla alakası yok.
Veya hizmet bölüğünde ben bilgisayar kullanmasını orta ve üstü derecede biliyorum diyebilenlerin sayısı, ben okuma yazma bilmem diyenlerden daha az.
Bakın çevrenize, arkadaşlarınız, öüşterileriniz, sevdikleriniz hep internetle içli dışlı ama gerçekte siz(biz) küçük bir oranız

Bence haklısın. Bazen arkadaşlarla toplanıyoruz veya çevremde görüyorum. İşte bize hava atmak için söylüyorlar; ben çok iyi bilgisayar biliyorum, ben sizden daha iyiyim vs. Ama sorsan word'de yazıyı kalın yapmayı bilmez.. Yani sadece msn kullanmakla ve birkaç arkadaş sitesine girip sohbet etmeye bilgisayar kullanmak diyorlar.Yani internetle alakası yok aslında. Tabi bizde(bilenler) adama ayıp olmasın diye sormuyoruz hadi bakalım şu nasıl yapılır söyle diye... Çünkü o kadar kendini övmüş, birden biz havasına posta koyarsak ayıp olacak... Yani dediğim gibi bilgisayar kullanmak başka, bilgisayarı bilmek başka.. Onun için gokhans19'un söylediklerine ben katılmıyorum. Herkes bilgisayar kullanır, ama herkes bilgisayarın ne olduğunu bilemez... Neyse uzun oldu belki konunun dışına çıktım ama kusura bakmayın artık içimden geldi yazmadan edemedim :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.