Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

1789809168260.png

InstaBee

Instagram Medya İndirme ve Online Araç Platformu

www.instabee.cc

Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir üzerinde çalıştığım ve geliştirmeye devam ettiğim InstaBee projesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

InstaBee’yi geliştirirken temel hedefim oldukça basitti: Instagram’dan bir içerik indirmek isteyen kullanıcı, karmaşık sayfalar arasında kaybolmadan ve farklı içerik türleri için sürekli başka bir servis aramak zorunda kalmadan ihtiyacına ulaşabilsin.

Bu nedenle projeyi mümkün olduğunca sade, hızlı ve anlaşılır bir yapı üzerine kurmaya çalıştım.

InstaBee ile Neler İndirilebilir?

InstaBee içerisinde Instagram’ın farklı içerik türleri için ayrı indirme araçları bulunuyor.

Gönderi İndirme

Tek fotoğraf veya video içeren Instagram gönderilerini görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz.

Galeri İndirme

Birden fazla fotoğraf veya video içeren carousel / galeri gönderilerindeki medyalara ulaşabilir, içerikleri ayrı ayrı görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz.

Reels İndirme

Instagram Reels içeriklerini doğrudan tarayıcınız üzerinden görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz.

Hikâye İndirme

Aktif Instagram hikâyelerindeki fotoğraf ve video içeriklerine ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar İndirme

Profillerde bulunan Highlight / Öne Çıkan Hikâyeler içerisindeki medya içeriklerini görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz.

Profil Fotoğrafı İndirme

Instagram profil fotoğraflarını görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz.

Tam Profil / Profil Medyaları

Bir Instagram profilindeki medya içeriklerini daha kapsamlı ve toplu şekilde görüntülemek için geliştirilmiş araçları kullanabilirsiniz.

Ses / Audio İndirme

Desteklenen Instagram içeriklerindeki sesleri ayrı olarak indirebilirsiniz.

InstaBee’nin Öne Çıkan Özellikleri

Üyelik gerektirmez

Hesap oluşturmak veya giriş yapmak zorunda değilsiniz.

Program kurulumu gerektirmez

Tüm işlemler doğrudan web tarayıcısı üzerinden gerçekleştirilir.

Mobil uyumludur

Telefon, tablet ve masaüstü cihazlarda rahat kullanılabilecek responsive bir yapı bulunuyor.

İçerik türüne özel araçlar

Gönderi, Reels, hikâye, profil ve diğer medya türleri için ayrı kullanım akışları bulunuyor.

Medya önizleme desteği

Uygun içeriklerde fotoğraf veya videoyu indirmeden önce görüntüleyebilirsiniz.

Çoklu medya desteği

Galeri içerisindeki fotoğraf ve videolar ayrı ayrı görüntülenebilir ve indirilebilir.

Toplu indirme seçenekleri

Birden fazla medya içeren sonuçlarda işlemleri kolaylaştıran toplu indirme seçenekleri bulunuyor.

Açık / Koyu tema

Kullanıcı tercihine göre farklı görünüm seçenekleri kullanılabiliyor.

Çoklu dil altyapısı

InstaBee yalnızca Türkiye’ye yönelik değil, global kullanıma uygun bir servis olacak şekilde geliştiriliyor.

Sade kullanıcı deneyimi

Gereksiz ekranlardan, karmaşık menülerden ve kullanıcıyı yoran işlem adımlarından mümkün olduğunca kaçınıyorum.

InstaBee Tools

InstaBee artık yalnızca bir Instagram medya indirme servisi olarak ilerlemiyor.

Projenin bir diğer önemli bölümünü, sosyal medya ve dijital içerik üretiminde kullanılabilecek online araçlar oluşturuyor.

Bu araçlardan ilki şu anda InstaBee içerisinde aktif olarak kullanılabiliyor:

Etiket Oluşturucu

Etiket Oluşturucu, farklı konu ve kategorilere yönelik etiketleri hızlı ve pratik şekilde oluşturabilmek için geliştirdiğim araçlardan biri.

Kullanıcıların içerikleri için uygun etiketlere daha kolay ulaşmasını sağlayan araç, InstaBee’nin klasik medya indirme fonksiyonlarının dışında sunduğu ilk yardımcı araçlardan biri olarak yayında.

Ama Etiket Oluşturucu yalnızca başlangıç. 👀

InstaBee için hazırladığım başka online araçlar da bulunuyor.

Bazıları tamamen hazır durumda ve InstaBee’ye entegre edilmeyi bekliyor, bazıları üzerinde ise son geliştirme ve kullanıcı deneyimi kontrolleri devam ediyor.

Hepsini tek seferde yayına almak yerine, her aracın mobil uyumluluğunu, kullanım kolaylığını, hızını ve genel deneyimini kontrol ederek kademeli şekilde kullanıma açmayı planlıyorum.

Bu nedenle önümüzdeki dönemde InstaBee Tools bölümünün giderek büyüdüğünü göreceksiniz.

Yeni araçların tamamını şimdiden açıklamak istemiyorum.

Etiket Oluşturucu ile başlayan Tools tarafında daha fazlası yolda.

Kullanıcı Deneyimi Benim İçin Önemli

Projeyi geliştirirken yalnızca sistemin çalışmasına değil, kullanıcının yaptığı işlemi ne kadar kolay anlayabildiğine de özellikle dikkat etmeye çalışıyorum.

Bir kullanıcı siteye girdiğinde birkaç saniye içerisinde;

• Ne yapabileceğini anlayabilmeli.
  • Bağlantısını kolayca girebilmeli.
  • Sonucunu düzgün şekilde görebilmeli.
  • İstediği medyayı zahmetsizce indirebilmeli.
Özellikle sonuç ekranlarında her içerik türünü aynı tasarıma sıkıştırmak istemedim.

Bir Reels videosuyla çoklu fotoğraf galerisi aynı kullanım senaryosuna sahip değil. Aynı şekilde hikâye, profil fotoğrafı veya tam profil işlemlerinin kullanıcıya sunuluş şeklinin de farklı olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu nedenle hem altyapıda hem de arayüz tarafında her içerik türünü kendi kullanım senaryosuna göre ele almaya çalışıyorum. 🛠️

InstaBee Nereye Gidiyor?

InstaBee benim için yayına alıp kenara bırakacağım bir proje değil.

Instagram sürekli değişen bir platform olduğu için indirme altyapısının da bu değişikliklere ayak uydurması gerekiyor. Bunun yanında InstaBee Tools tarafını da düzenli olarak büyütmeyi planlıyorum.

Önümüzdeki süreçte özellikle;

• İndirme altyapısının daha stabil hale getirilmesi
  • İşlem ve indirme hızlarının iyileştirilmesi
  • Büyük profillerde performans optimizasyonları
  • Toplu medya işlemlerinin geliştirilmesi
  • Yeni Instagram içerik türlerinin desteklenmesi
  • Mobil kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi
  • Çoklu dil desteğinin genişletilmesi
  • InstaBee Tools bölümüne yeni araçların eklenmesi
  • Kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre yeni özelliklerin geliştirilmesi
  • Global kullanıcı kitlesinin büyütülmesi
üzerinde çalışmaya devam edeceğim.

Uzun vadede hedefim InstaBee’yi yalnızca klasik bir “Instagram video indir” sitesi olarak bırakmamak.

Instagram medya indirme araçlarıyla birlikte sosyal medya ve dijital içerik üretiminde işe yarayabilecek online araçları da aynı çatı altında toplayarak, kapsamlı ama kullanımı basit bir platform oluşturmak istiyorum.

Görüşlerinizi Merak Ediyorum

Projeyi İyinet'de paylaşmamın en önemli nedenlerinden biri de sizlerden geri bildirim almak.

Siteyi mobil veya masaüstünde deneyip;

tasarım, hız, mobil kullanım, kullanıcı deneyimi, sonuç ekranları, indirme akışı veya InstaBee Tools

konusunda gözünüze takılan herhangi bir şey olursa yorumlarınızı bekliyorum.

• “Burada kullanıcı zorlanabilir.”
  • “Şunu şöyle yapsan daha iyi olur.”
  • “Böyle bir araç da eklesen güzel olur.”
gibi geri bildirimler geliştirme sürecinde benim için oldukça değerli.

Özellikle InstaBee Tools tarafında “şöyle bir araç olsa kullanırdım” dediğiniz fikirler varsa onları da paylaşabilirsiniz. Mantıklı ve projeye uygun önerileri değerlendirmeye çalışacağım.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

InstaBee

https://www.instabee.cc/

Yayın Tarihi: Eylül 2026

İnceleyen ve görüşlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.​