Internal Server Error sorunu

KLAMP

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Internal Server Error sorunu

Merhabalar arakdaşalar sunucumda bulunan neredeyse
tüm sitelerde bu hatayı alıyorum ne yapmalaıyım

Linux ,cpanel ,centos Kulanıyorum

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@siteadı.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/2.2.14 (Unix) mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.8.8 Server at turkiyemaster.org Port 80

Any0ne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Scriptini optimize ettirmelisin, siten çok cpu yiyor. Aşırı yüklenme yapıyordur. Sitendeki bazı eklentileri kapatmayı dene.

KLAMP

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sunucu makinamda neredeyse tüm sitelerde yapıyor bunu genel olarak vbulletin sitelerinde var bu sorun sunucusal bişi olsa gerek ama çözemedim Sorunu
Çünkü Dün Yoktu Böle bişi Sunucuda whm panelden güncellme yaptım böle oldu

Any0ne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Sunucu makinamda neredeyse tüm sitelerde yapıyor bunu genel olarak vbulletin sitelerinde var bu sorun sunucusal bişi olsa gerek ama çözemedim Sorunu
Çünkü Dün Yoktu Böle bişi

Ozaman sunucunu kesen , asıl sorun kaynaklı bir siten var. Dediğim gibi bir siten çok fazla cpu yiyodur.Diğerlerinide etkiliyodur.Benim görüşüm bu.

LaTenT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
klamp, apache'yi 4 ve 5 desteğiyle ancak 5.2.13 veya 5.2.12 ile yeniden derlemeyi dene. Bunu yapmadan önce /scripts/upcp --force ile cpaneli ve bağlı paketleri güncellemelisin. Anyone'ın dediği sorun kaynağı windows makinelerde olur. Sunucuya yüklenme olunca iç sunucu hatası verir.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
İşletim sistemin ne?
WHM den güncelleme yaptım derken WHM yi mi güncelledin yoksa WHM araciligi ile site üzerinde mi bir güncelleme yaptın.
Şuanki WHM versionu, Apache, PHP ve MySQL versionu neler.

KLAMP

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Whm den sol menüde bulunan

Update Preferences Kısmından Güncellme yaptım

whm cpanel Versiyon bilgileri
cPanel 11.25.0-S43473 - WHM 11.25.0 - X 3.9
CENTOS 5.4 i686 virtuozzo on sunucu

Apache version 2.2.14

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
cPanel WHM 11.25 ile büyük değişikliklere gitmiş, bunlardan biride .htaccess ile yaptığımız mod_rewrite üzerinde katı kurallar oluşturmak olmuş. Hatalı yapılan yönlendirmeler ile apachenin kısır döngüye girip problem oluşturmasını önlemek adın arka planda bu işi limitliyormuş. vs vs..

htaccess dosyalarını açıp hatalı herhangi bir yönlendirme kuralı varmı bunları incelemende fayda var. Bunun dışında senin problemin tam olarak sitenle ilgili degilde yeni cPanel update i ile ilgili olabilir.

cPanel WHM 11.25 e geçişle birlikte bir çok sunucuda türlü sorunlar meydana geldi. Benim 2 sunucumda dahil bu duruma. Apachenin sürekli olarak kendini resetlemesi ile beraber birde gunde 1-2 defa loadların yükselmesi gibi acaip problemler meydana geliyor.

cPanel forumlarında açılan, kitlenen(silinenlerde var bunları sayamıyoruz dogal olarak) bir çok konudan biri: http://forums.cpanel.net/f189/high-load-issues-144725.html

Ayrıca Türkçe bir sitede bunuda konu alan bir yazı buldum:
http://www.yazyaz.net/cpanel-whm-11-25-sorunu-ve-cozumu.html

cPanel 11.25 ile gelen yenilik adı altında yapılan değişiklikler sunucunuzun tekrar kurulmasını gerektirebilir. Yüksek hacimli web sunucuların /tmp klasörlerinin default olarak artık 4GB olarak tanımlanması gerekebilir.

Uzun lafın kısası sunucu yöneticiniz veya sunucuyu kiraladiginiz firma ile iletisim kurup, cPanel kaynaklı bir sorun yasayip yasamadiginiza emin olun.

KLAMP

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
veriMerkezim Güncellme yaptığım için böyle bişi olduğunu belirtiyor Böyle sorun olmaması için Güncelleme yapmamalımıyız ki güncellmeyle böyle sorunlar oluyorsa niye cpanel firması güncelleme eklemiş whm panele

kuaza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
sunucuna reset at, acildiktan sornada ayni sorunu veriyorsa,sitelerindeki .htc dosyalarinin isimlerini degis, aciliyorsa sitelerin sorun sunucudaki mod_rewrite den kaynaklidir. yukaridaki arkaaslarin dediklerinide dikkate almanda yarar var...

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
veriMerkezim Güncellme yaptığım için böyle bişi olduğunu belirtiyor Böyle sorun olmaması için Güncelleme yapmamalımıyız ki güncellmeyle böyle sorunlar oluyorsa niye cpanel firması güncelleme eklemiş whm panele
Valla o soruyu linkini verdigim forumda şu cümle ile sormuşlar cPanel firmasına; "cPanelden daha ucuz olan "apt*l" plesk bile cPanelden daha stabil çalışıyor. Madem bu kadar sorun yaşayacağız niye daha fazla para veriyoruz"

Bende buna tamamen katılıyorum. cPanel adam akıllı test etmeden böyle radikal değişikliklere girişmemeliydi. Benim makinalardaki sorunları artık çözemedik ticket açtık cPanel'e geldi kendileri çözmeye çalıştılar, onlarda sözde çözdüler.. Yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.

Şuan yurt dışında bulunan son sonucum üzerinde hala sorunlar bulunmakta onuda bu ayın 25 i kapatıyorum. Türkiye'ye geçiyoruz. Plesk ile yola devam edeceğiz.

dreamx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Uzun yıllardır cpanel kullanan biri olarak cpanel e çok yüklenildiğini farkettim :) bu işin esprisi tabiki gelelim probleme dediğin problemle ilgili kesin bir çözüm düşünüyorum şu anda ama cpanel sürümleri ile alakası yok bunun şu anda 11.25 stabil ve hatasız son güncellemesi o blog adresi ile verilen hata eskide kaldı onu burdada başka bir konuda tartışmıştık zaten giderildi o hata, başka birşeyde sorun var ama incelemek lazım destek aldığın bir şirket varsa incelemelerini söyle eminimki bu cpanel sürümü ile ilgili bir problem değil çözemedikleri için de cpanele suçlamada bulunuyor olabilirler...

kuaza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Valla o soruyu linkini verdigim forumda şu cümle ile sormuşlar cPanel firmasına; "cPanelden daha ucuz olan "apt*l" plesk bile cPanelden daha stabil çalışıyor. Madem bu kadar sorun yaşayacağız niye daha fazla para veriyoruz"

Bende buna tamamen katılıyorum. cPanel adam akıllı test etmeden böyle radikal değişikliklere girişmemeliydi. Benim makinalardaki sorunları artık çözemedik ticket açtık cPanel'e geldi kendileri çözmeye çalıştılar, onlarda sözde çözdüler.. Yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.

Şuan yurt dışında bulunan son sonucum üzerinde hala sorunlar bulunmakta onuda bu ayın 25 i kapatıyorum. Türkiye'ye geçiyoruz. Plesk ile yola devam edeceğiz.
pleskten millet nefret ediyor :):) ama bende kullaniyorum el mahkum, insan bir sure sonra alisiyor, artik yorsada birakasi gelmiyor :):)

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Uzun yıllardır cpanel kullanan biri olarak cpanel e çok yüklenildiğini farkettim :) bu işin esprisi tabiki gelelim probleme dediğin problemle ilgili kesin bir çözüm düşünüyorum şu anda ama cpanel sürümleri ile alakası yok bunun şu anda 11.25 stabil ve hatasız son güncellemesi o blog adresi ile verilen hata eskide kaldı onu burdada başka bir konuda tartışmıştık zaten giderildi o hata, başka birşeyde sorun var ama incelemek lazım destek aldığın bir şirket varsa incelemelerini söyle eminimki bu cpanel sürümü ile ilgili bir problem değil çözemedikleri için de cpanele suçlamada bulunuyor olabilirler...

Kimsenin kimseye suçlamada bulunduğu yok, bende yıllardır cPanel kullandım. problem cPanel kaynaklı ve cPanel ekibinden bir kaç kişi problemi çözmek için sistemlere girdi ancak çözüldü dedikleri halde problemi çözemediler. Önce eAccelerator e attılar topu. Sonra bir apache modülüne daha sonra temp klasorunun boyutuna. Son olarakda DDOS aldığımı söylediler. Yıllardır bu işin içindeyim, çok büyük ddos ataklar alan sitelerim oldu, elma ile armutu birbirinden ayırabilecek tecrübdeyim.

Bi defasında bana problem cozuldu dediklerinde logları oturdum takip ettim 3 saat ara ile apache yine restart ediyordu. Dedim ki bu restart olayı devam ediyor, bana verdikleri cevap şu 3 saat uzun bir zaman 3 saatte apache 1 kere restart etse ne olur? Zaten hızlıca tekrar başlıyormuş. :)

Linkini verdigim konu sıkıntılardan sadece biriydi zaten. Her konunun ardından problem çözüldü diyorlar, update çıkarıyorlar. Bu tur şeyler hep olur zaten işin doğasıda budur. Her zaman 4x4 lük bir güncelleme gerçekleşmeyebilir veya yapılan değişiklikler sunucunun yapısına ve içerideki kullanılan diğer yazılımlarla uymayıp çakışabilir bunlarda çözülür ancak bu kadar büyük bir sıkıntı varken stabil versionmuş gibi otomatik güncellemeler listesine alıp bu versionu onlarca insanı perişan edemezler. Bu sıkıntıdan etkilenmeyen tek sunucum oldu onunda otomatik cpanel güncellemeleri kapalı kalmış ondan.

Bizler arama motoru optimizasyonu ile para kazanan insanlarız. Düşünsene benim makinalarım üzerinde 100lerce site var ve benim HTTPD servisim her 3dk arayla kendisine restart cekiyor ve benim sitelerim kısa sürelide olsa erişime kapanıyor. Crawler botlar benim siteme erişemezse benim halim nasıl olur?

Benim kısa sürede olsa down olma lüksüm yok ve 5-10$dan kaçacak biride değilim yeterki işim görülüyor olsun.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5