Neyse arkaşalar bu mesajı yazdığımdan bu yana bununla uğraşıyorum ve çözdüm nasıl yapılacağına gelince çok basit sizden ücret isteyenler utansın.
İlk öncelikle sunucunuzda php dizini neredeyse yani php.exe nerede kurulu ise o dizine giriyoruz mesela c:/php klasörü sonrasında "extensions" klasörünün içine ioncube dosyalarından sizden istediğini versiyonun dll dosyasını kopyalıyorsunuz mesela bende ioncube_loader_win_4.4.dll bunu istemişti bu kopyaladım yine aynı klasöre "ioncube-install-assistant.php, ioncube-rtl-tester.php ve ioncube-sysinfo.php" dosyalarını kopyalıyoruz.
Sonrasında ioncube bize hangi sitede lazımsa o sitenin ana dizinine ioncube isminde klasörü oluşturup içine tüm ioncube dosyalarını kopyalıyoruz.
Son işlemimiz ise c:/windows dizinindeki php.ini dosyasını notepad ile açıp en altta aşağıdaki kodları ekleyip kayıt ediyoruz ve kurulum bitiyor.
[Zend]
;zend_extension_manager.optimizer_ts="C:\Program Files\Zend\ZendOptimizer-2.6.2\lib\Optimizer-2.6.2"
;zend_extension_ts="C:\Program Files\Zend\ZendOptimizer-2.6.2\lib\ZendExtensionManager.dll"
zend_extension_ts = "C:\Program Files\SWsoft\Plesk\Additional\Php\extensions\ioncube_loader_win_4.4.dll"
" "C:\Program Files\SWsoft\Plesk\Additional\Php\extensions\ioncube_loader_win_4.4.dll" " bu dizini sizin php.exe neredeyse o şekilde değiştirmeyi unutmayınız.
Son olarak "herşey para değildir"