İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İpucu-2:Kopya İçerik ve Kalıcı Hit

T

trgy

Misafir
Merhaba arkadaşlar geçen yazımda yine bir ipucu vermiştim sizlere. Bu yazımda da sizler için yine çok nemli bir noktaya değineceğim. Bu anlatacağım nokta wordpress kullananlar için olacaktır. Başlayalım bakalım.

Şimdi kopya içerik ile kalıcı bir hit yakalamamız çok zor. Yakalarsınız ama bu biraz şans olmuş olur. Bu yüzden hem kopya içerik yapıp hem de hit yakalamak istiyrsanız şu adımları uygulayın.

1- Kopyalayacağınız içeriğin başlığını değiştirin.

Örn:
Kopyalanacak başlık --> "Pizza Nasıl Yapılır?"
Sitemizde olması gereken başlık --> "Pizza Tarifi"

2- Kopya içerikten önce 5-6 satırlık bir özgün yazı girin ve <!--more--> kodunu kullanın.

Örn:
Pizza tarifi veya başka bir deyişle pizza nasıl yapılır hakkında bir çok soruyla karşılaştım. Bu yüzden pizza tarifi hakkında bir yazı yazmak istedim.....

<!--more-->

Kopya içerik

3- Etiketleri kopyaladığınız siteden farklı girin.

Yukarıda anlattığım 3 adımı uygularsanız, başarılı olmamanız için neden yok. Ben böyle yapıyorum ve gerçekten büyük bir başarı elde ediyorum.

Not: Başka sitede yayınlanırken forum.iyinet.com kaynak gösterilmelidir.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
dediklerinize katılmadığımdan değil de meraktan soruyorum.

Bu anlatacağım nokta wordpress kullananlar için olacaktır.

diyorsunuz ancak bu anlattıklarınız genel bir bilgidir. İStenilen her türlü scripte uygulanıp olumlu sonuçlar alınabilir.

Değindiğiniz nokta galiba <!--more--> olayı. Peki bunun ne gibi bir faydası, ayrıcalığı ...vs oluyor. Bunu açıklayabilir misiniz ?

T

trgy

Misafir
dediklerinize katılmadığımdan değil de meraktan soruyorum.

diyorsunuz ancak bu anlattıklarınız genel bir bilgidir. İStenilen her türlü scripte uygulanıp olumlu sonuçlar alınabilir.

Değindiğiniz nokta galiba <!--more--> olayı. Peki bunun ne gibi bir faydası, ayrıcalığı ...vs oluyor. Bunu açıklayabilir misiniz ?

O olaya değinmemişim hatırlattığınız için teşekkür ederim. Her sitenin anasayfası ve desc. çok önemlidir. Bu yüzden hem desc. değişik olmuş oluyor hem de anasayfada görüneceği için ilk olarak konu sadece özgün kısmı görünüyor. Yani google amcanın gözünde özgünmüş gibi oluyor.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
wp'de <!--more--> koyunca bu dediğiniz gibi desc olarak o ilk alanı mı alıyor sadece.

Tam olarak anlayamadım.

T

trgy

Misafir
wp'de <!--more--> koyunca bu dediğiniz gibi desc olarak o ilk alanı mı alıyor sadece.

Tam olarak anlayamadım.

<!--more--> koyunca devamını okuyunuz yazısı çıkıyor. Desc. kısmını ise ilk 25 kelime olarak ayarladığım için ben doğal olarak orada da o özgün yazı çıkıyr.

kuaza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
<!--more--> tagindan onceki kisim ozet yani aciklama kismi olarak yansiyor. buda + bir olaydir. cunku 5-6 satiri ozgun olsun diye yazmis arkadas. ozgun bir yazindan farki kalmiyor :)

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
O zaman bu anlattığınız seo için olan durum wordpress kullanıcıları için özel bir uygulama olmuyor. Genel bir bilgi.

Teşekkür ederim.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
ellerine sağlık kardeşim,paylaşımlar çok güzel.devamını bekliyoruz.

maswey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu yöntemle yaptığınız ve hit yakaladığınız bir siteniz var mı? :)

Varsa bir örnek atabilir misin

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.