İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İpucu-3:Konuya Yapılan Yorumların Önemi

T

trgy

Misafir
Paylaşıma ve ipuçlarına ara vermeden devam etmek istiyorum baya bi ilham geldi çünkü. Şimdki ipucu ise yorumların önemi ve yorumlardaki kelimelerin google'dan hit getirmesi ile ilgili.

Yorumları aslında ben pek önemsemiyordum. Taa ki 15k hitli sitenin 11k adet yorumunu silip 7k hit kaybedene kadar. Aslında ilk önce yorumlardan hit kazandığımı farkedememiştim. Daha sonra hit düşüşünü araştırınca, baya bir istatistik inceledikten sonra baktım ki yorumlardaki ufak bir kelime bile hit getiriyormuş. Şöyle birşey de var yorumun yapıldığı konu bile önemli neden derseniz bir tv programı tanıttınız diyelim. Esra Ceyhan ile A'dan Z'ye. Bu konuya öyle bir yorum geliyor ki yorum yapan kişi o gün o programı izlemiş ve yorumuna o gün yaşanan olay ile ilgili yazılar yazıyor. Daha sonra google bu yorumu görüyor ve şu şekil ortaya çıkıyor.

Esra Ceyhan ile A'dan Z'ye Mukaddes hanımın olayı

Yani size özgün bir içerik ekleniyor ve google'da o olay arandığında sizin sitenizde görünüyor. Kısaca özetlemek gerekirse;

Yorumlar önemli özellikle konu ile ilgili içerik içeren yorumlar daha da önemli. Bu konuda size vereceğim ipucu ise şudur.

Bir konu açtıysanız 1-2 gün sonra o konu ile ilgili yorum yapın.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
teşekkürler,yorumlar önemli gerçekten,epey hit kaybetmişin artık dahada ciddiye almak gerekiyor demekki :)

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
Yorum neden önemlidir ?
özgünlük ve güncellik kısaca yeterlidir

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Aslında bu yorum olayının üzerine biraz daha düşersek çok ciddi hitler yakalayabiliriz.

Sitemizin içeriği ile ilgili zevkli (hadi zevkli demeyelim de; öğretici, ilgi uyandırıcı ve insanların okuduktan sonra mutlu oldukları) yazıların altına "Siz de bu konuda yorum yazabilirsiniz.", veya, "Siz bilmem neyin bilmem ne konusu hakkında neler düşünüyorsunuz?" tarzı sorular yazarsak insanlar kendi fikirlerini belirtmekten çekinmezler diye düşünüyorum. Çünkü -özellikle- uzun makale veya yazılardan sonra kişide o yazıyı sahiplenme duygusu oluşuyor ve bu konuda fikirlerini paylaşmak istiyorlar. Bu sayede mesela bir konuya bu şekilde 5 kişi yorum yazsa ve yazıları toplam 15 cümleden oluşsa, al işte süpersonik hitler yakalamış oluruz.

Teşekkürler @trgy...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.