İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Işığa Yürüyoruz - Toplumsal Duyarlılık...

Detanx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Işığa yürüyoruz bir sosyal sorumluluk platformudur ve herkese açıktır...

Proje Adı:
IŞIĞA YÜRÜYORUZ

Proje Sloganı:
“Her Birey Bir Öğretmen”

Proje Amacı:
Tüm Özürlü ve Engellilerin yanı sıra Okuma Yazma Bilmeyen Engelsiz Bireylerinde Eğitimlerine Destek olmak.

Proje Uygulama Esası:
ULUSAL KAMPANYA

IŞIĞA YÜRÜYORUZ PROJESİ
“Her Birey Bir Öğretmen” sloganı ile hedefimiz sadece Türkiye de 23 milyon insanımızın Okur – Yazar olarak Yetişmesinde öncülük etmek ve Eğitimlerine katkı için özel kampanya” ( Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında; )

Sosyal sorumluluk projeleri
• Özürlü ve Engelliler başta olmak üzere engelsiz olup da yaşları ne olursa olsun, okuma yazma bilmeyen bireyleri de kapsayacak şekilde 2010/2011 Öğretim yılı ile birlikte Ülkemizde geniş çaplı bir Okuma - Yazma Kampanyası başlatmak istiyoruz.

• Özellikle Görme Engellilerin Eğitim alanında kullanılan okuma yazma objesi
( Noktalama Tableti ) kullanımı için ilk etapta neredeyse 6 ( altı ) ay sadece noktalama eğitimi alınmaktadır.

• Biz bu süreyi objelerimizle 3 ( üç ) haftaya indirdik. Böylece daha çok okuma yazma bilen engelli ve görmeze hizmet vermeyi amaçladık. Geniş çaplı uygulamalarla da hedefimizi belirledik ve sadece Türkiye’de ortalama 23 ( yirmi üç ) milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. ( Dünya genelindeki hedefimiz 600 Milyon Özürlü ve Engelliyi kapsamaktadır. )

ÜLKEMİZDE EĞİTİMİ HEDEFLENEN KİTLE

• Görme Engelliler 6,500,103 Kişi
• Fiziksel Engelliler 14,800 Kişi
• İşitme Engelliler 75,000 Kişi
• Otistikler 45,000 Kişi
• Spastikler 17,500 Kişi
• Zihinsel Engelliler 21,000 Kişi

Eğitilebilir şizofren hastaları ve zeka özürlülerde aynı kategoriye girmektedir.

• Genel toplamda 6 milyon 673 bin 403 kişi sadece engelli gruplarından oluşmaktadır.
• Engelsiz Gruplardan ise 17 milyon Kişinin Ekonomik ve ailesel nedenlerden ötürü okuyamamış oldukları tespit edildiğinden 7’ den 70’ e tüm Engelsiz bireylerimizin de bu eğitimden yararlanmalarını sağlamak hedeflerimiz arasındadır.
• Tüm gruplarda ve genel toplamda sizlerin de desteği ile ortalama 23 milyon 673 bin 403 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.

IŞIĞA YÜRÜYORUZ PROJESİ KAMPANYA UYGULAMA ESASLARI

- Kampanya katılımcı sayısı ortalama her bölgede 150 ila 200 kişi olarak öngörülmektedir.

- Her bölge için saha çalışması en az 3 ay ( 90 gün ) olarak hesaplanmıştır.

- Çalışmalar; Kaymakamlık, Belediye, Gönüllüler, 13 Ajans Uygulama ve Koordinasyon Grubu kontrolünde yapılacaktır. ( Üniversiteler ve Özel Grupların uygulayacakları organizasyonlarda her kurumdan bir kişi yukarıdaki gruba kurumunu temsilen dahil olacaktır )

- Her bölgenin denetimi Kaymakamlık ve Belediyelerin saha komiserleri tarafından yapılacaktır.

- Her bölge için özel olarak gelişim raporları haftalık olarak tüm birimlere düzenlenecek ve dağıtılacaktır.

- Eğitim alan ve kampanyaya dahil olan Özürlü, Engelli ve Engelsizlerin eğitimdeki düzey ve gelişmeleri düzenli olarak rapor halinde takip edilecektir.

- Kampanya uygulamaları ilk etapta 3+1 ( üç artı bir ) aşamalı olarak uygulanacaktır.

- 1- Braille Öğreniyorum, 2- Matematik, 3- Geometrik Şekiller ilk yıl için uygulanması düşünülen periodlardır. + ( 4 ) Birimini ise ATÖLYE projesi teşkil etmektedir.

ATÖLYE GRUBU ÇALIŞMALARI
• ATÖLYE GRUBU ÇALIŞMALARI YAZ SEZONLARINA DENK GELECEĞİ İÇİN TÜM TÜRKİYEDE AYNI ANDA BAŞLAMASI PLANLANMAKTADIR...

Facebook Işığa Yürüyoruz Grubumuz : Işığa Yürüyoruz.

Not [ Arkadaşlar Ben bunu paylaşarak hiçbir şekilde kazanç vesaire sağlamıyorum.Sadece Toplumsal duyarlılığın gerekliliğini yerine getirdiğimi düşünüyorum.. Okumanız incelemeniz dileğiyle...]

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.