İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İşin Pis Yüzü

ata350

0
İyinet Üyesi
Reaction score
35
Merhaba ,

Şimdi deniyorki panda algoritmasında işte profil backlink vs. vs. yapmayın.Bunlar zararlıdır.Peki başkası yaparsa ? Bunun nasıl ayırt edecek google ? Mesela ( örnek veriyorum lütfen yanlış anlaşılmasın ) radoy.net bana gıcık kapmış ve nasıl olsa ellerinde altyapı var.Vermiş 5000 profil backlink.Benim sitemin gitmesi lazım.

Belki bunu deneyenler vardır.Piyasada sandbox yollarından biride şu ücretsiz backlink programları.Ben karşı olduğum siteye açarsam ? Vs. vs. Bunu nasıl anlar ? Anlar mı ? Ayrıca panda anlatımlarının tümü kişisel veya ticari amaçlı farketmez bloglar için anlatılmış.Bu konuda tepkiliyim :mad: Forumlar ve kullanıcı tabanlı büyüyen websitelerinin ne yapması gerekiyor ? Bu konuda üstatlardan dersler bekliyorum.

İyi forumlar

MedyaWeb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
google da da büyük dalgalanma söz konusu bu aralar çok ilginç

xclever

0
İyinet Üyesi
Reaction score
45
siten eski ise sorun olmaz, zaten yeni siteyi kim nerden bilecek...

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
profil veya google backlink ile benim sitelerime zarar vermezler çünkü benim yaptığım çoğu seo işlemi oldukça doğal ve sitenin alt yapısını maksimum düzeyde sağlam kılmaktadır.
dedi Kaan Gülten...

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Ya adam demişki yaptığın seo işlemleri falan doğal olursa, bu konuda alnın açıksa birilerinin sana anti seo yapmasından korkma demiş.Olay bu...

seslishe

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Profil backlink veya blog baclink alınacaksa bir başka siteden almış olduğunuz tanıtım yazısına yaparsanız o makalenin size sağlayacağı yarar 5 misli oluyor.

Ana siteye badozlama alınırsa elbette zarar verebilir. O yüzden farklı şeyler yaparak alınırsa gayet faydalar sağlar.

BadJoke

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba;

Eğer gerçektne kaliteli siteniz varsa elbette ki bundan etkilenmeyecektir ancak diğer konularda da vukuatlı siteye sahipseniz, size karşı yapılan her etkinlikten etkilenebileceğinizi unutmayın.

Etkilenen site yok mu derseniz eğer, bazı forumlarda rahatlıkla görebilirsiniz. Özellikle de Google Forums'ta.

Çözüm yolu ise, Google Web yöneticilerine diyor ki, web sitenizi web master tools'a kaydedin. Ben size bazı bilgiler sunacağım ve bunları degerlendirin. Orada, sitenize gelen bağlantılar bulunmakta. Eğer web sitenize istemediğiniz biryerden istemediğiniz düzeyde bir bağlantı gelmekteyse bu dikkatinizi çekecektir çünkü 5000 bağlantı hiç de az değildir direk dikkatinizi çekecektir.

Yapmanız gerekense, bunu Google'a spam bildir ile bildirmektir. Gerisi zaten Google'a kalıyor ve sizin siteniz zarar görmeden işin içinden sıyrılmış oluyor.

Bunlar benim düşüncemdir,

Saygılarımla...

ahtingir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
valla bu benimde çok merak ettiğim konu kişi size zarar vermek istiyorsa bunu yapma ihtimali yuzde kaç ?

okanakca

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar kimse birbirini kandırmasın eğer adamın biri sizin siteye onu yapmayı kafay koyduysa yapar. Kaan Gülten in onu demesinin nedeni sitesine güvenmesi. Eğer sizde sitenize güveniyorsanız takmayın ama hepimizin siteside seohocası kadar sağlam değil. O yüzden yapan adam yapar. Ki zaten bu seohocasına yapılmış birşey. Birçok bloga p*rno anchor textini kullanarak backlink kasmışlar. Ama hiçbir şey olmamış. Bunun bi örneğide Seoros un başına gelmiş:

Seoros.com backlinkleri hakkında « Yeni Nesil Seo | Seoros

ahtingir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aklıma referrer, direct traffic gibi google analytics de olan seyler geldi siz zaten marka iseniz çok etkilenmeyeceğiniz kanısındayım ama zarar vermez mi ufak tefek de olsa verir gibi geliyor bana

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.