İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İstiklal Marşı

Rapmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sizede sama gelmıyor mu ? her maçtan önce istiklal marşının okunması yani milli maçlarda tamamda normal lig maçlarnda hep okunması bana açıkcası saçma gelıyor :)

keyfinebak.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
her cuma ve pazartesi okullarda okunmasıda saçma geliyordur sana ?

bence milli değerlere sahip çıkmak gerekir. öyleki genelde bir çok ülkede ülk milli marşları söylenirken ayağa bile kalkılmamaktadır. ama bizde tam tersi ayağa kalkılır ve hareket etmeden tek bir ağızdan hep beraber söylenir milli marş. o yüzden bence her maçtan önce okullarımızda toplantılarımızda anma günlerimizde milli bayramlarımızda tekrar tekrar okunmalı.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Istiklal Marsi okundugunda tuylerin diken diken olmuyorsa, icin bir heyecan ile dolmuyorsa, ha her sabah okunmus, ha bayramdan bayrama okunmus farketmez.
[rapmaster a cevap niteliginde degildir]

ManuaL

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Doğru aslında lig maçlarında okunmasada olabilir, avrupa maçlarında ve milli maçlarda okunsada olabilir. Ama iyinet'in dedigi gibi; Istiklal Marsi okundugunda tuylerin diken diken olmuyorsa, icin bir heyecan ile dolmuyorsa şayet sadece milli maçlarda okunsada pek bi anlam ifade etmez kişiler için sanırım.. Bazı değerlerin; değerini, değerlerini yitirmeden kıymetini bilelim :)

Rapmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hayır , tabiki bende istiklal marşımıza gereken değerin verilmesi kanısındayım , ama futbol müsabakalarına aşlamada saçma gelıyor o zaman okullarda okul tatil olmadan öncede okunuyor maç bittikten sonrada okunması lazım değil mi ? :)
Ben marşımız olmasın demıyorumda yani sadece anlayamamıyorum hiçbir sporda yok böyle birşey sadece futbolda var bu kadar her maça başlamadan önce :)

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Hayır , tabiki bende istiklal marşımıza gereken değerin verilmesi kanısındayım , ama futbol müsabakalarına aşlamada saçma gelıyor o zaman okullarda okul tatil olmadan öncede okunuyor maç bittikten sonrada okunması lazım değil mi ? :)
Ben marşımız olmasın demıyorumda yani sadece anlayamamıyorum hiçbir sporda yok böyle birşey sadece futbolda var bu kadar her maça başlamadan önce :)

Bildigim kadari ile Amerikalilarin milli sporu olan Beyzbol da da milli mars okunuyor.

Bitmez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
insanların istiklal marşı zoruna gıdıyorsa bişeylerden şüphelenırım

değerlere sahip çıkmak lazım ....

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Konuyu saptırmayın arkadas diyorki "neden voleybol maclarinda okunmuyor da futbol maclarinda okunuyor?" bunu soruyor.

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Konuyu saptırmayın arkadas diyorki "neden voleybol maclarinda okunmuyor da futbol maclarinda okunuyor?" bunu soruyor.

Valla 3 kere okudum öyle birşey sormamış ??

İstiklal Marşı sözlerinin anlamını kalbine de ve yaşamında yaşayan insanlar için birşeyler ifade eder.
Tabi böyle *kendini bilmez biri gelsin orada istiklal marşı okunması bana saçma geliyor yok burada okunsun desin.
**Yazan arkadaşımın umarım kötü niyeti yoktur...

*kendini bilmez kelimesi **bu konunun sahibi kişinin hem fikir olup olmaması ile doğru orantılıdr..

qdin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Merhaba,
Her maç her okul açılısı her aktivitede okunması gerekir neden saçma gelsin bu uygulamalar her yapılırken şehitlerimizi anmamıza Allahın bize verdigi bu nimeti bu şekilde hatırlamamızı saglıyor bir millet kendi marşını bu tür yerlerde okuyamacaksa nerede okuyacak. Saygı kavramını unuttugumuz bu asırda en azından bırakında maçlarda okullarda atalarımızı yat edelim gerek marş ile gerek dua ile.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Çünkü malesef istiklâl marşını okuyabilecek kadar topluluk gelmiyor. Ülkemizde diğer sporlara ilgi yok. Futbol takımı için adam öldürenler var. Hentbol, voleybol seyircisi ne kadar ki?

Yeterli topluluğun olduğu her yerde İstiklâl Marşı okunmaktadır.

Rapmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben okunmasın demiyorum arkadaşlar sadece merak ettim tabiki bende istilal marşımıza gereken önemin verilmesini isterim

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Yok biz seni anlıyoruz sadece neden diğer müsabakalarda vs... okunmadığını açıklıyoruz kendimizce. Böyle güzel duygular içeren bir marşın okunmasından kim rahatsız olabilir ki;)

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Eskiden futbol maçlarında da okunmuyordu, ya vakti ile statda bir durum oldu buna karar verildi veya o dönemin futbol federasyon yöneticileri kendi istekleri doğrultusunda buna karar verdiler. O yüzden diğer spor dallarında bu adet yok. Yaşı daha büyük olanlara sormak lazım.

CMYLMZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
izmir bornovada şahit olduğum bir olaydan örnek vermek isterim.
izmirde oturanlar iyibilir "büyük park" adıyla anılan bir parkımız vardı ve her c.tesi ve pazar voleybol maçları olurdu. maç yapanların haricinde aileleri gelirlerdi ve nihayetinde bizlerde seyirci olarak bulunurduk toplam kişi adedi taş çatlasın 30 olurdu. ama maç başlanacağı an hakem herkesi susturur ve başlardı istiklal marşı okumaya.
parkın içindeki o o basketbol sahasında başlayan istiklal marşı parkın tümüne yayılarak herkes tarfından okunur hale gelirdi.
en çok dikkatimi çeken şeylerden birisi de şudur:
izmirde istiklal marşını duyan kişiler genelde durur ve saygı duruşuna geçerler. yıllardır istanbulda yaşıyorum henüz (inşallah bir gün görücem) bunu görebilmiş degilim. yetiştirilme tarzı mı desem yaşam şartları mı bilemiyorum Fakat istanbulda böyle bir alışkanlık yok.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Bunu İstanbul veya İzmir diye ayırmak doğru değil bence. Herkes kendine düşeni ve layığını yapsın kâfi. Herkes kendi kapısının önünü süpürse sokaklar ne temiz olurdu dimi? :)

blink

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
İstiklal marşımız her ortamda okunmalıdır. Voleybol yarın öbürgün futbol kadar popüler bir spor olsun ondanda okunsun, bu kadar okunduğu halde hala ezberleyemeyen devlet büyüklerimiz(!) varsa, futbol maçlarından sonrada okunsun ki bazı kaz kafaların kafası alsın artık birşeyleri..

G

gncytnk

Misafir
aslında İSTİKLAL MARŞI'nın anlamı başka biraz araştırmanız yeterli...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5