İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

iTrader'ın önemi/iTrader kullanımı

Lanet

1
İyinet Üyesi
Reaction score
97
Merhaba arkadaşlar, şimdi de size biraz iTrader yani tam Türkçesi Benim ticaretim / eTicaret diyebiliriz.

- iTrader / eTicaret nedir?
eTicaret genellikle içerisinde alışveriş geçen siteler üzerine kurulmuş ve alışveriş güveni için kullanıcıların kullandığı bir hizmettir. Alışveriş yaptığınız birisinden ürünü ve/veya parayı aldığınızda ona iTrader puanı verirsiniz, böylelikle alışveriş yapacak kişiler onunla alışveriş yapmadan önce önceki alışverişleri inceleyebilir güvenilirliklerini araştırabilirler.

- Neden kullanmalıyım?
Örnek olarak iyiNet'i vereceğim, benim önceden pek çok alışveriş yaptığımı varsayın ancak eTicaret puanım 0, bir konu açtım ve jenerik alanadımı satacağım. Konuya bi mail verdim, alıcı çok titiz çıktı ve whoisi v.s kontrol etti bende whoisi değiştirmeyi unutmuşum. Buradan yola çıkarak alışveriş yapmaktan vazgeçti ve bana bahane olarak eTicaret puanımı sundu. Eğer eTicaret puanını kullanırsanız kısacası: insanlar alışveriş yapmadan önce oradaki puanlarınızı inceler, alışveriş yaptığınız insanlarla iletişime geçer ve sonunda alışverişinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz. Dolandırılma riskiniz biraz daha azalır.

- eTicaretteki puanlama türleri
iyiNet eTicaret'inde 3 şekilde puanlama türü vardır, bunlar:
puanlamax.jpg

şeklindedir.

Olumlu
- Alışverişiniz sonucunda oluşan güven ortamını ve olumlu alışveriş geçirdiğinizi yansıttığınızda kullanacağınız puan türüdür. Örn; güvendim, alışverişi yaptım. gibi...

Nötr
- Alışverişiniz sonuçlanmaması/iptal edilmesi durumunda kullanılır. Yani alacağım dedi ama almadı durumlarında Nötr'ü kullanırsınız, ne - olarak algılanır ne + olarak.

Olumsuz
- Dolandırıcı kişilikler için uygulanır.

- İyinet eTicaretini nasıl kullanabilirim?
Ben örneği CaLViN üzerinden gösteriyorum. Öncelikle herhangi bi mesajını bulup eTicaret: 0 / %100 bölümünde 0 yani linklenen yere tıklıyoruz. Veya http://forum.iyinet.com/itrader_main.php bu linkten kullanıcıyı buluyoruz.

Kullanıcıyı bulduğumuzda eTicaret sayfasından "x için bildirim yapacağım" kısmına tıklıyoruz.

Daha sonra karşımıza şu şekilde bi ekran çıkacağını ümit ediyorum:
90410979.jpg

Burada çıkan alanların açıklaması ise şöyle;
Alışveriş türü: Alışveriş türünde bildirim yapacağınız kişiye satış mı yaptığınızı, kişiyle takas mı yaptığınızı, kişiden alım mı yaptığınızı bildiriyorsunuz.
Değerlendirme yorumunuz: Puanlamayı buradan yapacağız.
Kısa başlık yorumunuz: Kullanıcının eTicaret sayfasında sizin bildiriminizin başlığını gösteriyor bu, ona göre bişeyler yazmaya dikkat ediyoruz.
Ticaret yaptığınız forum linki: Forumdaki hangi konu üzerine alışveriş yaptınız, bunu belirtiyorsunuz.
Alışveriş hakkında yorumunuz: Alışverişinizin nasıl geçtiğini, memnun olup olmadığını yani alışveriş hakkındaki her türlü sıkıntılarınızı buradan dile getirebilirsiniz.

Daha sonra "Cevapla" diyoruz ve işlem tamamlanmış karşıdaki kişiye eTicaret puanımız iletilmiş oluyor..

Herkese ticaretli günler dilerim, umarım birbirimize eTicaret verir ve birbirimize olan güvenimizi tazeleriz.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
link değişimi kötü gittiyse de -trader verebiliyoruz:alkış:

Kunteg

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
Çok iyi bir açıklama olmuş bende ne olduğunu anlamaya çalışıyordum :)

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Güzel yazı olmuş , gerçektende önemlidir.Ayrıca çok + sı olanlarada aldanmayın ve + ları hangi alışverişlerde yaptığına bakın.

Eğer minik alışverişlerde yaptıysa o artıları sizde patlayabilir unutmayın.

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Güzel yazı olmuş , gerçektende önemlidir.Ayrıca çok + sı olanlarada aldanmayın ve + ları hangi alışverişlerde yaptığına bakın.

Eğer minik alışverişlerde yaptıysa o artıları sizde patlayabilir unutmayın.

Aynen öyle.. Çok örneğine rastlandı, önce biraz trader toplayıp sonrada ganimeti toplayanlar az değil..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.