İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İyinet için Tavsiyeler

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
İyinet forum gelişimi ve üyelere daha verimli olması için önerilerinize açığız.
İyinet forumdan beklentilerinizi ve önerilerinizi lütfen bu konu altında yönetime bildiriniz.

İyi forumlar

R

RadoyNet

Misafir
yorumumu aynen aktarıyorum.

hocam mesela paylaşım hafif arttı gibi, açılan konulara eskiden günde 1-2 yorum gelirdi şimdi 5-6 yorum geliyor.

ücretli üyeliklere bir anda talep arttığını görüyorum, bu bir forum için gerçekten mükemmel bir olay.

bunun dışında forumda çeşitli yarışmalar, kampanyalarla çok daha canlılık sağlabilir.

yarışma düzenlenip, firmalarla sponsorluk anlaşmaları sağlanabilir.

ticaretin artması için bence artık girişimler başlamalı, bu forumda günde 5-10 site satıldığını, 20-30 link satıldığını görmek benim çok hoşuma gider.

bunun için birşeyler yapılabilir, insanlar teşvik edilebilir.

örneğin yarışmalar demiştim, bu yarışmalarda mesela ben kendi çapımda ufak çaplı hediyeler verebilirim.

insanlara bildiğim konularda destek sağlayabilirim.

bunun için bizlere yol gösterirseniz ve destek sunarsanız çok iyi olur diye düşünüyorum.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
263
-herkesin ilgili olduğu bölümlere limitli modluk verilsin, sadece kendi bölümünü çekip çevirse aktiflik sağlayacaktır foruma
-günde xxx konu açan üyeye, bir kaç haftalık özel üye veya sizin belirlediğiniz bir rütbe verilebilir.
- ticaret anlamında bir gelişme olmasını istemiyorum. çünkü çok dolandırıcılık olayları oluyor "malum" sitede
-hosting sponsoru olanlar bi kriter koymalı. iyinet için yararlı konular paylaşana verilmeli (anlaşma sağlanmalı)

Lanet

1
İyinet Üyesi
Reaction score
97
Bende buradan belirtiyim görüşlerimi,
* Bence eskiden atılmış banlar temizlenmeli(spam ve botlar hariç) herkes ikinci bi şansı hakeder sonuçta
* Yarışmalar arttırılmalı, ticaret bölümüne bu şekilde de olsa biraz canlılık gelecektir diye düşünüyorum.
* İyinet farkını ortaya koyup, yarışma ödüller olarak maddi yönden farklı olarak manevi şeylerde verebilir üyelerine(site tanıtımı v.b gibi.)
* İyinet olarak internet alanında biraz daha sosyalleşmek adına Counter Strike serverları, DotA clanları v.b kurulabilir eğlence bölümü altında
* Makale yazan kişileri biraz daha heveslendirmek adına makale başı para kazanma sistemi gibi ufak bi sistem düşünülebilir, veya trgy böyle bişey yapacaktı diye hatırlıyorum iyipara ortaya çıkarılabilir ve örnek veriyorum 10 alışveriş yapıp + puan alan kişiye bilmemne kadar iyipara gibi kampanyalar yapılabilir(arkadaşlara veren ve alışverişin olmadığı tespit edilen durumlarda kullanıcı uzaklaştırılabilir)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
İyinet devamlı tavsiye istiyor. 2 yıldır bununla ilgili onlarca konu yüzlerce mesaj binlerce öneri yapıldı.
Benim tavsiyem o yazılanların okunmasıdır.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
çok mesaj yazanlara para verin :D

misal her 1000 mesaja 100TL verseniz süper olur. Türkiyenin değil dünyanın 1 numarası olursunuz.

enginsev

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
alanında lider hosting firmaları - tasarımcılar - belli başlı site ve şirketler le röportajlar yapılabilir.
herkesin merak ettiği ekranın arkasındaki kişileri bir şekilde ekranın önüne taşıyıp türkiyenin üniversite öğrenci evinden çıkan projelerinin çıkış öykülerini paylaşabilirsiniz oldukça ilgi çekecektir.

örnek adhood adtech bir röportaj ayarlanıp nereden çıktı nasıl çıktı şu anda nasıl bir yerde hizmet veriyorlar ilerisi için 6 aylık 1 ve 3 yıllık planları neler.

peep trgy nasıl girdiler bu işe yaptıkları projeler neler. hayalleri nelerdi
x host firması nasıl girdi hangi sorunları yaşadı kurumsallaşmak için neler yaptı aklıma gelen şeylerdi.

Raqe

1
İyinet Üyesi
Reaction score
8
* Bence eskiden atılmış banlar temizlenmeli(spam ve botlar hariç) herkes ikinci bi şansı hakeder sonuçta
* Yarışmalar arttırılmalı, ticaret bölümüne bu şekilde de olsa biraz canlılık gelecektir diye düşünüyorum.
* İyinet farkını ortaya koyup, yarışma ödüller olarak maddi yönden farklı olarak manevi şeylerde verebilir üyelerine(site tanıtımı v.b gibi.)
* İyinet olarak internet alanında biraz daha sosyalleşmek adına Counter Strike serverları, DotA clanları v.b kurulabilir eğlence bölümü altında
* Makale yazan kişileri biraz daha heveslendirmek adına makale başı para kazanma sistemi gibi ufak bi sistem düşünülebilir, veya trgy böyle bişey yapacaktı diye hatırlıyorum iyipara ortaya çıkarılabilir ve örnek veriyorum 10 alışveriş yapıp + puan alan kişiye bilmemne kadar iyipara gibi kampanyalar yapılabilir(arkadaşlara veren ve alışverişin olmadığı tespit edilen durumlarda kullanıcı uzaklaştırılabilir)

Lanet arkadaşım gerekli olan şeyleri yazmış ztn özellikle sosyalleşmek adına grup düşüncesi hoşuma gitti tşk ederim... bunlar kesinlikle uygulanmalı

Oğuz

2
İyinet Üyesi
Reaction score
96

:harika: katılıyorum :alkış:

X

Xman

Misafir
Forum yavaş yavaş eski günlerine dönüyor, bunu yazabilmek çok güzel bir duygu benim için, aktif üye sayısı, konulara katılım ve çeşitlilik çok üst düzeyde bugünlerde :) açtığınız her konuya anında 8-10 cevap gemesi çok hoş bir duygu. Yapımda ve yayında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ;)

samanpan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
gelişmiş istatistiklerde cevap yazılan konuya tıkladığımızda ilk mesaja değil son eklenen mesaja gitsin. yaparsanız sevinirim

endream

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Her şeyi paraya dökmemek gerekir diye düşünüyorum. Misal facebook bağlantısından para kazanan arkadaşlar, iyinet üyesi olarak ilk 5 üyeye bedava bağlantı hakkı tanısınlar. bizde onlara verdiğimiz replerle karşılık verelim. tabii ki bu işten para kazanacaklar ama foruma üye olup tabiri caizse zart diye ''facebook reklamı bir bağlantı 5 lira'' diye konu açmasınlar. diyelimki açtılar. bir üyelikten yalnızca bir kez açılsın bu konu. ziraa konu güncelliğini kaybettiğinde yeni konu açmak görüntü kirliliğinden ziyade forumda aradığımızı bulamamamıza da sebep oluyor. bu arada tabii ki her bildiğinizi anlatmak veya paylaşmak zorunda değilsiniz, ama unutmayın ki bilgi paylaştıkça çoğalır ve bu şekilde güzeldir. her işi maddiyata dökmeyelim, yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara daha çok yardım etmeye çalışalım. bu yazım biraz daha üyelere yönelik oldu sanırım ama, şimdilik aklıma gelenler bunlar..

PauLShark

0
İyinet Üyesi
Reaction score
51
İyinet'e önerim forumu iyi takip edin. Paylaşım yapan insanları teşvik edin, tebrik edin. Bugün daha 1 cvp bile yazılmamış o kadar değerli paylaşımlar var ki insan şaşırıyor. Kategorilere göre üyeleri değerlendirin, kimisi wordpresste prof. kimisi smf'de. Özel üyelik kategorisi altında gerçekten kayda değer paylaşım yapan üyelerinizi ödüllendirin.

Bu size + olarak geri dönecektir. Makale yazarı diye bir grup açın. Makale yazarlarını teşvik edin. Kampanyaları bireysel olarak değil, yönetim olarak detekleyin ki bir işe yarasın. Misal bizim Projemiz. Bunlar önemli şeylerdir. Ben yönetimi kendime ne kadar yakın bulursam o kadar ciddi atılımlar içine girerim. Tabii ki sözlerim de muhakkak haklı olamam. Yanlışım varsa lütfen belirtin.

Lanet

1
İyinet Üyesi
Reaction score
97
gelişmiş istatistiklerde cevap yazılan konuya tıkladığımızda ilk mesaja değil son eklenen mesaja gitsin. yaparsanız sevinirim

Konunun bütün içeriği hakkında bilgi sahip olmak isteyen arkadaşlar olur, bu yüzden bunu şimdilik düşünelim.

Forum yavaş yavaş eski günlerine dönüyor, bunu yazabilmek çok güzel bir duygu benim için, aktif üye sayısı, konulara katılım ve çeşitlilik çok üst düzeyde bugünlerde :) açtığınız her konuya anında 8-10 cevap gemesi çok hoş bir duygu. Yapımda ve yayında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ;)

Ben daha da iyi yerlere hatta, ilk günlerine döneceği inancını taşıyorum abi. Bu inançta yönetimdeki herkeste var böyle düşünüyorum, sizlerle daha iyi yerlere geleceğiz umarım. :hmmm:

Her şeyi paraya dökmemek gerekir diye düşünüyorum. Misal facebook bağlantısından para kazanan arkadaşlar, iyinet üyesi olarak ilk 5 üyeye bedava bağlantı hakkı tanısınlar. bizde onlara verdiğimiz replerle karşılık verelim. tabii ki bu işten para kazanacaklar ama foruma üye olup tabiri caizse zart diye ''facebook reklamı bir bağlantı 5 lira'' diye konu açmasınlar. diyelimki açtılar. bir üyelikten yalnızca bir kez açılsın bu konu. ziraa konu güncelliğini kaybettiğinde yeni konu açmak görüntü kirliliğinden ziyade forumda aradığımızı bulamamamıza da sebep oluyor. bu arada tabii ki her bildiğinizi anlatmak veya paylaşmak zorunda değilsiniz, ama unutmayın ki bilgi paylaştıkça çoğalır ve bu şekilde güzeldir. her işi maddiyata dökmeyelim, yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara daha çok yardım etmeye çalışalım. bu yazım biraz daha üyelere yönelik oldu sanırım ama, şimdilik aklıma gelenler bunlar..

Bunu biz sağlayamayız ancak üyelerimiz sağlayabilir, mesela benim sayfam olsa önerinizi dikkate alıp bunu yapabilirdim ama ne yazık ki :)

İyinet'e önerim forumu iyi takip edin. Paylaşım yapan insanları teşvik edin, tebrik edin. Bugün daha 1 cvp bile yazılmamış o kadar değerli paylaşımlar var ki insan şaşırıyor. Kategorilere göre üyeleri değerlendirin, kimisi wordpresste prof. kimisi smf'de. Özel üyelik kategorisi altında gerçekten kayda değer paylaşım yapan üyelerinizi ödüllendirin.

Bu size + olarak geri dönecektir. Makale yazarı diye bir grup açın. Makale yazarlarını teşvik edin. Kampanyaları bireysel olarak değil, yönetim olarak detekleyin ki bir işe yarasın. Misal bizim Projemiz. Bunlar önemli şeylerdir. Ben yönetimi kendime ne kadar yakın bulursam o kadar ciddi atılımlar içine girerim. Tabii ki sözlerim de muhakkak haklı olamam. Yanlışım varsa lütfen belirtin.

Makale hakkında söylediğinizi düşünüyordum zaten ilerleyen günlerde aktif edebiliriz belki aklımdakini yönetici arkadaşlara belirtiyimde :)

artofevil

0
İyinet Üyesi
Reaction score
28
forumda evet aktiflik var ama herkesi demiyorum diğer arkadaşları tenzih ederim

çakal-çukal dolmuş.
Site satışından dolandırıcılık, link ekleme-çıkarma olayları da almış başını gitmiş.

Ve site çok çok yeni wm adaylarına ev sahipliği ediyor artık ve eski elemanlar bu "çaylak" tayfasının sıfır araştırma ile direkt konu açmasını yadırgıyor.

Lanet

1
İyinet Üyesi
Reaction score
97
Bu tabii ki olacak. Sizin bahsettiğiniz şey devir/daym olayinin ta kendisidir, eskiler gider, yeniler gelir. Ya da her zaman yeniler olur onlar öğrenecekler tıpkı bizim öğrendiğimiz gibi.
Bu neden yadırganıyor anlamıyorum. Araştırmayı öğretelim o zaman onlara bu bu kadar kötü bişey değil.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.