merhaba arkadaşlar bir javascript buldum formun doldurup doldurulmadığını kontrol eden ve form strandartlarına uygun olup olmadığını kontrol etmekte.
bu java ekrana uyarı olarak iletileri göstermekte alert şeklinde. bunu daha görsel bir uyarı yapamaz mıyız ekrana şak diye uyarının çıkmasını istemiyorum. birde bu javanın kullanıcı adı ve maili uyeler tablosundan alınıp alınmadığını sorgulayıp uyarı verecek şekilde düzenlemek istiyorum burada ajaxa giriyor ama yardım ederseniz sevinirim.
teşekkürler
Kod:
<SCRIPT language=javascript>
<!--
function uyelik_onsubmit(){
if (document.uyelik.kullanici_adi.value == ""){
alert ("Kullanıcı adınızı yazınız!");
document.uyelik.kullanici_adi.focus();
return false;
}
if (document.uyelik.kullanici_adi.value.length<4 || document.uyelik.kullanici_adi.value.length>16){
alert ("Kullanıcı adı 4-16 karakter uzunluğunda olmalı!");
return false;
}
if (document.uyelik.kullanici_adi.value.indexOf(" ") > -1){
alert("Kullanıcı adınızda boşluk bırakamazsınız. Bütün harf ve/veya rakamlar yan yana olmalı!");
return false;
}
var deg="1234567890qwertyuıopğüişlkjhgfdsazxcvbnmöçQWERTYUIOPĞÜİŞLKJHGFDSAZXCVBNMÖÇ._-!?";
var kod=document.uyelik.kullanici_adi.value;
for (var i=0;i<kod.length;i++){
if (deg.indexOf (kod.substr(i,1),0) == -1){
alert ("Kullanıcı adınızda özel karakterler kullanamazsınız!");
return false;
}
}
if (document.uyelik.sifre.value == ""){
alert ("Şifrenizi yazınız!");
document.uyelik.sifre.focus();
return false;
}
if (document.uyelik.sifre.value.length<6 || document.uyelik.sifre.value.length>16){
alert ("Şifreniz 6-16 karakter uzunluğunda olmalı!");
return false;
}
if (document.uyelik.sifre.value.indexOf(" ") > -1){
alert("Şifrenizde boşluk bırakamazsınız. Bütün harf ve/veya rakamlar yan yana olmalı!");
return false;
}
var deg='1234567890qwertyuıopğüişlkjhgfdsazxcvbnmöçQWERTYUIOPĞÜİŞLKJHGFDSAZXCVBNMÖÇ._-!?';
var kod=document.uyelik.sifre.value;
for (var i=0;i<kod.length;i++){
if (deg.indexOf (kod.substr(i,1),0) == -1){
alert ("Şifrenizde özel karakterler kullanamazsınız!");
return false;
}
}
}
//-->
</SCRIPT>
bu java ekrana uyarı olarak iletileri göstermekte alert şeklinde. bunu daha görsel bir uyarı yapamaz mıyız ekrana şak diye uyarının çıkmasını istemiyorum. birde bu javanın kullanıcı adı ve maili uyeler tablosundan alınıp alınmadığını sorgulayıp uyarı verecek şekilde düzenlemek istiyorum burada ajaxa giriyor ama yardım ederseniz sevinirim.
teşekkürler