İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Joomla 1.6 Alpha Sürümü

memocan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Joomla içerik yönetim sisteminin yeni yüzü ve yeni özellikleri ile donatılmış olan 1.6 kararlı sürümü öncesi deneme amaçlı olarak yayımlanan Joomla 1.6 Alpha sürümü yayınlandı.

Joomla 1.6 temel anlamda joomla içerik yönetim sisteminde en çok ihtiyaç duyulan ayrıntılı üye yönetimi ve sınırsız alt kategor mantığının getirildiği dolayısıyla eski mantıktaki bölüm olayının kaldırıldığı daha kullanılabilir ve daha esnek yapısı ile hayli iddialı.
Bu sürümü denemek isteyen Joomla meraklıları yerel sunucu üzerine kurarak çalışma mantığı ve geliştirmeleri takip edebilirler. Çok kısa süre sonra da beta 1 sürümü yayınlanacak olan Joomla 1.6'yı test edebilirsiniz.

Joomla 1.6 Alpha İndir

Gookhan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Memocan 1.5'den 1.6'ya geçiş 1.0'dan 1.5'e geçiş gibi mi olacak. Yani taşıma betiği gibi bir işlem olacak mı?

memocan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet olacak ama daha kolaylaştırılmış bir halde olacak ve 1.0 dan 1.5 geçişindeki malum türkçe karakter sorunları da yaşanmayacak. 1.0 olan sitelerin bir an önce 1.5 terfisi yapılmalı hazır olmalı

O

Orion

Misafir
joomla süper bir sistem sitelerimde kullanmak istiyorum fakat kategori oluşturmak falan tam bir işgence bu sürümüyle belki o zorluğu gidermeye çalışmılar. Artık joomlayı öğrenip kullanmak istiyorum

memocan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Joomla içinde hiyerarşik olarak içerikleri yayınlamak adminden karışıklığı önlemek için aslında güzeldir, fakat tek kategori sistemi biraz daha kolaylaştıracak gibi

O

Orion

Misafir
ayrıca tema ve eklentiler için de uzunca bir süre beklememiz gerekecek sanırım

memocan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tabi haliyle, ama bu 1.5 eklentilerinin kullanılabilir olacağı düşünülünce o kadar da önem arzetmeyen bir ayrıntı olacak

Gookhan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
legacy mod var sanırım bunda da. Bi temalar sıkıntı oluşturur.

memocan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Legacy mode 1.6 sürümünde olmayacak, geri uyumluluk diye bir kavram olmayacak, 1.5 eklentileri çalışabilecek :)

Gookhan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
memocan cevaplar için teşekkür ederim. rep verdim sana. aklıma bi soru daha geldi. :) url yapıları değişecek mi?

O

Orion

Misafir
memocan cevaplar için teşekkür ederim. rep verdim sana. aklıma bi soru daha geldi. :) url yapıları değişecek mi?

bir yazıda değiştiği yazıyordu dosya yollarının. ana klasördeki çoğu dosya alt klasörlere taşınmış daha güvenli olması için, ve çoğu dosyanın da yolu değiştirilmiş. ama sef seo için permalinklerin değişeceğini sanmam çünkü değişirse google sıralamanızda da gerilemeler olabilir.

memocan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Aynen, linklerde bir değişme söz konusu olmayacak

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.